|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Male majčice in majčki (2006)
25.10.2006 9:53:03   
MarijaPo
Mi tudi ze stojimo in tudi z nogicami opletamo, samo nic se ne hodimo.
Stoji torej samo nekaj sekund, pol pa se sesede.
In mimogrede, ce to vsak dan vadis, se hitro pozna.

Ja, vceraj nas je pol res dubu dez. Pa je bilo kljub temu fuuuullll!!!! lustno. :)
Sprehodi rulajo!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1251
25.10.2006 9:55:45   
lenika
A ve pustite, da se opirajo na nogice? Jaz ga sicer držim v položajo za stanje, ampak se ga ne upam spustit, da bi se oprl. A to se že lahko?

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 1252
25.10.2006 10:29:25   
mojca75
Dobro jutro,

berem da vaši otroci že stojijo, oz jih ostavljate, pa nočem nobeni amet solit, ampak v zadnjem "mojem malčku" je bil super članek o gibalnem razvoju otroka in prov poudarjeno kako je pomembno da otrok sam razvija veščino za veščino (kotaljenje, dvigovanje,... vstajanje, premiki ob opori do hoje) ker sicer mu manjkajo določene stopnje v razvoju.

Ma da ne zakompliciram preveč, pripenjam del iz članka:
Gibalni razvoj od rojstva do hoje
Vsak zdrav in normalno razvit otrok kobaca, če mu omogočimo, da gre po naravni poti razvoja. Žal je v slovenskem prostoru kobacanje že desetletja nepriljubljeno. Starši se raje odločajo za učenje hoje z vodenjem otroka za roke, pri tem pa se ne zavedajo, kakšno škodo mu s tem delajo. Za obvladovanje tako zapletene gibalne veščine, kot je pokončna hoja, otrok potrebuje mnogo mesecev samostojnega učenja, da jo obvlada. Otroku, ki ga vodimo za roke z namenom učenja hoje, onemogočimo učenje gibalnih veščin, ki jih bo potreboval za pokončno hojo. Ko po več mesecih vodenja za roke otrok >shodi<, ne zna ničesar, ker smo vse mi naredili namesto njega. Nima občutka za položaj svojega telesa v prostoru, nima usklajenih izmeničnih gibov telesa, nima razvitega ravnotežja in tudi nima razvitih prestreznih reakcij na roke. Otrok pada v vse smeri kot pokošen snop in ob tem lahko utrpi resne poškodbe.

Men se je zdej članek super, ker sem sama tud mal nestrpna in bi kar rada da Mojči že to in ono zna, pa sem se zavedala kaj vse se še morava naučiti! Tko da...

Sam informiram vas punce, da prehitevat ni pametno.

Sicer pa Mojči pančka (objema medvedka) mami mora pa neki za službo narest, bemtiš,.... ne morejo brez mene, glih tko zgleda, pa ni nič posebnega! Ma ne bom kle stresala jeze!

Lepo bodite,... so spet lepši  user posted image dnevi napovedani in jaz takoj boljše volje!

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1253
   [Brisano sporočilo]
25.10.2006 10:36:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mojca75)
  Neposredna povezava do sporočila: 1254
25.10.2006 10:52:21   
Anonimen
madonca ste pridne. en dan me ni, pa se 3 strani popisle, da sme se komaj prebila skozi vse info in sevda vse pomešala :)
zto samo mal poročam

zdajle sva z mijo iz cepljenja (drugega), velika 72 cm in tehta 8300g. pri sepljenju ni niti zapiskala, pridna res. zdejle pa spi.

ponoči postaja spet nazaj pridna in spi od 7h zvečer in danes do 4h, pojedla flašo in spala do 6h, ko se pač ona zbudi za konec noči :) prej je bilo to do 7h, zdaj pe ne vem zakaj je prestavila že na 6??!! ah ja! kdaj bo ona in tavelka dobila svojo sobo, a je lahko že hiša fertik :)
čez dan pa nimamo nobenga ritma. spi kadar je zaspana in to je sem pa ke in spi tam pol ure, če spi 1 uro je to že praznik :)I je pa na 3 ue, odvisno kdaj zjutraj začne, v bistvu tut ne ledam ne vem kaj na uro. nanko se proban držat samo tea da zjutraj poje nekaj sadnega popoldne pa nekaj zelenjavnega in to je to. zdaj s pol leta bova pa še nadomestile eno mleko s kakim mlečnim obrokom a la skuta jogurt.

