|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Neješč otrok
15.1.2009 22:13:21   
urška
ja, jaz pač vztarajam in ga silim, ampak poje. vem, da če bi ga pitala, bi pojedel takoj. in to tako porcijo kot jo pojem jaz. ampak pri petih pa tega res ne mislim več delat.
ne vem pa kaj narest, če sploh noče jest. kje je meja med tem, da ga malo posiliš ali podkupiš, in tem da ga pač pustiš da poje tri žlice.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Neješč otrok
16.1.2009 22:18:00   
StBarbara
Ojla,

kot, da bi svojo zgodbo brala.

Naš ima tudi 13,8 kg (sedaj smo bili bolani, pa je shujšal). Vse mogoče preiskave smo dali skozi, ma ni da ni...

Jaz sem se ful presikirala zaradi tega. Pa ljudje so me obsojali češ, kako ne znaš skuhat za svojega otroka, da bi pojedel vsaj en mali obrok. Pa ne gre...3% otrok je takšnih :(

Imam pa še 7,5 mesečno punčko, ki pa je čisto nasprotje; poje kar vidi, tudi kg bo kmalu imela toliko kot mali ...

Aja še to: tudi naš se je dolgo dojil (3leta) pa še danes bi se, če ga nebi odstavila :).

Samo na hitro sem se oglasila, ker me je Jančika opozorila ne temo, zdaj pa grem otroke spat spravit,ker mi tu po tipkovnici mala tipka :)

A polycal si kaj dajala?




_____________________________

In sreča je, da je pred mano pot, in to da vem, da je slast v tem, da grem.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Neješč otrok
16.1.2009 22:49:33   
Anonimen
Mi imamo doma tudi enega kamlu 2-letnika, ki mu gre hrana zelo težko po grlu. Sicer se je kar poredil zadnje čase in ima malenkost čez 13kil, kar je za nas lep uspeh. Do nedavnega je pil le kozje mleko zvečer in zjutraj, čez dan pa kakor kdaj, včasih samo 3 žličke juhice in je bilo konec. Kuham mu kar rad je - makaroni takšni ali drugačni s smetanovo-sirovo omako, prav to omako dam tudi na njoke in jih je, potem je še pomfri in juhice vseh vrst (najraje fižolovo in govejo z gresovimi knedlni). Aja, pa čokolino obožuje. Občasno ima kakšno motnjo in poje celo jogurt ali skutko. Je pa strogi vegetarjanec - tud če mu zmiksam v juhico meso ne bo jedel (po mojem ima vgrajen detektor na meso), pa mislim, da v življenju če seštejem vse drobtine skupaj ni pojedel še enega ornk kosa kruha.
Ga pa zamotim z risankami na kavču (čeprav naj bi jedel za mizo, ampak...), da poje kakšno sveže ali pa suho sadje.

Uh, sedaj ko sem vse napisala kaj je, vidim da je kar priden glede na to, da včasih ni hotel niti odpret usta, da bi probal kaj mu sploh ponujam. Mislim, da je par mesecev živel samo od mleka...

(odgovor članu StBarbara)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Neješč otrok
17.1.2009 8:13:35   
kepa*
Naj še jaz povem našo zgodbo. Tudi naš je star 4 leta. Tehta pa točno 13,3 kg. sem ga malo prej stehtala. Skoraj nič noče jest. Že od rojstva. Zavračal je že moje mleko, dodatke, gosto hrano ...
Skratka, grozljivka. imeli smo ga na preiskavah. Nič.
Malo sem se pomirila, ko mi je ena zdr. v bolnici rekla, da še noben otrok ni prostovoljno od lakote umrl.
Res je pa, da pri nas traja celo večnost, da kaj poje. Veliko potrpljenja, prigovarjanja, prošenj ... Raje ne bi govorila.
Vsako hrano prej konkretno prevoha in če mu vonj ne ustreza (kar je pri večini hrane), ne bo jedel in konec.

Mah, bolje, da kar neham. Ravno mu moram pripravit zajtrk in se ubadam, kaj naj mu dam. In tako pri vsakem obroku in vsak dan.

Po resnici povem, da se glede prehranjevanja najbolj oddahnem, ko je v vrtcu, ker tam baje nekoliko raje je.


_____________________________

Letos pa bo!

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Neješč otrok
17.1.2009 9:57:02   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: kepa*

Mah, bolje, da kar neham. Ravno mu moram pripravit zajtrk in se ubadam, kaj naj mu dam. In tako pri vsakem obroku in vsak dan.

