|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

VZGOJA IN RAZVOJ

Ko ušesa »ne delajo«

Avtor: Miriam Kalan | 16.10.2023
image

Pri komunikaciji z otroki pa vedno delujejo preprosti triki. Kadar posredujemo pomembne informacije, navodila in pravila, vzpostavimo očesni stik, glas naj bo malenkost nižji, umirjen in odločen.

VSE O VRTCIH

Kaj narediti, ko otrok noče v vrtec?

Avtor: Miriam Kalan | 11.9.2023
image

Pogosto se otrok v vrtcu hitro umiri, uživa v igri in tudi, ko ga pridete iskat je zadovoljen, vi pa ste še vedno izžeti zaradi izbruha čustev ob slovesu.

VSE O VRTCIH

Kako čim lažje preživeti vstop v vrtec?

Avtor: Helena Primic | 25.8.2023
image

Gre vaš otrok letos prvič v vrtec? Tudi, če je otrok nekoliko starejši, je vstop v vrtec čustveno zahteven proces tako za otroka kot mamo. Kako "preživeti" to pomembno prelomnico?

VSE O VRTCIH

Uvajanje v vrtec - 5 zlatih pravil

Avtor: Helena Primic | 17.8.2023
image

Od otroka se med uvajanjem v vrtec in tudi kasneje, ko ga boste vsako jutro vozili v vrtec, vedno poslovite. Četudi bo otrok jokal in vam bo zelo težko.

UČENJE IN IGRA

Kako razumeti predšolske otroke?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 5.6.2023
image

Ob zaključku šolskega leta skupaj z založbo Primus podarjamo knjigo Počivaj, igraj se, odraščaj, ki je lahko super poletno branje za vas ali za darilo vzgojiteljici ob koncu leta.

VSE O VRTCIH

9 idej za darila za vzgojiteljice

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 29.5.2023
image

Kmalu bo konec šolskega leta, zato smo pripravili 9 idej, kaj lahko podarite vzgojiteljicam.

VSE O VRTCIH

Protestni shod pomočnic vzgojiteljic

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 14.1.2023
image

Danes bodo pomočnice vzgojiteljic pripravile protestni shod, saj so njihove plače nižje od minimalnih, kot pravijo, pa njihova odgovornost ni niti približno minimalna.

VSE O VRTCIH

Kako preživeti izredne ukrepe v vrtcih?

Avtor: Helena Primic | 12.5.2020
image

Priporočila naj bodo v pomoč pri načrtovanju in izvajanju aktivnosti za ponovno uvajanje otrok v vrtec, ki naj poteka čim manj stresno, je v okrožnici zapisalo MIZŠ. Gre torej za priporočila, ne zakonska določila.

BABICE IN DEDKI

Vrtec ali varuška?

Avtor: Tina Južnič | 8.8.2014
image

Preden se odločite, komu boste po končanem porodniškem dopustu zaupali vašega otroka je dobro, da razmislite o njegovih potrebah, željah in seveda o vaših možnostih in zmožnostih. Predstavljamo vam prednosti in slabosti različnih oblik varstva.

VSE O VRTCIH

Elektronsko komuniciranje s starši

Avtor: Vrtec Manka Golarja, Gornja Radgona | 18.6.2012
image

V vrtcu Manka Golarja se zavedamo pomembnosti in vpliva dobrega sodelovanja in komuniciranja s starši, saj prispeva k ustreznemu dopolnjevanju družinske in institucionalne vzgoje. Starši se lahko v vrtec vključujejo in sodelujejo na različne načine.

STRAN 1 OD 3

BLOG: Od hiše do hiše, od vrat do vrat ...
Včasih se mi zdi, kot da je tudi pust postal instanten. Hitro po kostum v najbližjo trgovino, malo naokrog po sladkarije...
BLOG: Nakupovanje ni "čas za mamo"
Tuširanje ne bi smel biti odmor, nakupovanje in pregled pri zdravniku prav tako ne. To so osnovne potrebe, ampak izgleda...