ja izpadanje las je nadloga, k sreč mam kratke in se to tolk ne opazi, pa velik želeja na glavi, tko da še taizpadle gor dži :) hehe!

kar se pa stanja tiče. ne ni dobro jih preveč postavljat, ampak se je tako težko opret :) moja bi stala skos! taka je kukr bi eno palco pojedla. jo hočem posest pa je sploh prelomit nemorem :) jo moram najprej poležt pol pa iz ležečega gor prepognt :) .če pa stoji in jo spustim se pa ne sesede ampak iz celha pade :) hehe ma so face teli naši knedli.

puncica s tabo pa lahko samo sočustvujem, k vem kako je z dvma bit doma, že če ni noben siten :) k sreč saj tisa ni mela problemov z zobmi in že kr neki časa ima vse zunaj. pa še pohvalim jo da je danes celo noč prespala in mela zutri suho plenico :) prej sem pa vstajala jaz za tiso, pa na wc jo vozila sred noči pa mleka pa čaja pa oh in sploh, dec pa za mijo :) upam da ju drži tale item zdej neki časa. ena spi celo noč ena pa 1x je. to bi se dal prežvet :)

Neposredna povezava do sporočila: 1255
25.10.2006 10:53:12   
Kalina
joj moja Kalinca pa sploh ne spi vec lepo ponoci. Kr na eno uro se budi pa hoce dudo, in ji skoz dudo tlacmo v usta da lahko zaspiuser posted image Pol pa okol 5h hoce papat, pa spi mogoce do 7h pol se pa smeji pa hoce se igrat, cez kaksno urco pa zaspi do 9h in to je to. Cez dan spi pa samo po kaksnim 10min in je naspidiran k kaksen zekouser posted image

Vau vasi malcki so pa ze ful mocni,moja je se tko mehka, tko da bo vse pokazala z zamudo. Pa se fizioterapijo smo moral ze 2x prenarociti ker je se vedno prehlajena. Komi cakam da mine prehlad, da ne bo vec taksna teckauser posted image

uh evo ze drema neki, se grem hitr zraven ulezt, ker sm cist nenaspana.user posted image

...potem so mi jo otrplo in jokajočo položili v naročje.
Prvič sem jo stisnila k sebi in jo poljubila.
Instinktivno se je umirila in me popolnoma zasužnjila s svojim laskanjem moji moči.

Neposredna povezava do sporočila: 1256
25.10.2006 14:32:35   
SelmaC
LP,

Lara28, Kalina: želim vam da se čimprej pozdravite. Ubogi, tako mičkeni, mi je kar hudo, če kak  zboli

Naš ritem: no, ja jaz bi želela, da so ure stalne... Približno tako je:
spanje:  ob 21h
jemo na 3 h
1. obrok okoli polnoči , 1h
2. obrok 3h ali 4h
3. obrok 6h ali 7h
pa še kako nočno zbujanje vmes je zadnje čase aktualno, pol pa itak na joški zaspi, tako da tej nočni obroki so bolj tako
4. obrok 9h ali 10h (uvajanje novih okusov-pojemo pa malo ali nič)
5.obrok ob 12 ali 13h
6. obrok ob 15 ali 16h
7.obrok 18 ali 19h (čas sitnobe in utrujenosti)
ne več če ga šteti za obrok od 20.45 vedno zaspi na joški.

Čez dan zaspi po 2h urah budnosti za pol urce. Če tako pogledam te obroke hranjenja se mi zdi, da se kar veliko dojimo in da bi bila ura, da prešaltamo na GH. Ja, ko ugotovimo kaj mu je všeč. Danes smo poskusili korenčkov sok, dokler je tekočina še kar gre.