Po resnici povem, da se glede prehranjevanja najbolj oddahnem, ko je v vrtcu, ker tam baje nekoliko raje je.


Joj, ne govoriuser posted image . Evo, danes sem cel dan sama z otrokoma in tamali je že cel teden bolan in tudi on ne je nič. Prav groza me je, kaj bosta jedla. Zajtrka jima še sploh nisem ponudila, samo sadje sem jima narezala in postavila na tla ob lego kocke (pojedla nista od pol osmih zjutraj še nič), ker tudi če ju dam za mizo in jima postrežem ne vem kaj, ne jesta. Ne mislim pa z gajžlo stati nad njima in ju siliti. Za kosilo dobita čisto juho z zlatimi kroglicami in ribje palčke, pa surovo papriko (to imata ponavadi kar rada). Če tega ne bosta jedla, pa ne vem, kaj naj. Ne mislim tri ure stat v kuhinji, da bosta malo pobrožila po talerju in šla lačna od mizeuser posted image .

Vasja ima nek pik na zelene stvari (razen na zeleno papriko, tisto ima pa zelo rad) - vsako jed podrobno inšpicira in če se kje kaj zelenega ven zašajna, je konec. Še najmanjšo pikico peteršilja v juhi najde. Pa mislim, da ga zeleno sploh ne moti, ampak da si je to namislil z namenom, da se izogne hrani. Je pa svetovni prvak v ustvarjanju vtisa, da je. Prav razkošno sede za mizo, viha rokave, prelaga pribor, premika krožnike in dekoracijo, nadeva si vse sorte in potem to šiba sem in tja po krožniku, obrača in opazuje, kako zgleda hrana od spodaj, napikuje na vilice....potem pa se dotakne z jezikom, reče "nisem lačen" in zaključi s predstavouser posted image user posted image user posted image .

V vrtcu tudi ne je nič, samo tam ga ne vidim, pa mi je lažje pri srcuuser posted image . Zdaj tole vse skupaj zgleda, kot da iz hrane pri nas delamo big deal. No, v resnici se trudimo zadevo speljati čimbolj mirno in brez posebnih poudarkov in siljenja, pa zavestno se krotim, da se ne bi sekirala (to imamo starši zgleda vgrajeno, sekirancijo zaradi hrane mislimuser posted image ), učinka pa ni, tako ali drugače...

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Neješč otrok
17.1.2009 10:00:41   
Jančika_
Evo, aleluja. Po dveh urah in pol budnosti je prišel Vasja prosit za hrano. "Mami, jedel bi prosim. Koruzne kosmiče, če dovoliš. Prosim, koruzne kosmiče. Prosim, prosim." Ja, lep, pameten in vljudenuser posted image .

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Neješč otrok
17.1.2009 11:38:45   
StBarbara
IZVIRNO SPOROČILO: kepa*


Vsako hrano prej konkretno prevoha in če mu vonj ne ustreza (kar je pri večini hrane), ne bo jedel in konec.




Evo naš isto. Vohlari tisto hrano user posted image .
Pa recimo, če je pire krompir in rdečo peso mora biti vsaka stvar na svojem krožniku in za vsako stvar mora imeti svojo vilico. Nič ne sme biti "umazano" od druge hrane.

V vrtcu pa tudi naš nič ne je. Sem ga pred kosilom mogla hodit iskat, tako štalo je delal medtem, ko so drugi otroci kosili.


_____________________________

In sreča je, da je pred mano pot, in to da vem, da je slast v tem, da grem.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Neješč otrok
17.1.2009 12:38:25   
koala
Jančika se strinjam, da imamo straši(bolj mame) vgrajen čip za sekiranje glede hrane, meni vsi govorijo da preveč kopliciram, da bo že jedel, pa tud to da ob polni mizi ni še noben umrl.
Sama pa si ne znam pomagat.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu StBarbara)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Neješč otrok
17.1.2009 15:56:19   
kepa*
Ja, tudi jaz se sekiram. Včasih sem se še bolj. Zdaj se včasih celo zmorem kontrolirat, da ne izgubim živcev.

 

_____________________________

Letos pa bo!

