|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Beremo: Strašni volk

Helena Primic, 26.10.2019
Bo mali volkec, ki se je prvič odpravil v gozd, pojedel majhno deklico s čopki in napolitankami v žepku predpasnika, ki se je med igro skrila v isto grmovje kot on?

image
Skupaj z otrokom se lotita predsodkov o volkovih.
/11


Volkovi seveda jedo ljudi. In ljudje se volkov seveda bojimo. Toda, če imamo majhnega in nedolžnega volkca ter majhno in zaupljivo deklico, se zgodba seveda obrne v drugo smer. 

Pri Mladinski knjigi je izšla nova pravljica Svetlane Makarovič z naslovom Strašni volk, ki jo je ilustrirala Jelka Reichman.

Strašni volk

Obe sta namreč letos praznovali osemdeset let in s to pravljico obdarili vse otroke in starše, ki obožujemo njune pravljice in ilustracije, polne domišljije, lepote, upanja ter brezčasnosti. 

 

Napolitanke namesto otrok

V pravljici najprej srečamo majhnega volkca, ki mu stari volk ob prvem obisku gozda naroči, da če bo srečal kakšne otroka, naj jih kar poje. 

Toda, ko igriv in tudi vse bolj lačen volkec zares sreča otroke, mu otroška radovednost ne pusti, da bi otroke zmotil med igro. Tako se nenadoma znajde iz oči v oči z najmlajšo deklico iz skupine otrok, ki ga zamenja za psa. In ga nahrani s svojimi napolitankami. Kaj drugega od srčne deklice s čopki in predpasnikom, ki ji ga je nadela Jelka Reichman, niti ne moremo pričakovati.

So ji ostali otroci verjeli, da je srečala psa in je ta pojedel vse njene napolitanke? In kaj bo mali volkec zvečer povedal staremu volku, ko ga bo ponovno srečal in ga bo vprašal, če je srečal kaj otrok in jih pojedel?

 

PREBERITE TUDI: BLOG - Strah itak ne obstaja!

 

Skupaj z otrokom se lotite predsodkov o volkovih

Pravljica Strašni volk je odlično izhodišče za pogovor z otrokom o volkovih in človekovem odnosu do njih. So volkovi zares človekovi sovražniki in so vedno nevarni, če jih srečamo v gozdu kot na primer Rdeča kapica? Kaj pravzaprav jedo volkovi, kje in kako živijo?

O volkovih, ki so nam v resnici veliko bolj podobni kot za zavedamo, je tudi med odraslimi razširjenih veliko predsodkov. Ki se jih lahko lotite skupaj z otroki in jim z zgledom pokažete kar nekaj pomembnih socialnih veščin.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
33
Malčkov tek letos praznuje skupaj z Modrim...
Udeležba na Malčkovem teku bo za vse mlade športnike brezplačna, kar omogočajo številni zvesti partnerji dogodka. Zaradi...
11
"Otrokov dolgčas predstavlja tretjino ...
Psihologi trdijo, da je dolgčas največji vir vseh težav tudi pri odraslih, še posebej pa pri otrocih.
6
Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...
4



Beremo: Vse o čebelah za otroke in starše
Za eno samo žlico medu je štiri do sedem čebel garalo vse svoje pašno obdobje! Po tej knjigi Čebele bo vsaka žlička medu...
Skupno branje pomembno krepi družinske odnose
Mlajši kot je otrok, tem bolj je pomemben način branja oz. pripovedovanja in govorica telesa. Pri majhnih otrocih zato n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?