|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prehrana v jaslih
18.2.2009 22:31:26   
KRISSY
Ta teden smo začeli z uvajanjem vrtca (jasli). včeraj sem bila skupaj z skupino pri zajtrku in me je nekaj stvari zmotilo, pa bi rada vprašala za vaše mnenje al sem mal paranoik al... v glavnem:
za zajtrk so imeli najprej gres. Količina je bila za tamalga premala (eno uro prej doma sva popila celo flašo adaptiranga mleka) pa je pojedel vse takoj. tako na oko bi rekla ene dobrih 10 velikih žlic.. res da otroci različno jedo.. ampak vseeno se mi je zdelo premal za kateregakoli??  potem so pa dobili še vsak polovico kruha.. to me je pa sploh zmotlo, ker zgleda jih kar filajo s kruhom... mislm ok, sem pa tja.. še ne rečem. tako pa pri zajtrku in verjetno še pri kosilu.. to mi je pa peveč. saj tud odraslim odsvetujejo kruh.. al teli mali želodci pa kr ceu kos (alpa več) kruha na danuser posted image pa nism nč rekla ker nism vedla al nej rečem al ne.. mi je blo neprijetno.. pa me zanima kaj ve menite o količini kruha na dan za male (sej bo šele en let str...) al naj kaj rečem.. ali bi recimo dobil tolk več gresa.. pojma nimam..
ko so pa stari nekje leto pa pol pa jejo kruh s salamo recimo???!! jest sem mislila s salamo, paštetam in podobnimi rečmi počakat tm do druzga leta recimo..

kolkor sm vidla jedilnik majo kr pester jedilnik.. samo če jedo tako malo kot sm vidla.. pol so otroci lačni ( no vsaj moj bouser posted image ) in če bo še hotu jest bo dobu kruhuser posted image sej vpliva nimam nič kej preveč ane? kakšna so vaša mnenja, izkušnje,...?
LP


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prehrana v jaslih
18.2.2009 22:42:21   
Doll
če otrok kaže da bi še jedel določeno hrano mu dajo.
če misliš počakat z določenimi zadevami si omisli zasebno varstvo.pač tako je,žal
joj,no če 2 x na dan dobi polovico kruha se ne bo razpoknil od njegauser posted image


(odgovor članu KRISSY)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prehrana v jaslih
18.2.2009 22:51:54   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: Doll

če otrok kaže da bi še jedel določeno hrano mu dajo.
če misliš počakat z določenimi zadevami si omisli zasebno varstvo.pač tako je,žal
joj,no če 2 x na dan dobi polovico kruha se ne bo razpoknil od njegauser posted image




Se strinjam.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prehrana v jaslih
18.2.2009 23:24:40   
Isabellabina
Pri nas je vedno bila še malica tam okrog 10--kakšno sadje in pa vedno so imeli tekočino na razpolago---je pa res ,če vidijo da otrok pri zajtrku poje več in je videti še lačen mu še dajo...kar se kruha tiče..saj lahko izraziš željo ,da pač tvoj otrok nebi dobival toliko kruha..jo morajo upoštevat..ravno tako kot upoštevajo diete..mislim,poskusi ..reci pa boš videla pri čem si..sem pa videla da otroci bolj pojedo malo sredice in ne vsega kruha tako da tudi ni panike..pomoje...

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: prehrana v jaslih
18.2.2009 23:31:00   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Doll

če otrok kaže da bi še jedel določeno hrano mu dajo.
če misliš počakat z določenimi zadevami si omisli zasebno varstvo.pač tako je,žal
joj,no če 2 x na dan dobi polovico kruha se ne bo razpoknil od njegauser posted image




SE strinjam. In ne vidim razlike, dva krožnika grisa in nič kruha ali pa en krožnik grisa in cel kos kruha celi danuser posted image  Po eni strani se ti zdi, da do bi premalo, po drugi, pa ga filajo s kruhom.

Deklica draga, moja dva otroka sta po enem letu počasi začela jesti VSE. In VSE jesta še danes.

V glavnem ne kompliciraj.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: prehrana v jaslih
18.2.2009 23:37:32   
Doll
big mamma lahko izrazi željo ,ampak če jo upoštevajo je to volja samih vzgojiteljic!!
Diete in neke želje staršev da bi oni to pa to,pa ne bi to in to Ni isto.
Diete se morajo držati,ker ti prineseš od zdr. potrdilo in diete se morajo držati ker če se je ne držijo škodijo otroku.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: prehrana v jaslih
19.2.2009 8:16:26   
blaža
Naš enoletnik kar veliko poje. Pa se mi deset velikih žlic gresa zdi totalno dovolj za enoletnika. Govorim o velikih žlicah.

Glede kruha pa tudi ne vidim nič spornega.