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Neješč otrok
17.1.2009 21:02:12   
Janeja
No pa sem končno našla pravo temo zase. user posted image Je kar malo boljše, ko izveš, da nisi sam s tem problemom neješčosti otrok.
Jančika že pozna našo zgodbo, za ostale pa na kratko: doma imam neješčo skoraj 4 letnico, ki tehta le 10,5 kg. Tudi mi smo dali skoz vse mogoče preiskave, na Gastro še vedno hodimo na redne kontrole (beri tehtanje user posted image ), pa so tudi vsi izvidi ves čas BP.
Čeprav moram rečt, da se je hranjenje pri Lei malenkost popravilo, ko je začela hodit v vrtec, ker tam pa baje veliko poje. Doma pa pri nas najbolj zaleže to, da se ob krožniku še z nečem zamoti in pozabi da je. Včasih bereva knjigice, največkrat pa kar risanke gleda. Pa po kakšnem res neješčem dnevu ji kar jaz nosim žlico v usta. Vem, da to ni rešitev, ampak vsaj v doglednem času nekaj malega poje. Pa takoj po obroku "normalne" hrane ima ponavadi v trebuščku še prostor za eno sladkarijo (to so njene besede user posted image ). In sfreza še kakšen Kinder Pingui ali kaj podobnega, da je vsaj mal keksa zraven in ne samo čokolada. Probam pa te sladkarije res imet kot "sladico" takoj po vsakem obroku in ne vmes. Za enkrat deluje.
Teža ji pa itak ne more it gor, če pa pokuri vse kalorije, ki jih s težavo spravi v telo, še preden dejansko pridejo do želodčka. user posted image Ta naš migec namreč ni pri miru niti trenutka. Še ko sedi za mizo binglja z nogami user posted image .

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Neješč otrok
17.1.2009 21:06:42   
Janeja
Aja, še glede živciranja zaradi neješčosti - jaz sem se skulirala pri njenih cca 3. letih, ko sem videla, da je zdrava, da so vse preiskave pokazale, da ji nič ne manjka in so se tudi strokovnjaki sprijaznili z dejstvom, da samo premalo poje in preveč porabi z divjanjem.

Sem pa v prvih 3 letih izgubila toliko živcev zaradi tega, da se raje sploh ne spomnim več kako hudo je bilo. Sem bila občasno celo na Persenu zaradi hranjenja. Brez heca... Naša mala namreč ni jedla že od štarta in največja muka je bila do uvajanja GH. Ko mi je po steklenički uspela pojest 50ml, pa še za to sem se matrala 1 uro. user posted image Uf, bom kar nehala, raje sploh ne razmišljam več o tistoih časih.

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Neješč otrok
17.1.2009 21:20:20   
kaya2007
ok, tudi pri nas smo neješči (20mesecev, malo čez 8kg) in ravno danes sem razmišljala, da se cel dan vse vrti okoli hčerkine prehrane user posted image  ves čas razmišljam samo o tem kaj ji bom skuhala za kosilo, kaj bo za večerjo, v katero gostilo lahko gremo, da bo tudi tam kaj spravila vase.
moram pa se pohvaliti, da ne morem reči, da je zbirčna (ko smo bili še na mleku, ga je pojedla res zelo malo, v nekem obdobju le po 30ml)..je namreč sadje (banano-raje zmiksano, jabolka, mandarine, grozdje...), zelenjavo (bučke, paradižnik, krompir, špinačo...), od mesa večinoma piščanca, hrenovke, ribo..
ampak pri nas mora biti vse pripravljeno na tak način, da njej ustreza. mora biti okusno, ko smo bili decembra na smučanju, smo morali celo 2x zamenjati restavracijo, ker prva izbira ni bila po njenem okusu. v drugi restavraciji je normalno jedla. ne je, če je rahlo preveč slano, preveč suho, premalo sočno itd. itd.
doma jo moramo včasih še vedno animirati, da poje dovolj. upam, da bo, ko bo malo starejša, bolje vsaj toliko, da bo sama povedala kaj bi jedla-da ne bo več hrana osrednja tema našega dneva.
aja, na pregledih pa nikoli nismo bili, čeprav so nas tudi poslali. mi je pa pediatrinja v razvojni rekla, da se zdi njej čisto vredu in nič podhranjena user posted image

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Neješč otrok
17.1.2009 21:23:39   
majra
IZVIRNO SPOROČILO: Janeja

Naša mala namreč ni jedla že od štarta in največja muka je bila do uvajanja GH. Ko mi je po steklenički uspela pojest 50ml, pa še za to sem se matrala 1 uro. user posted image Uf, bom kar nehala, raje sploh ne razmišljam več o tistoih časih.