Nimam pojma pa kako ga spraviti, da bo pil kaj (čaj, vodo). Po žlički se mi zdi ful zamudno. laške, magični lončki pa ne palijo še. Prvi mesec je znal piti po flaški zdaj pa noče A kateri pije že iz teh lončkov?

(odgovor članu Kalina)
Neposredna povezava do sporočila: 1257
25.10.2006 14:34:00   
SelmaC
ups, mankajo smeškoti, pardon

(odgovor članu SelmaC)
Neposredna povezava do sporočila: 1258
25.10.2006 14:51:34   
maya2
Pozdravljene!

Kakšno krasno vreme imamo danes, me smo že nazaj z enega sprehoda zdaj pa čakava očija, da gremo po kosilu še enkrat!!

Kaj je že to ritem??user posted image user posted image  Ko že mislim, zdaj pa bo, se spet vse spremeni! Ja imam tudi jaz rada 'pošlihtane' stvari, ...saj se učim (le počasi)user posted image ...

Pri nas še ni govora o kakšnem postavljanju na nogice, saj se ji še kotaliti ne ljubi, pač ni ravno atletinja po dušiuser posted image ... Trenutno so aktualne 'kumare' vseh moških v družini, je pogruntala da ima dedi ful fajn nos za zagrabit, pa da včasih pikauser posted image  pa se je treba mal umaknit...user posted image , da je tam v omari ena škatla iz katere prihaja glasba in še fajn lučke zraven skačejouser posted image ... če jo hočemo kaj 'naučit' pa se fuuuul jezi če ji ne ratauser posted image  (bikica ni kaj!), zabavno je tudi nagajat mamici pri previjanju (ko si najbolj pokakan je treba stisnit rito, podolgat nogice tako da mami ne uspe brisat user posted image user posted image ) ,...

Grem zdaj kašico pripravit...
LP

(odgovor članu SelmaC)
Neposredna povezava do sporočila: 1259
25.10.2006 15:26:42   
Barbs
Selma, Aleks tudi ne mara flaške, kar popije (ker ne mara preveč pit) pa popije iz magičnega lončka. Sam. Najraje ima naraven grozdni sok ali pa frutkov čaj in jabolko.
user posted image

Glede stanja na nogicah je enako kot pri LARI. Če ga sede držim na kolenih, toliko časa rita, da ga postavim na nogice (seveda ga podpiram pod pazduho), potem pa ga ne morem nazaj posest, ker je tak, kot da bi kol pojedel.Zato ga odložim na kavč in potem jovo na novo.

Mojca, prispevek je seveda tehten, vendar imam občutek, da je napisan predvsem za tiste, ki bi morda s postavljanjem na noge res pretiravali. Pa ne otroci, starši namreč. Sicer pa - kako naj delam po predpisih, če pa kobacat še noče/ne more, na nogah bi pa kar naprej stal?user posted image  Tudi obrača se še ne preveč elegantno, sploh s hrbta na trebuh ne,  pije pa npr. že sam.user posted image  Poznam veliko otrok, ki nikoli niso kobacali. Igrali so se v bolj "sedečem" položaju, nato pa so se ob opori ( kavč, stajica...) začeli pobirati in postavljati na noge... Ko so bili utrujeni, so sedli nazaj. Lepega dne pa so, ko so stali, že naredili par korakov ob opori (gor in dol ob kavču). Naša Nika je bila ena izmed njih. Gaja pa je kobacala. Aleks pa še ne vem.user posted image  Če pač ne bo kobcal, ga ne bom na silo postavljala na vse štiri in za rito rinila naprej...user posted image

Zagovarjam stališče, da otrok sam najbolj ve in čuti, kaj v določenem trenutku zmore in lahko - jaz ga pri tem samo vodim, mu pomagam in pazim, da se mu kaj ne zgodi (npr. - vem, da ne more stati sam in zato ga držim...)
Moja naloga je, da otroka poslušam, ga gledam in skušam razumeti, kaj mi z določenimi aktivnostmi pokaže, na kaj me opozori. Meni se to krasno obnese.user posted image  In sem prepričana, da ravno zato Aleks ni nek "skisan" otrok, jokavček.... in sva oba zadovoljna . On ne tuli, jaz se pa ne sekiram.user posted image

Imamo pa spet temencauser posted image  Zdaj imam pa dovolj te borbe in bom naslednji teden, ko imamo tretje cepljenje, prosila pediatrinjo za recept za mazilo. Vem, da ga ne predpišejo radi, ampak... bomo pač previdno dozirali  - saj baje takoj pomaga. Ima katera izkušnje s tem?