Mene je bolj zvilo, ko je ta starejši mel v vrtcu v jaslih za kosilo rižoto z morskimi sadeži. To mi ni delovalo za jasli. user posted image  Ker so morski sadeži zdravi, samo so težko prebavljivi. ne vem no.

glede kruha pa ne bi komplicirala. pa z salamami tudi ne vidim problemov. Seveda ne z suhomesnatimi izdelki, ampak z šunko, kuhanim pršutom in podobnim. Sej meso tudi jejo, a ne? Ne bo panike za eno fetko salamce.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: prehrana v jaslih
19.2.2009 8:23:33   
timoteja
Hojla! Sicer nisem občutljiva na uporabo pravilnega slov.jezika, ampak tole spakovanje je malo težko berljivo - sorry, samo moje mnenje. Kar pa se tiče prehrane, v našem vrtcu imajo odlično prehrano, in se ne obremenjujem, ker vem, da dobijo otroci dovolj velike količine hrane, jim pa vmes, pa npr. po počitku ponudijo polovičko kosa kruha, ali pa kakšno suho sadje pa tako. Jaz potem pač doma gledam, da je čim manj kruha, za pop.malico ponudim kakšen jogurt, sadje, juhico ipd. In tudi občasno dobi naša deklica argetko, ali pa tunino (jo obožuje), in se mi ne zdi to nič spornega. Veš, če si boš ob takih stvareh ustvarila negativno sliko o vrtcu, vedi, da bo to čutil tudi tvoj otrok, ki lahko, da bo imel odpor do vrtca, posledično več bolezni. Saj bo vse OK, bejba.

(odgovor članu KRISSY)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: prehrana v jaslih
19.2.2009 9:34:25   
Lunca1
Meni se en kos kruha na dan sploh ne zdi sporen. Saj ne poje pol kile. Pa v resnii tako ali tako v glavnem pojejo samo sredico. pa naš je tudi že takoj prvi dan pri 11m za zajtrk dobil mortadelo. mene ne moti. Še vesela sem, da se navadi na čim bolj raznoliko hrano. S taveliko smo imeli še prevelike probleme z zbirčnostjo, no v vrtcu pa poje skoraj vse.

kar se količine tiče jih pa opozori. Bodo pa sicer že same opazile, če bo mali lačen.

Moj tamal tudi zjutraj spije eno steklenico mleka, potem imajo ob 8h zajtrk, kot sem napisala tudi sendviče ali eurokrem ali kaj podobnega. Že čez 2 uri imajo sadno malico, pred 12 kosilo, po spanju pa še eno malico. No pa zadnje čase tudi pride domov, pa bi takoj "mam mam". v glavnem se mi zdi, da skoz nekaj jejo, pa za pit imajo tudi skoz na razpolago.

Aja pa ko sem bila na uvajanju, so tudi dobili repete, če so hoteli.

(odgovor članu timoteja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: prehrana v jaslih
19.2.2009 16:06:28   
karin412
Ko sem začela uvajat, je naš pojedel 3 porcije gresa. Zdaj je tudi jedec in mu dajo več, mi povejo vzgojiteljice. Drugače pa tudi jaz mislim, da jim dajo raje premalo kot preveč in so otroci lačni. Če sami ne izrazijo želje. To je zato, ker je veliko otrok izbirčnih in nočejo metat hrane stran, raje jo domov odnesejo zase ali za mačko!

Žal, ampak resnično.

Kot je ena pisala-če imaš kaj proti, si omisli privat varstvo. Žal je to tako pri nas - nobene kontrole, prevelike skupine, vzgojiteljice hodijo samo v službo in to je to. Mislim pa, da je veliko odvisno od vzgojiteljice, ker mojemu sinu vedno dajo dosti za jest, ker vejo, da bo pojedel.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: prehrana v jaslih
19.2.2009 17:24:40   
metuljčica1
Pri nas vem, da dobijo zjutraj in pri malici kruh, pa me to niti ne moti, saj doma je tudi vse po vrsti, pa kamorkoli pridemo bo ona ama.Ampak se ne obremenjujem s tem.V vrtcu poje čisto vse, pa saj če je premalo dajo vzgojiteljice še,to je pri nas kar pogosto.Aja kruh pa salame in pašteto je pa naša že kje od 11mesecev, ji pač ponudimo kar ima rada.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: prehrana v jaslih
25.2.2009 21:26:57   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: karin412

Drugače pa tudi jaz mislim, da jim dajo raje premalo kot preveč in so otroci lačni. raje jo domov odnesejo zase ali za mačko!

Žal, ampak resnično.

Žal je to tako pri nas - nobene kontrole, prevelike skupine, vzgojiteljice hodijo samo v službo in to je to.


Eni pa res znate najti same črne stvari na tem svetu... Še dobro, da obstajajo vzgojiteljice, da mate po kom pljuvat! Itak... To je bistvo njihovega življenja - stradat otroke in domov nosit za mačke. user posted image

Sicer pa ja, pri nas je tudi tako, da imajo mlečno in potem še kruh. In se mi zdi OK - je namreč težko pričakovati, da vsi vse jejo. Tako je večja verjetnost, da poje vsaj nekaj.


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: prehrana v jaslih
26.2.2009 8:22:20   
draja
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

IZVIRNO SPOROČILO: karin412

Drugače pa tudi jaz mislim, da jim dajo raje premalo kot preveč in so otroci lačni. raje jo domov odnesejo zase ali za mačko!

Žal, ampak resnično.

