|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

OTROKOV RAZVOJ

Nagajivi, živi in zasanjani: to so otroci z motnjo ADHD

Avtor: dr. Katarina Kesič Dimic, prof. def. | 16.11.2023
image

Motnja ADHD (v dobesednem prevodu ta kratica pomeni, da gre za motnje pozornosti in nemirnosti) je med ljudmi pogosto napačno poznana le kot hiperaktivnost. V resnici pa skriva mnogo več.

OTROKOV RAZVOJ

Motnja ADHD: Kako pomagati otroku?

Avtor: Petra Logar | 25.10.2023
image

Kako otroku, ki ima ADHD motnjo lahko pomagajo starši, strokovni delavci in ostali, smo se pogovorili z mag. Katarina Kesič Dimic, defektologinjo.

UČENJE IN IGRA

Motnja pametnega otroka, za katero še niste slišali

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 16.10.2023
image

Hiperleksija je zapletena, a na splošno gledano gre za zgodnjo sposobnost branja in navdušenje nad črkami in številkami, ki ju spremljajo težave pri razumevanju verbalne komunikacije.

ODNOSI V DRUŽINI

Konfliktni odnosi v družinah otrok z motnjo ADHD

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 12.10.2023
image

Izzivi starševstva v družinah z otrokom z ADHD so na dolgi rok veliki in naporni. Vendar je pomembno, da razumemo, da otrok stvari ne počne namerno. Ne obnaša se neprimerno, ker je nesramen ali razvajen.

OTROKOV RAZVOJ

Miti in dejstva o avtizmu

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 2.4.2019
image

Otroci in odrasli z motnjo avtističnega spektra (avtizem) se pogostokrat želijo vključiti v socialno interakcijo. Marsikaj o tej motnji ne razumemo in marsikaj ne drži, zato si preberi, kaj je res in kaj je le mit o ljudeh z avtizmom.

BOLEZNI IN STANJA

Anksioznost je dedna

Avtor: Metka Troha | 24.10.2018
image

Najnovejša ugotovitev znanstvenikov je, da je anksioznost pri otrocih dedna, zaradi česar je še toliko bolj pomembno, da jo čim prej prepoznamo. Kako lahko otroku pomagamo pri soočanju s strahovi in občutkom tesnobe?

OTROKOV RAZVOJ

ADHD: Motnja pozornosti in nemirnosti

Avtor: Petra Logar | 26.1.2011
image

Motnja ADHD ni le hiperaktivnost. Skriva mnogo več. Nekateri otroci kažejo znake motnje že kot dojenčki. Nekatere matere pravijo, da so takoj vedele, da je njihov otrok nekaj posebnega.

STRAN 1 OD 1

BLOG: Od hiše do hiše, od vrat do vrat ...
Včasih se mi zdi, kot da je tudi pust postal instanten. Hitro po kostum v najbližjo trgovino, malo naokrog po sladkarije...
Mama, otroci so bili mirni, dokler nisi pr...
Si že kdaj slišala od svojega partnerja: Otroci so bili ves dan dobri in poslušni, a ko so te zagledali, so se začeli je...