Pa še ena hecna : vedno znova sem presenečena, kako hitro rastejo dojenčki. Že nekajkrat se mi je zgodilo, da sem mu oblekla kavbojke al pa kak pulover in mu je bilo še vse preveliko. Pa sem to pospravila zadaj v omaro in vedno, ko sem videla, pomislila...aha, to mu je pa itak preveliko... Nakar se čez recimo, samo tri tesdne spomnem na tiste hlačke, mu jih kao za foro oblečem, so mu pa že skoraj prekratkeuser posted image

Nič, grem buče na teraso postavljat....user posted image  dokler spi.

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 1260
25.10.2006 15:36:34   
maya2
Barbs: mogoče veš kako se to mazilo imenuje? Prvič slišim da obstaja kaj takšnega. Meni namreč sploh ne uspe popolnoma izkoreninit teh temenc že od začetkauser posted image  čeprav mi vsi pravijo, da to ni nič takega da bojo itak potem kar same izginileuser posted image  ... mene pa fuuuul motijo! Ima reva kar naprej mastno glavico pa ne pomagauser posted image user posted image user posted image

LP

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 1261
25.10.2006 15:43:34   
Barbs
Maya2, mislim, da je ADVANTAN, nisem pa prepričana.... mogoče sem ustrelila kozla, ampak imam v spominu, da sem nekje na forumu prebrala prav o tem. Jaz bom pediatrinji rekla, če mi da recept za  "tisto mazilo,kako je že" in potem,ko bo povedala, bom rekla "ja,ja....prav to sem imela v mislih"user posted image user posted image

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 1262
25.10.2006 15:45:50   
mojsoncek
Oj!

Spet ste toliko napisale, da niti ne vem kaj bi kateri odgovorila, ker sem vse zmesala. Se bom oz. bom pa pohvalila nasega krepkega suhca. Danes se mu je uspelo prekotaliti iz hrbta na trebuh in potem se nazaj. S svojo vztrajnostjo in radovednostjo mu je le uspelo user posted image . Skratka je lezal na hrbtu in veselo grizel nohte na nogah, se je pocasi prevalil na bok in se vedno grizel nohte. Potem pa zagleda eno igracko in se je zacel nagibati proti njej. In glej ga zlomka... ze je bil na trebuhu z igracko v roki user posted image .

Potem je pa od vsega hudega zaspal. Pa zbudil se je tudi ze user posted image ...

sibam

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 1263
25.10.2006 16:15:13   
mojca75
ja Barbs se kar strinjam s tabo! opozorila sem pa na to, ker sama tako delam, priganjam svojo pupo, pa vem da ni prav in ta članek je mene dobro opomnil in mi dal misliti.

zdej jo opazujem in poskušam razbrat kaj mi sporoča, ampak določene stvari pa vstrajam, ampak gre za red - npr. kdaj spat, etc.
Sej vsaka po svoje dela, ampak imam v žlahti ful dobre izkušnje ko so otroke naučili nekega reda (tud moja mama je tako delala), ok sej ne mislim XX.00 mora it spat, ampak tam okol, pol ure gor, dol, če je zaspana al še ni, da se nam ustali nek ritem. OK jest sm grozno redoljubna (ne mislim sterilnega stanovanja), bolestno točna, pa kaj čem, sem pač taka... in imam rada ritem da vem kaj in kako in malo splanirati (bo kera rekla da sem bolna, ampak tko pač je...), sej zdej ne morem več tko bit natančna, ampak vseeno bi rada nek kvazi red pri hiši.

