|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

POČITNIŠKI NAMIGI

Kako organizirati zimske šolske počitnice?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 15.2.2024
image

Tisti starši, ki med počitnicami nimate na voljo "servisa babic in dedkov", se lahko znajdete tako, da se dogovorite s še štirimi starši otrokovih sošolcev, da vsak otroke prevzame en dan (zagotovo si je lažje vzeti en dan dopusta kot cel teden).

VSE O ŠOLAH

Umetnost je za šolske otroke izjemnega pomena

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 5.2.2024
image

Če učencem damo čas, prostor in materiale za ustvarjalno izražanje, se jim lahko občutno zmanjša stres, izboljša se spomin in poveča se celo občutek socialne povezanosti.

VSE O ŠOLAH

Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?

Avtor: Tatjana Jakovljević, univ. dipl. prof. defektologije | 17.1.2024
image

V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali otroku podaljšati čas v vrtcu za eno leto ali ga vpisati v šolo v petem in šestem letu starosti. Je pametno odložiti všolanje?

UČENJE IN IGRA

Zakaj bi morali otroci pri računanju uporabljati prste

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 6.11.2023
image

Preprečevanje učencem uporabe prstov med računanjem, bi lahko bilo podobno ustavitvi njihovega matematičnega razvoja, glede na nove raziskave možganov.

PROSTI ČAS

Učenje med počitnicami - da ali ne?

Avtor: Helena Primic | 1.11.2023
image

Naj bodo počitnice zares počitnice - popoln odklop od šole in šolskih obveznosti, ali je dobro, da nekaj časa otrok nameni tudi utrjevanju znanja, da bo potem lažje?

DRUŽINA

Astrološka napoved za starše (30. 10. - 5. 11.)

Avtor: Ester Mikolič | 29.10.2023
image

Otroku moramo v prvi vrsti jasno predati, da ga ocena v šoli ne opredeljuje kdo je in koliko je vreden. Sama sem to kot otrok zelo občutila, saj če nisem dobila 5 sem bila prepričana, da sem zato »slaba«, da nisem nekdo, ki si zasluži več.

VZGOJA IN RAZVOJ

Koga je težje vzgajati: fantka ali deklico?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 6.10.2023
image

Disciplina, spoštovanje, šola - kdo vam bo delal več težav: deklica ali deček? Čeprav so si otroci različni, so otroški psihologi razvili svojo teorijo.

VSE O ŠOLAH

Učiteljski poklic ima obilo izzivov

Avtor: Helena Primic | 5.10.2023
image

Kot učiteljica se zavestno trudim delovati predvsem povezovalno. Biti takšen učitelj, ki dokazuje, da šola ni nekaj, česar se je potrebno bati ali sovražiti, pravi Sabina Košmrl, profesorica. Z njo smo imeli res zanimiv o učiteljskem delu danes.

UČENJE IN IGRA

So deklice res pametnejše?

Avtor: Helena Mlakar | 29.9.2023
image

Že štiriletne deklice so prepričane, da so pametnejše od dečkov. Da res so veliko bolj pridne in delavne, so ugotovili britanski znanstveniki v eni svojih študij.

VSE O ŠOLAH

Podari malico

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 19.9.2023
image

Posledice poplav so razsežne in so družinam povzročile ogromno stisko. Te nesreče ne prizadenejo le zgradb, temveč tudi srca naših otrok.

STRAN 1 OD 22

Alergija na strupe žuželk
Lažja oblika alergije na strup se kaže z intenzivno rdečino, oteklino in bolečino, ki nastane nekaj minut po piku na mes...
3 igrice za preganjanje dolgčasa med vožnjo
Vozimo se, poslušamo otroške pesmice, pravljice in še kaj. Pa se hitro naveličamo in takrat prav pridejo igrice, s kater...