|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

MOTORIKA IN RAZVOJ

VIDEO: Igrače za spodbujanje fine motorike

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 24.7.2024
image

Za razvoj fine motorike so najboljše igrače in dejavnosti, s katerimi se otrok srečuje v vsakodnevnem življenju. Z vami delimo video, s pomočjo katerega lahko doma ustvarite preproste igrače spodbujanje fine motorike.

NAŠE FINANCE

Koliko zapravite za igrače?

Avtor: Helena Mlakar | 23.7.2024
image

Ste se kdaj vprašali, koliko denarja zapravite za igrače? Za tiste igrače, s katerimi se otrok potem sploh ne igra?

ČAS Z DOJENČKOM

Ali dojenček potrebuje igrače?

Avtor: Helena Mlakar | 23.7.2024
image

Trgovine z igračami so polne raznoraznih igrač. Prav tako so polne otroške igralnice doma, otroške sobe in omare. Starši so večkrat v zagati, kaj sploh kupiti otroku, kaj potrebuje za igro in razvoj in česa ne.

image

Fiziologi so odkrili neposredno povezavo med razvojem govora in pravilno motoriko rok. To je še posebej opaziti pri otrocih, ki določeno stvar pokažejo s prstom, kadar zanjo ne najdejo besede.

SPANJE IN USPAVANJE

Zakaj bi moral biti otrok v postelji ob devetih?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 23.7.2024
image

Če malček ostane pozno pokonci, je vse zmedeno. Ni vseeno, ali gre otrok spat okoli devete ure ali ko mu paše.

image

Vsak majhen otrok bi nam povedal, če bi lahko, da naj se ga oprimemo, da naj njegovih dejanj ne jemljemo osebno in da naj ga imamo radi kljub njegovi nezrelosti.

VZGOJA IN RAZVOJ

Zakaj je za otroka tako pomembna prosta igra?

Avtor: Hadeja Adeva Horvat, direktorica Zavoda Livija | 23.7.2024
image

Če otroku serviramo dejavnosti, ga delamo odvisnega v smislu, da vedno samo čaka, kdo ali kaj ga bo zabavalo oz. mu pokazalo kaj naj počne, otrok postaja vedno pasiven in odvisen od zunanjih dražljajev.

OPREMA IN PRIPOMOČKI

Kako izbrati otrokovi starosti primerno igračo?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 22.7.2024
image

Ko kupujemo otroku igračo, je potrebno imeti v mislih njegovo starost. V času svojega razvoja namreč otrok potrebuje različne igrače, ki ga spodbujajo, zato jih moramo previdno izbirati. Preverite, katere igrače so primerne pri določeni starosti.

image

Čas, ki ga otrok dnevno preživlja v naravi, na zraku mu pomaga pri razvoju na vseh ravneh. Igra na prostem pripomore k razvoju inteligence, telesa in čutil, pravijo strokovnjaki. Preverite, katerih je pet najpomembnejših razlogov za več igre zunaj.

IDEJE ZA IGRO

So pametne igrače (ne)varne za otroka?

Avtor: Zveza potrošnikov Slovenije | 22.7.2024
image

Čeprav so pametne igrače zabavne in včasih celo izobraževalne, se prek njih otrok povezuje s spletom. Čeprav je težko vedeti, ali je določena pametna igrača varna, so vam lahko v pomoč naslednji nasveti pred nakupom in po njem.

STRAN 1 OD 27

Manj kot ima otrok igrač, več se igra
Ko imajo otroci preveč igrač, porabijo več časa za raziskovanje in manj za igro. Ironično se zdi, da z manj igračami zag...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Odvajanje od plenic.
пеперутка16

S čim si pomagate?