A sem zatežila, a? user posted image

No, kotalimo se že na vse strani, iz bušita na hrbet manj, ampak se! noge imamo lahko skoz v ustih - a veste kakšne so potem bele štunfe, če jo zadost hitr ne obrišem ko pojeva kašico - še posebej če je korenček notri ...user posted image  ja oralžne, ne!!!user posted image

Smo pa danes pojedli karfjolo, brokoli in korenček - kašico - in smo tooolk lepo jedli, nič krompirčka nisem dala, pa je bilo vseeno dobro! Bravo Mojči!

Tud jogutr nam sede - navadni ne glih, s sadjem še kar, ampak višnjev od špara pa mnjami! danes probava z borovničevim, kakih alergenih (ala jagodni) pa ne bomo papali, ampak višnje se mi zdijo kul!user posted image

Lisica tud pit noče, ampak sem danes probala HIppov čaj gozdni sadeži - in je spila že skoraj deci - v treh "obrokih"... lisica mala!

Ok, dost mojega nalaganja, ko vstane greva še mal sončka lovit!!!!

Bodite fejst, pa user posted image  vaše sončke

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 1264
25.10.2006 16:36:59   
cofek
Dan!

ne vem kaj je danes, ampak Ažbe spi že 2uri in nič ne kaže, da bi se kaj zbudil user posted image ...je pa res, da je bila današnja noč spet nekaj posebenga - user posted image  s psom v dnevni (ker je grmelo in naš lovec je strašno pogumen, ko grmi in se bliska), midva z user posted image  pa v spalnici - vse v redu in prav, do pol treh, ko se piko spomni ne vem kaj in sledi dretje do pol štirih (nobeno tolaženje ni pomagalo - je že zaspal, pa se je čez 15 min spet zbudil in ponovi vajo), ko sem popustila pritisku in ga priklopila, da se je pomiril in zaspal.

vam pa nisem povedala, da je v ponedeljek zjutraj miško padel s postelje - ne me prašat kako in kaj, ker sem spala in mali je bil lepo založen s povštrom. Se je pa res vmes nekaj prebudil in začel govoričit in razpravljat, pa se je spet umiril, tko da sem trdno zaspala nazaj in kar naenkrat nekaj zaropota in jok - sem bila v trenutko budna, čist v strahu (sem se kar tresla), takoj na telefon user posted image , da pride domov, da gremo k zdravniku..no,predno pa je prišel domov se je Ažbe že pomiril in bil ZELOOO vesel in razigran (user posted image ) - jaz pa še vedno čisto na tleh. Sem ga potem opazovala cel dan in je bil čist normalen, pa še zdravnik mi je rekel, da ni panike, če ne bruha, nima motnje zavesti oz. krčev. Pol pa to razlagam prijateljici, ki ma že 2 nadebudneža in mi reče..."ja, je res panika ko TA PRVIČ pade s postelje.."user posted image user posted image

ja, tko je če se že veselo kotali...
drugače se pa tdi jaz pridružujem tisti "struji"  na našem forumu, ki ima rajši urnik - če že ne pomirja user posted image , pa mene toliko bolj - se mi zdi da sem že tko čist zmedena, pa vsaj za nakaj vem kako in kaj

bravo Aleks - obvlada čarovnijo magičnega lončkauser posted image . Meni se pa zdi da tega nikoli ne bomo osvojili - no, po pravici povedano niti ne vadimo vsak dan, enkrat se mu je pa že posrečilo dvakrat potegnit korenčkov sok, ampak je čez 10 min vse zbruhal - očitno se napoka za obrok toliko, da mu do naslednjega obroka nič ne pride več v želodček user posted image user posted image

ja, pa nosovi so tudi pri nas popularni...

no, po dveh urah in pol je naš misko odprl očke...

lp,t

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 1265
25.10.2006 17:43:23   
SelmaC
Ojla,
vreme mega, smo že nazaj z drugega sprehoda, sicer nas je na poti nazaj ujela lakota in smo šibali domov in zdaj sladko spančkamo kar v vozičku nismo.