Pod to se pa jaz podpišem.
Sicer sedaj pri enem letu še vedno ni dobro je pa boljše. Ima obdobja, ko bo lepo jedla ima pa daljša obdobja, ko je zelo malo. Sedaj so nas matrali zobki in ni en teden jedla tako rekoč nič, potem še par dni viroza z drisko in smo ful zgubili na že tako nizki teži. Še tisto kar poje, pokuri v naslednji minuti. Vsi mi pravijo, da pač takšna je in naj ne kompliciram, naj bom srečna, da je zdrava, da bo že še imela preveč kg v življenju in podobna sranja. Ampak jaz se ne morem nehat živcirat in sikirat. Pripravila sem se na vse, samo na neješčega otroka ne user posted image , ker nobenega ne poznam.

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Neješč otrok
17.1.2009 21:35:44   
Janeja
IZVIRNO SPOROČILO: majra
Vsi mi pravijo, da pač takšna je in naj ne kompliciram, naj bom srečna, da je zdrava, da bo že še imela preveč kg v življenju in podobna sranja. Ampak jaz se ne morem nehat živcirat in sikirat.


majra, isto je bilo pri nas. Ampak jaz sem šele po 3 letih živciranja in joka ugotovila, da kakorkoli se tole sliši obrabljena fraza, je čist res. Dokler je otrok zdrav ni razloga za paniko. Najhuje je edino, ker nimajo nobene zaloge v kg. Lei je vsak prehlad pobral veliko težko pridobljenih gramčkov. In to na hitro, nazaj smo jih priodobivali pa spet mesece.  user posted image
Drugače pa živciranje res čist nič ne pomaga.Upam, da boš to sama ugotovila hitreje kot sem jaz, ker tri leta tega nenehnega sekiranja je čist preveč. Ti povem, da je zdaj dosti lažje, pa čeprav tudi poje dosti premalo. Samo sekiram se za to ne več. Je pač mali drobižek.
V tisto, da se bo enkrat še otepala odvečnih KG pa vseeno ne verjamem. user posted image

(odgovor članu majra)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Neješč otrok
17.1.2009 21:37:33   
koala
Uf, ko berem koliko tehatjo vaši otročki pa moram bit jaz kar tiho, ker je moj mel pri 10 mesecih 10 kil, samo meni se zdi da je to vse na račun dojenja.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu majra)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Neješč otrok
18.1.2009 11:04:21   
kekec in mojca
Koala, moj 9 mesečnik ima pri 9 mesecih 8120g, pa se mi zdi ogromno, tako da tvoj res lepo napreduje v teži.

Res mi je bolje, ko preberem še zgodbe drugih, čeprav vem, da je vsaki izmed nas hudo, ko razmišlja o svojem neješčem otroku. Ampak tako vsaj dobim občutek, da nisem za na luno, da podobno kot jaz ravnajo tudi ostale sotrpinke... Ker biti skuliran ob vsem, kar se dogaja in ko veš, da to ravno ni najboljše za tvojega otroka, to je res veliko. Saj pravim, tudi jaz sem bila nekaj časa skulirana in se nisem sekirala, koliko poje (pač, bo že pojedel, kolikor bo rabil), pa je začel hujšat.

Naš veliki je zdaj vsaj zdrav. Ampak pri enem letu je pobral vse viroze, vse driske, ni da ni bilo, kar on ni imel. Tako da je takrat še slabše napredoval v teži.

StBarbara, polycala nisem dajala, mi smo na apetito bimbi. Pa imam občutek, da mu je na začetku malo pomagal, zdaj pa več ne.

Danes za zajtrk sem mu pripravila topli sendvič. Rekel je, da mu jih naj pripravim osem! user posted image No, potem je z muko pojedel samo enega.  Ampak bila sem srečna, da ga sploh je.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Neješč otrok
19.1.2009 4:55:32   
kepa*
Janeja, tvoja zgodba je precej podobna moji.
Ko sem jo brala, sem kar kimala zraven. Čeprav tvoja deklica ima pa res malo kg.
Tudi jaz pravim, dokler je zdrav, pa že mora biti vse ok.
Čeprav se včasih kar sprašujem, od kod dobi vse potrebne snovi za rast.


_____________________________

Letos pa bo!

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Neješč otrok
19.1.2009 10:43:16   
Janeja
Ja kepa, res jih ima malo. Malenkost je to verjetno tudi posledica prezgodnjega rojstva (štartala je samo s 520 gr),ampak največ je pa vseeno kriva njena neješčost in energija...

