|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

image

Ana Jagodic je stara 23 let in ima cerebralno paralizo št. V. To je njena zgodba.

MOTORIKA IN RAZVOJ

Igre z dojenčkom za spodbujanje govora

Avtor: Helena Primic | 10.11.2023
image

Čeprav otrok še ni spregovoril niti besede, se lahko "pogovarjamo" tudi z zelo majhnim dojenčkom. Kako spodbujati otrokov govor?

ZDRAVJE IN NEGA

Sporazumevanje na drugačen način

Avtor: Mavrica izzivov | 27.10.2023
image

Oktober je mednarodni mesec ozaveščanja o nadomestni in dopolnilni komunikaciji – NDK. V Društvu Mavrica izzivov se trudijo seznanjati in obveščati javnost o različnih načinih komunikacije med ljudmi, tudi z uporabo pripomočkov za NDK.

ODNOSI V DRUŽINI

10 stavkov, ki jih NIKOLI ne smete reči svojemu otroku

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 17.10.2023
image

Ko imate opravka z otrokom, je zelo pomembno, da se vzdržite uporabe žaljivih besed, ki bi lahko prizadele njegovo osebnost. Takšni stavki, čeprav se vam morda ne zdi tako, lahko pustijo trajne posledice na otrokovi osebnosti in ogrozijo vajin odnos.

ČAS Z DOJENČKOM

Kako se pogovarjati z dojenčkom?

Avtor: Helena Primic | 28.7.2023
image

Tako kot se lahko pogovarjamo in povežemo z otrokom že v trebuščku, lahko s "pogovori" nadaljujemo tudi z novorojenčkom in dojenčkom. Preverite, kako se dojenčki najraje "pogovarjajo".

MOTORIKA IN RAZVOJ

Spodbujajte otroka k sporazumevanju z gestami

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 19.4.2023
image

Otrok geste uporablja pred pojavom besed in tudi kasneje kot podporo že obstoječemu govoru.

PARTNERSTVO

Jesper Juul: O partnerstvu v družini

Avtor: Helena Primic | 23.4.2020
image

V prvem tednu maja 2020 bo izšel slovenski prevod knjige pokojnega Jesperja Juula z naslovom Še vedno se ljubiva, v kateri je avtor spregovoril o partnerstvu v različnih družinah z otroki. Vsekakor obvezna družinska literatura!

OTROKOV RAZVOJ

Miti in dejstva o avtizmu

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 2.4.2019
image

Otroci in odrasli z motnjo avtističnega spektra (avtizem) se pogostokrat želijo vključiti v socialno interakcijo. Marsikaj o tej motnji ne razumemo in marsikaj ne drži, zato si preberi, kaj je res in kaj je le mit o ljudeh z avtizmom.

IDEJE ZA IGRO

Pomen lutke za otrokov razvoj

Avtor: Paškvan Polonca | 20.3.2019
image

Otroci imajo lutke radi. Lutke so zato v predšolski dobi prepotrebno, hkrati pa tudi hvaležno vzgojno sredstvo, ki spodbuja otrokov razvoj.

image

Denar oz. finance so zelo pogosta tema partnerskih sporov. Še posebej, ko v družino pridejo otroci in z njimi še dodatni družinski stroški. In kako se lotiti teh pogosto kroničnih konfliktov?

STRAN 1 OD 2

Vročina pri otroku: Ne znižujte je prehitro!
Če ima vaš otrok povišano temperaturo 37,6 stopinj Celzija, to že ni razlog, da mu daste zdravilo za zniževanje le te.
Zakaj ima otrok afte?
Afte so razjede na ustni sluznici, ki se lahko pojavijo v vseh starostnih obdobjih, tudi pri otrocih. V hujših primerih ...