Barbs: Ma je faca Aleks z lončkom? Mi mamo tudi zelenega. a je s mehkoi ali trdim nastavkom?

Prej mu je ratalo parkrat potegnit flaško s čajem, ne vem ali slučajno ali od lakote ali od tega, ker ga je bilo volja sesat dudo. No, mali napredek. Sicer pa je mami segreta bolj za lonček. Kdaj je najbolje vaditi piti tekočino, ko so lačni?

Zdaj pa šibam še jaz kaj pojest
pa pa

(odgovor članu cofek)
Neposredna povezava do sporočila: 1266
25.10.2006 19:05:38   
Kalina
Sem danes pozabila napisat da pri nas ritem sploh neobstaja. Mala nagajivka hodi spat kokr ji zapase, najveckrat je to okol 22h, 23h,  je ful hiperaktivna. Cez dan se nikakor nemore umiriti da bi spala mirno in kvalitetno, tko da spi po 15min in je potem vsa tecna, tako je bilo danes, pa same sve ble doma, in je jokala skoraj 1h brez pavze, men so pa roke skor odpadle od nosenja pa gor pa dol po sobi, na koncu sm se kr se jst zjokala, sej vem da nesmem bit taksna, ampak sem bla ze cist user posted image Evo zdej pancka ze 1h jst pa se vedno na trnih. Cakam da ocka pride iz sluzbe, da grem po hrano za tamalo, nam je zmanjkalo.

Aja tko gre pr nas, ko zaspi zvecer (22h, 23h) je potem hranjenje okol 6h zutri.
Potem spi do 7.30h, se zbudi, se igramo kaksno slabo urco in gre nazaj panckat.
Zbudi se ob okol 10h in potem spet papanje, igranje itd.
Hranimo se pol na 3h (se vednouser posted image ), obcasno zadrema in to je to.

Tkole ko vas berem, kaj vse pocnejo vasi malcki in kaksni korenjaki so, ratam tko zalostna sam se pol spomnim da je moja mucka v "resnici" mlajsa skoraj 2m od vasih, pa se hitr potolazim, sam vseen me to mal bega in skrbi. Upam da jih bo kmalu ujela, ceprav zdravniki trdijo, da bo to sele pri 2 al 3 letih. Jaz upam na najboljse.

Vam in vasim muckom pa tud zelim vse najlepse in najboljse. user posted image

...potem so mi jo otrplo in jokajočo položili v naročje.
Prvič sem jo stisnila k sebi in jo poljubila.
Instinktivno se je umirila in me popolnoma zasužnjila s svojim laskanjem moji moči.

(odgovor članu SelmaC)
Neposredna povezava do sporočila: 1267
25.10.2006 21:24:04   
Anonimen
ja red glede spanja pa po mojem more bit. moja je striktno najkasneje ob 7h v krevetku. ponavadi jo že ob pol 7h začnem kopat al umivat, nafutram jo še v zadnjo, če ni jedla ob 6h recimo in jo fliknem  pojstlo. mal še poklepeta in zaspi sama z dudo in ninico - lumpi zajcem :) tavelka isto pri dobrih dveh je ob 8h v pojstli, povem pravljico kako zapojem, ona se stiska s svojo lumi kravico pa še s kako živaljo po prosti izbiri in grem vn iz spalnice. zaspi sama. sej je bil kak obdobje vmes ko je blo kej drgač pa je blo treba z njo zaspat al pa kej tazga, ampak v 90 % pa obe od prvega dneva zaspita sami ob točno določeni uri.

ja jesen je pa res lepa. tudi mi smo vsi štirje popoldne obredli malo mesto z vozički, pa še knjižnico in dm :) prav super :)

(odgovor članu Kalina)
  Neposredna povezava do sporočila: 1268
26.10.2006 11:35:45   
lenika
Pozdravljene.

