|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

UČENJE IN IGRA

Motnja pametnega otroka, za katero še niste slišali

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 16.10.2023
image

Hiperleksija je zapletena, a na splošno gledano gre za zgodnjo sposobnost branja in navdušenje nad črkami in številkami, ki ju spremljajo težave pri razumevanju verbalne komunikacije.

OTROKOV RAZVOJ

Kaj zmore otrok z disleksijo?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 18.8.2022
image

Vabljeni na dogodek, kjer bomo starši, stari starši, učitelji in strokovnjaki odstirali pogled na disleksijo, odkrivali njene prednosti in darove.

image

Tokrat smo se pogovarjali s šestletnim Vinom, ki se je odločil, da bo v letošnjem adventnem času napisal pravljico in z njo pomagal otrokom, ki so izgubili starše.

PRAVLJICE

Kako napisati zdravilno zgodbo za otroka?

Avtor: Helena Primic | 4.6.2018
image

Pri pisanju zdravilne oziroma terapevtske zgodbe je pomembno, da najprej opredelimo otrokovo težavo, ki jo želimo nagovoriti oz. disharmonijo, ki jo želimo pripeljati nazaj v harmonijo.

DRUŽINSKE ZGODBE

Zanimajo nas tudi vaše družinske zgodbe!

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 14.6.2017
image

Vse nosečke, mamice in očke, pa tudi babice in dedke vabimo, da nam pošljete družinsko zgodbo o kakšnem posebnem, zabavnem, nepozabnem ... družinskem trenutku, dogodku ali spominu. Saj veste, zgodbe so lahko zdravilne. Če jim le znamo prisluhniti.

VSE O ŠOLAH

Gremo v "ta veliko" šolo!

Avtor: M. T. | 25.8.2016
image

Veliko otrok, ki iz vrtca prestopa v šolo, komaj čaka, da si nadenejo torbo, kar nekaj pa se jih "velike" šole boji. Pisanje, matematika ... so res zahtevnejši od igre za vsakega otroka, ampak tudi za starše.

VZGOJA IN RAZVOJ

Tablični računalniki škodujejo otrokom

Avtor: Helena Mlakar | 18.11.2013
image

Strokovnjaki opozarjajo, da lahko uporaba tabličnih računalnikov in pametnih telefonov otrokom naredijo veliko škodo.

VSE O VRTCIH

DOBRA PRAKSA: Opismenjevanje otrok v vrtcu

Avtor: Marinka Lenart, Vrtec Čebelica pri OŠ Gabrovka-Dole | 11.4.2013
image

Raziskovalca G. J. Whitehurst in C. J. Lonigan (2001) sta ugotovila, da ima črkovno znanje in fonološko zavedanje, ki ga otroci prinesejo iz vrtca, večji vpliv na bralne dosežke v drugem razredu kot načrtno učenje branja v prvem razredu.

image

Disleksija je motnja branja in pisanja, ima jo okrog deset do 15 odstotkov otrok pri nas. Pomebno je, da jo dovolj zgodaj prepoznamo in otroku pomagamo. Disleksija ne izgine, človeka spremlja vse življenje.

MALI IN VELIKI SKUPAJ RASTEMO

Dnevnik hvaležnosti

Avtor: Alenka Terčič, www.alenkatercic.com | 13.4.2011
image

Redno pisanje dnevnika hvaležnosti je učinkovit način, da se naučimo pozitivnega načina razmišljanja. Pomaga nam, da vidimo tudi majhne stvari v našem življenju in da cenimo stvari, ki jih imamo, namesto da se osredotočamo na stvari, ki jih nimamo.

STRAN 1 OD 1

Še poznate stare igre? Se jih še igrate?
photo
Igre poznajo vse kulture sveta. Skozi igro spoznavamo sebe in druge, pridobivamo dragocene izkušnje, rešujemo konflikte,...
Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?