|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

5 stvari, ki si jih otroci vedno zapomnijo o svojih starših

Uredništvo Ringaraja.net, 6.11.2023
Nekateri trenutki ustvarjajo spomine. Njihove spomine, ki se jih bodo verjetno spominjali vse življenje.
Ključne besede:

image
/11


Otroci si marsikaj zapomnijo in to, kar doživijo v otroštvu, kroji njihovo življenje v odrasli dobi ter odnos do sebe in drugih.

 

Teh pet stvari pa si bo vedno zapomnil o svojih starših:

 

Trenutki, ko so se zaradi staršev počutili varne (a tudi negotove)

Otroci so zelo občutljivi in ??ko so majhni nenehno čutijo potrebo po zaščiti. Zagotovo se bodo spomnili, kako ste po nočnih morah lovili pošasti pod posteljo in jih objemali. Spomnili se bodo tudi časov, ko ste kričali nanje, pa do tega niste imeli pravice. To so trenutki, ko se bo vaš lik spremenil v pošast, ki se je bojijo.

 

Trenutki, ko ste se jim popolnoma posvetili

Pravijo, da ko vas otrok nenehno kliče, da bi se igrali z njim, dobiva premalo pozornosti staršev. Ko boste pustili vse, posodo, perilo in telefon, in se posvetili otroku, bo to občutil. Igrali se boste z njim. To so trenutki, ko boste ustvarjali spomine. Njihove spomine, ki se jih bodo verjetno spominjali vse življenje.

 

Način, kako se pogovarjate s svojim partnerjem

Najboljši način, da svojega otroka naučite, kaj je ljubezen, je, da s partnerjem ravnate z ljubeznijo in spoštovanjem. Kako ravnate z njim, bo močno vplivalo na njihovo vedenje v prihodnosti. Vi jim postavljate standard, kaj je normalno, sprejemljivo in nesprejemljivo vedenje.

 

Vaše besede podpore in kritike

Otroški psihologi poudarjajo, da otrokom ne pomaga nenehno govoriti "bravo". Lahko jim tudi škodi. Ni pa dobro, da besede podpore izostanejo. To so besede, ki krepijo njihovo samozavest in prepričanje, da lahko dosežejo, kar si želijo. Vaša kritika se jim bo morda še bolj vtisnila v spomin. To so besede, ki prizadenejo in če ste ostri, bo to vplivalo na njihov odnos do vas in sebe. Čeprav je vaša naloga oblikovati otroke, tudi če imate kritike, to storite z besedami, polnimi ljubezni in spodbude.

 

Vaše družinske tradicije

Vaš otrok bo verjetno želel praznovati božič tako, kot ste ga praznovali skupaj, ko bo velik. Skozi družinsko tradicijo pridobiva lepe spomine, ki jih želi ponoviti. Navsezadnje imajo otroci radi predvidljive stvari. Ustvarite svoje običaje za praznovanje rojstnih dni, praznikov in poskrbite, da bodo ostali lepi spomini.

 

Vir: superzena.b92.net / Ringeraja.rs

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Včasih je neverbalna komunikacija boljša
Besede nikoli ne bodo imele tako močnega sporočila, kot jih ima neverbalni del, ki se na določeno besedo obesi. Ali drug...
17
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
8
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
4
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
4



Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Sprejemanje čustev in čustveno izsiljevanje
Popolnoma nič ni narobe, če jok spremlja bolečino, žalost (tudi pri odraslih). Vseeno pa otroka moramo naučiti, da jok n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?