|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

OČKA BOM!

Očetov stres vpliva na razvijajočega otroka

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 12.3.2024
image

Ena od študij o pomenu očetovega mentalnega zdravje pred rojstvom otroka je pokazala, da lahko tudi stres očeta v obdobju nosečnosti vpliva na otroka. Zato je pomembno, da tudi očetje poskrbite za svoje duševno zdravje že v času nosečnosti.

image

Nekaj drobtinic o nosečnosti, ki so vam jih zamolčali, a se bodo skoraj zagotovo uresničile. Te so malo manj lepe, ne tako zelo sladke, a žal, še kako resnične. Bodoče mamice, brez strahu, tale prispevek je bolj za smeh …

BLOGERJI

Kaj naredimo, ko je otroka strah?

Avtor: Miriam Kalan | 26.2.2024
image

Otroka poslušajte in se z njim pogovarjajte toliko časa, da boste prepričani, da je otrok svojo zgodbo osmislil na način, ki mu ne povzroča neprijetnih čustev. Naj bo razlaga čim bližja realnosti.

image

Je porod res tako zastrašujoč? Se ga moramo bati? Strah pred porodom (lokiofobija, tudi tokofobija) je pogosto pojav, vendar ga lahko zmanjšamo. Treba je razumeti, od kod strah izvira in se z njim uspešno soočiti. Kako, preverite v članku!

VZGOJA IN RAZVOJ

Kaj narediti, ko je otroka strah?

Avtor: Miriam Kalan | 29.1.2024
image

Otroka poslušajte in se z njim pogovarjajte toliko časa, da boste prepričani, da je otrok svojo zgodbo osmislil na način, ki mu ne povzroča neprijetnih čustev.

VZGOJA IN RAZVOJ

Ko je otroka strah pustnih mask ...

Avtor: Helena Primic | 25.1.2024
image

Kaj storiti, ko se otrok boji pustnih šem, se tudi sam noče našemiti ter mu je vse okrog pusta nekako strašno in preveč?

POROD

Ali mora porod boleti?

Avtor: dr. Špelca Morojna, dipl. laktacijska svetovalka, IBCLC | 19.1.2024
image

Normalno je, da se nosečnica boji poroda. Porod boli. Zakaj in kako?

image

Vas je strah poroda? Brez skrbi, niste edine, veliko nosečk v zahodnem svetu se boji porodnih bolečin in slabe porodne izkušnje.Predvsem je strah mamice, ki so takšno izkušnjo že imele in jih čaka drugi porod. Kako se tega strahu lahko ubranimo?

MAMIN KOTIČEK

Česa se najbolj bojimo mame?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 24.10.2023
image

Bojim se, da boš videti kot jaz. Da boš imela isto trmasto črto, sled na čelu, po kateri te bodo prepoznali in ti govorili, da si »ista mati«. Bojim se, da te bodo zaradi tega nekatere stvari drago stale in boš večkrat šla »na led«, da te bo izučilo.

VSE O VRTCIH

Kako čim lažje preživeti vstop v vrtec?

Avtor: Helena Primic | 25.8.2023
image

Gre vaš otrok letos prvič v vrtec? Tudi, če je otrok nekoliko starejši, je vstop v vrtec čustveno zahteven proces tako za otroka kot mamo. Kako "preživeti" to pomembno prelomnico?

STRAN 1 OD 7

Tudi S-P.-ji imajo plačan očetovski dopust
Očetovski dopust za nego in varstvo otroka v najzgodnejšem obdobju, pripada tudi očetom, ki si plačujejo prispevke kot s...
Priznanje očetovstva: kdaj je to potrebno ...
Neporočeni pari, ki pričakujete otroka v skupni zvezi, morate pred ali po porodu urediti tudi priznanje očetovstva za sv...