Žal je to tako pri nas - nobene kontrole, prevelike skupine, vzgojiteljice hodijo samo v službo in to je to.


Eni pa res znate najti same črne stvari na tem svetu... Še dobro, da obstajajo vzgojiteljice, da mate po kom pljuvat! Itak... To je bistvo njihovega življenja - stradat otroke in domov nosit za mačke. user posted image

Sicer pa ja, pri nas je tudi tako, da imajo mlečno in potem še kruh. In se mi zdi OK - je namreč težko pričakovati, da vsi vse jejo. Tako je večja verjetnost, da poje vsaj nekaj.



Se podpišem!

Hvala bogu, da dajo tudi kruh zraven pri zajtrku, drugače bi naša stradala, ker mlečne zajtrke zavrača. In naše vzgojiteljice se zelooooooo potrudijo, da otroci dovolj pojejo in jim vedno dajo še, če želijo. Celo tako daleč gredo, da dajo naši npr. več juhe, ker jo rada je, enemu fantku, ki juhe ne mara pa dajo še meso od naše, ker naša noče nič jesti, če vidi tiste koščke mesa vmes. Tako, da v naši skupini je odlično poskrbljeno za prehrano, tudi za mojo, ki je alergik!

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: prehrana v jaslih
3.3.2009 20:18:16   
evi28

IZVIRNO SPOROČILO: karin412

nočejo metat hrane stran, raje jo domov odnesejo zase ali za mačko!




Ja, ja, postan gres nosijo domov, otroke pa stradat pustijo.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: prehrana v jaslih
3.3.2009 20:31:33   
čebulica
Dandanes so vzgojteljice v vrtcih preobrmenjene, saj bi vodilni(tako kot povsod) radi da čimmanj delavk opravi čimveč dela- pri vsem skupaj najbolj trpijo otroci in vzgojiteljice, le te pa seveda nihče nič ne vpraša.. Kak mesec nazaj mi je prijateljica potarnala da sta v jaslih 2 vzgojitaljici imata pa 17 otrok in da enostavno ne moreta početi drugega kot otroke hraniti in jih preoblačiti... Ona sama ima slabo vest pa čeprav ni za vse skupaj čisto nič kriva, žal pa je to kruta realnost večine vrtcev. 

(odgovor članu evi28)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: prehrana v jaslih
3.3.2009 22:35:11   
kaya2007
meni se zdi pa hecno, da se ti kruh zdi sporen, gres pa ne user posted image  če hočeš otroku dajat "zdravo" hrano, mu ne daš ne prvega, ne drugega (bi bila bolj primerna kakšna polnovredna različica in npr prosena kaša)

10 žlic pa naša tamala niti zdaj, pri skoraj 2h letih, ne poje user posted image

(odgovor članu čebulica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: prehrana v jaslih
12.3.2009 12:27:40   
Kontrakarambolšrauf
Jao, vzgojiteljice da ne dajo otrokom za jesti, ker zbirajo za domov za svoje mačkeuser posted image . In tudi da sta dve sami za 17 otrok je tudi bosa, ker po normativu tako ne sme biti in vsak vrtec ima študentke na rezervi, da vskočijo kadar je katera od vzgojiteljic odsotna in ponavadi so to kar stalne študentke, tako da jih otroci tudi poznajo.
Pri nas se še nikoli ni zgodilo da bi videla da je samo ena vzgojiteljica z otroci, pa jih je v skupino (jasli) vpisanih 12 otrok, nikoli jih pa ni več kot 8-9, ker vedno kdo manjka, kar pomeni 4 otroci na eno vzgojiteljico.
Pri nas jih tudi nahranita, v kolikor še ne znajo sami jesti in sta tako sprakticirani da so krožniki tik tak prazni, hkrati jih pa spodbujata da se naučijo samostojno jesti in imata živce za takšne, ki jedo pol ure ali več en zajtrk. Nobenega teženja da se kam mudi.
Za jesti vedno dobijo še repete če spraznijo krožnike in vidita, da bi imeli še. No, saj sčasoma znajo otroci tudi sami povedati da bi še jedli. In točno vesta kateri otok ima kaj najraje za jesti in česa nima preveč rad, zato mu prvega dasta več in slednjega manj na krožnik, vendar morajo od vsega vsaj malo pojesti.
Tako moj 18 mesečnik je čisto vse kar se pred njega postavi, jedilnike imajo pa tako pestre, da bi marsikdaj še jaz šla tja jestiuser posted image .
Kar se kruha tiče ga tudi dobijo, vendar PO tem ko se mlečni zajtrk poje in PO tem ko se sadje poje, pač za tiste, ki česa ne marajo in potem vsaj kruhec pojejo, ni pa namen kruha sa se s tem nabašejo in imajo vzgojiteljice mir, da lahko potem gris zavijejo in mačkam nesejouser posted image .
Imajo tudi čisto vsak dan drugo vrsto kruha, ker doma imamo starši ponavadi najraje eno ali dve vrsti kruha in le to kupujemo, tam pa se navadijo tudi na razne koruzne, polnozrnate, pirine.....kruhe.


_____________________________

Exkontrakarambolmatica.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?