|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?

ČLANKI

PROSTI ČAS

Jesenske družabne in ustvarjalne igre za vso družino

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 22.10.2024
image

Preverite ideje za jesenske manj znane družinske igre, za katere potrebujete le nekaj jesenskih plodov, nekaj pripomočkov, ki jih imate vedno doma, ter veliko dobre volje.

VZGOJA IN RAZVOJ

Kaj storiti, ko otrok reče, da mu je dolgčas?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 9.10.2024
image

Otroci pogosto potarnajo, da jim je dolgčas in da ne vedo, kaj bi počeli. Kako naj se na to odzovemo starši? Je dobro, da jim čim prej najdemo kakšno "zaposlitev", se igramo z njimi ali je bolje, da sami najdejo rešitev, kako si popestriti ta čas?

VSE O DOJENČKU

Otrok naj bo s svojimi vrstniki

Avtor: Mojca Buh | 5.10.2024
image

Z rojstvom otroka se začne proces socializacije. Najprej otrok spozna mamo in očeta, nato bližnje. S časom potrebuje še kaj več; potrebuje družbo. Zakaj so vrstniki tako pomembni, smo vprašali Anito Beguš, uni. dipl. socialno delavko.

ČAS Z DOJENČKOM

Igre za dojenčke

Avtor: Petra Arula | 28.9.2024
image

Otroci se ob igri naučijo razumeti svet, ki jih obdaja. Otrok se prek igre uči, razvija in pripravlja na življenje; igra je spoznavanje sebe in drugih, igra spodbuja razvoj in pripomore k popolnemu razmahu otrokovih sposobnosti.

AKTIVNOSTI

Ideja za ustvarjanje: Ježkova družina

Avtor: MAMORU ustvarjalnica | 27.9.2024
image

Ni prave jeseni brez ježkov. Vzemite si čas za ustvarjalno urico in ustvarite prikupno ježkovo družinico. Navodila najdete v nadaljevanju.

image

Finski znanstveniki so odkrili neobičajen način, ki pripomore k boljšemu imunskemu sistemu otrok. Na podlagi njihovega odkritja so Finci popolnoma spremenili zasnovo vrtčevskega igrišča.

image

Če igro nenehno določajo in usmerjalo odrasli, na otroka deluje negativno, ker zavira njegovo ustvarjalno domišljijo, lastno iniciativnost ter samostojnost. Taka igra ne sprošča otrokove osebnosti in njenih sil.

image

Ta vikend se z otroki poigrajte s papirjem, svinčnikom in matematiko ter malce čarajte.

image

Zgolj z žuganjem se ne pride daleč. Otroci morajo razumeti in velikokrat uporabiti koncepte mehkih veščin, preden jih ponotranjijo in se z njimi izkažejo kot dobro vzgojeni posamezniki in kultivirani člani družbe. Poskusite z igrami!

VZGOJA IN RAZVOJ

Je vaš otrok samostojen?

Avtor: Helena Mlakar | 2.9.2024
image

Že majhni dojenčki razvijajo sposobnost, da se lahko igrajo in zamotijo sami. Takšno samostojnost v igri je potrebno spodbujati, saj se na tak način otrok razvija v samostojno osebo.

STRAN 1 OD 23

Domači plastelin – enostavno in hitro narejen
Težko bi našli otroka, ki ne obožuje gnetenja in ustvarjanja s plastelinom. Za vas imamo odlično novico: plastelina vam ...
3 jesenske ideje za ustvarjanje
To so 3 simpatične jesenske ideje za ustvarjanje z otroci. Naredite lahko veverico, ježa ali leva.




Prezgodaj za otroka?
пеперутка16

Ali je pri 18 letih prezgodaj imeti željo po otroku in poroki?