Sprehod Midva sva že iz dopoldanskega sprehoda in sedaj Matic spi. Matic je ugotovil, da se je v vozičku v bistvu lepo vozit, samo se mora cel čas nekaj dogajat. Torej mamici ne sme na kraj pameti priti, da bi šla po kaki neobljudljeni potki. Voziček je potrebno vozit tam kjer je veliko ljudi in prometa (avtomobilov, kamionov, motrorjev...) in potem naš user posted image  uživa. Ja no, saj je res fajn, če imaš kaj opazovat. user posted image

Gosta hrana Danes smo jedli naribano jabolko z pretlačeno banano in je zelo lepo jedel in pojedel 170 ml, mene je bilo pa ves čas strah, da se mu bo zaletelo, saje je do sedaj jedel vse le pasirano.

Temence nam so se tudi zopet pojavile in se zopet borimo z odpravljanjem le teh, je pa res, da jih nimamo veliko.

Pitje Tudi naš Matic noče prav veliko pit. Tudi mi smo kupili magični lonček, samo ga nismo še izprobali.

Spanje Zadnje 3 noči se ne dojimo pred 5.00 ali 5.30 uro, le 0-3x na noč je potrebno popravit dudo. Nič ne hvalim samo informiram, da ne bi bilo slabše.
Zvečer zaspi še vedno brez problema imamo pa več problemov z dnevnim uspavanjem, ampak zaenkrat tudi to gre. No včeraj sva bila popoldne kar dolgo zunaj in ko sva prišla notri, sva se podojila in je ob 16.45 zaspal in spal do 19.10, kar se ni zgodilo še nikoli. Malo me je skrbelo, če bo lahko zvečer zaspal, pa je zaspal ob 20.30 brez poblema in spal do 5.30, pojedel in nato še do 8.00. Ja včasih mi kar nič ni jasno. user posted image

Lepo preživite ta lep sončen dan.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1269
26.10.2006 18:14:39   
petka
Pozdravljene user posted image

Hrana: Danes smo dokazali, da so kupljene stvari (beri: FRUTEK) njami, mamine pa (razen banane z jabolkom) ful bljak drek user posted image
Zmrdetu najprej naredim domač jabček s korenčkom ( ki ga z banano prav z užitkom zmaže) in.... FUJ
Takoj zatem mu ponudim FRUTKOV korenček z jabčkom in glej ga glej.... POJE CEL LONČEK user posted image  Damn!
Da o zelenjavi pa krompirčku ne bi zgubljaja besed user posted image

Ja, otroci so dragi user posted image

Kakšne piškotke ve mešate s sadjem (albert, plazma??? ker so eni z jajci...user posted image )

Skakanje:Naš dragi mulček, je že pred dobrim mesecem ugotovil da je ležati na hrbtu in pa sedeti popolnoma dolgočasno, najlubše opravilo je seveda skakanje, saj se iz sedenja sam postavi na nogice in skače kot utrgan (jaz ga držim pod pajsko seveda). Sem že čist hin... nč čudnega, če več kot dve uri ne zdrži pokonci..

Spanje: še vedno gremo spat ŽE ob 18:30, samo da sedaj spimo do 6:30 (juhuhu) potem pa ima še takoj eno rundo počitka, ki ji sledita še enourni dopoldanski spanec (če gremo na sprehod je to v vozičku) in pa dvo-trourni spanec popoldan user posted image

to je to, papa user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1270
26.10.2006 19:34:18   
lenika
Petka vaš David torej dnevno 16-17 ur spi. Fuuull. Naš Matic spi okoli 14 ur (včasih manj in zelooooo redko več), pa smo full zadovoljni, ker je to bistveno več kot je bilo na začetku.

(odgovor članu petka)
Neposredna povezava do sporočila: 1271
26.10.2006 19:41:28   
petka
Ja, sej men se tudi zdi da nekam veliko spi user posted image  

Ne me tepst, se nisem mislila pritoževat user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1272
27.10.2006 7:44:13   
Barbs
O, petkauser posted image ,

glede piškotkov - v DM sem kupila Babys erster keks od Hippa - so približno take oblike kot plazma, le malo manjše. Jaz mu jih ne miksam nikamor - včasih, če že ne ve več kaj bi ( skakal, telovadil, gledal Krtka, ...) mu dam en piškotek (kost) za glodat. So taki fajn, trdi, Aleks si ga da v usta in potem ga drži in cuza ..tako, da ga čisto počasi namoči in po mini delčkih prebavlja... tako ga "poje" približno tretjino, lahko tudi polovičko - potem mu ga vzamem, ker se bojim, da bi si vsega zbasal not. Sem pa vedno zraven, ko slini piškot - za vsak slučaj...