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Neješč otrok
22.1.2009 14:59:42   
lenika
Naš skoraj 3-letnik je pa do 1. leta full jedel, potem pa iz meseca v mesec manj. Prejšnji teden je prebolel neko virozo (jedel ni cel teden skoraj nič). Ta teden, ko se je vrnil v vrtec se v vrtcu zajtrka, malice in kosila niti ne dotakne, pa je drugače rad v vrtcu.
Zjutraj spije 2,5 dcl mleka. Ko pride iz vrtca, ga nahecam za kakšnih 5 žlic juhe, nato še kakšnih 5 žlic glavne jedi in konec. Za večerjo je včeraj pojedel še 4 krispije in to je bilo vse za cel dan.
Jedel pa bi čokolade, bonbone in piškote, ki pa mu jih omejujem. Dobi eno sladkarijo, če lepo poje kosilo. Ta teden pa ni dobil še nobene sladkarije, ker v vrtcu ne je nič.

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Neješč otrok
22.1.2009 15:11:58   
lemavrica
Jaka tudi ne je nič oz. izredno malo. BAje v vrtcu poje zajtrk, kosmiče z riževim mlekom ( KM ne sme ), pri kosilu 3-4 žlice juhe, kar je naprej se ne dotakne in pol mogoče za malico kruh ali rižev puding. Sadja ne mara. Podtaknem mu edino naribano jabolko z kosmiči. Doma poje pa še govejo juho in špagete s paradižnikovo omako, no pa dva mu rob od pizze ker sredice itak ne sme zaradi sira.
Do vstopa v vrtec je še nekako šlo potem pa nič več. Jaz imam že prav travme kaj mu dati za jest in že od zjutraj študiram kaj skuhati mulcu da bo jedel. Zna tudi bruhniti če mu ne paše hrana.
Aja star je pa 16m.

_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Neješč otrok
22.1.2009 15:14:30   
lenika
Ja tvoj v vrtcu poje vsaj nekaj, meni se zdi, da kar veliko. Naš pa se cel dopoldne ničesar tudi ne dotakne.

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Neješč otrok
22.1.2009 15:20:24   
lemavrica
Jaz si kar oddahnem ko je vikend mimo in mi ni treba misliti na njegovo prehrano, res, pa vem da se to ful grdo sliši ampak drugače pa non stop samo to razmišljam kaj naj mu naredim za jest.
A katera ve a Apetiti bimbi kaj pomaga?
Še dobro da je še na Allernovi, da vsaj iz tam dobi nekaj viraminov in ostalih zadev. Konec meseca imamo neka testiranja, me je kar strah da bo pokazalo da je slabokrven.

< Sporočilo je popravil lemavrica -- 22.1.2009 15:21:13 >


_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Neješč otrok
22.1.2009 15:22:21   
lenika
Ja, zanimivo je pa tudi to, da naš ni slabokrven in ima zelo dobro kri.user posted image

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Neješč otrok
22.1.2009 17:34:45   
Janeja
Evo, tudi Lea ni bila še nikoli slabokrvna. Vedno so njeni izvidi izvrstni, kljub temu, da tako malo poje. Kdo bi to razumel... user posted image Sicer pa HB da je tako, da se nam še s tem ni treba ukvarjat.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Neješč otrok
22.1.2009 19:40:58   
Shorty_
No naj dodam svojo zgodbo ki je dokaj podobna. Do 21mesecev sva se dojili, stara je 25 mesecev.  ima 82 cm in 10 kg.
Gh je bila polomija total,probali smo sirupe pa ni da ni. Ko sem jo nehala dojit je začela pa s sladkarijami težit in sem jih črtala totalno. Nič od nič. Če je pojedla celo kosilo je dobila košček čokolade... No in vsaj sedaj malo več poje kot sem nekje napisala za nekje 9 mesečnega otročka ampak je pa vse, in pri tem nekako vztrajam.

Hočem povedat samo to da ko sva se nehali dojit je dojela da če nič drugega ne poje je lačna zato je hotla jest sladko ko sem pa tud to ukinila je tudi zelenjavna juhica zelo dobra in poje vsaj en globok krožnik.

za vse je potrebno veliko disipline staršev pa čeprav so spremembe majhne, No nekateri pa so(smo) enostavno mali pajki kot jaz pravim (v začetku oš pri 6 letih sem imela 15kguser posted image )

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?