Ja, frutkove kašice so res dobre in kvalitetne - jaz mu kupim predvsem tiste sadne, katerih sadja se ne dobi svežega. Višnjevo kašico od frutka naravnost obožuje, marelično tudi, hruško pa ima raje svežo in naribano.Kupim tudi marelični sok frutek in ga uporabim, kadar je npr. sveže pripravljeno sadje preveč pusto oz. kislo oz. pregosto...dam par žličk frutka vmes, pa je njami. Pri zelenjavi pa hrano "boljšam" s kavnimi žličkami kisle smetane in vse mu je njami. Edino korenček  je mal problematičen - še najraje ga pospravi v juhi... Mislim, da bo bolje potem, ko bodo na juhi zakuhe in bo korenček v drugem planu..user posted image

Ponoči smo malo alarmirali - se mi je zdelo, da je mal vročičen, pa jokal je in se ful slinil - kar kapalo mu je od ust.... Zdi se mi tudi, da ima rahlo nabrekle spodnje dlesni - ampak, to se mi mogoče res samo zdi... no ja, bomo videli... user posted image

< Sporočilo je popravil Barbs -- 27.10.2006 7:45:50 >

(odgovor članu petka)
Neposredna povezava do sporočila: 1273
27.10.2006 8:52:05   
maya2
Dobro jutro!

Jutri prestavimo uro... kaj mislite bodo naši user posted image  to opazili?

Kar se spanja tiče je pri nas vse slabšeuser posted image  namesto boljše...  do 5. meseca smo jedli 2-3x, pa 0x dudo, zdaj jemo še vedno 2x, pa n-krat dudouser posted image user posted image  v čem je fora??? pa po novem tudi zvečer noče več sama zaspatuser posted image

Karin trenutno posluša neke otroške pesmice (fičfirič, pa če si srečen,...) in se zraven igra... to kar zažge (zaenkratuser posted image )

GH. zaenkrat je bilo še vse kar sem poizkusila ok, čeprav sem s hruško prekinila ker jo je preveč napenjal...user posted image

Tako še en lep dan je pred namiuser posted image  uživajte!

Lp

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 1274
27.10.2006 10:44:31   
lenika
Ja, kar se tiče spanja ponoči je velikokrat najhuje tam nekje okoli pol leta starosti. Sem brala, da zato, ker se otroku čez dan nabere veliko različnih informacij, ki jih v spanju podoživlja in se zato zbuja. Se pa tudi zbuja in trenira veščine, ki jih odkriva čez dan (obračanje, plazenje, sedenje, stanje). Pri nas sedaj, ko se ponoči zbudi, vadi obračanje. user posted image user posted image
Baje je potem okrog 1. leta, ko otrok shodi bistveno bolje in se pri večini otrok nočno zbujanje umiri.
Je pa res, da če otroka vsakič, ko se zbudi vzameš ven in uspavaš, potem se otrok navadi. Jaz Maticu, če se zbudi dam samo dudo in ga nikoli ne jemljem ven, razen tam nekje okoli 5.00 ali malo prej, ko ga podojim in ga nato dam nazaj.

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 1275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako otroka vključiti v izbiro šolskih pot...
Nakup šolskih potrebščin je lahko zabavna skupna naloga – če otroka vključimo premišljeno. Preverite, kako mu dati možno...
6 značilnosti avgustovskih mamic
Mamice, rojene v zadnjem povsem poletnem mesecu, so posebni ljudje, za katere je težko, da jih ne bi imel rad. Kljub tem...

ivf
mišaaa

po katerem postopku IVF ste zanosile?

1 (77%)

2 (7%)

3 (5%)

4 (3%)

5 (2%)

6 (6%)

Število vseh glasov: 465

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!