|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

MOTORIKA IN RAZVOJ

Govorni razvoj

Avtor: Edit Dobnik | 12.1.2024
image

Včasih pozabimo, da »govor« ni namen samemu sebi. Starši moramo biti pozorni tudi na »pogovor«, na kvaliteto komunikacije, ki se razvija med ljudmi, bodisi med vrstniki ali v družini.

OZNAKE:
image

Fiziologi so odkrili neposredno povezavo med razvojem govora in pravilno motoriko rok. To je še posebej opaziti pri otrocih, ki določeno stvar pokažejo s prstom, kadar zanjo ne najdejo besede.

image

Starši ves čas prejemamo opozorila iz različnih strani, da naj pazimo, koliko časa otroci preživijo pred ekrani. Zdaj smo dobili znanstvene potrditve, ki so dokazale, da so lahko telefoni in tablice krivi za izrazito kasnejši govor pri otroku.

ODNOSI V DRUŽINI

Moj otrok preklinja

Avtor: Mojca Buh | 28.7.2023
image

Se sprašujete od kod vašemu otroku kletvice? Kje se je naučil preklinjanja, ko pa doma ne preklinjate in kaj narediti, da bo prenehal preklinjati?

ČAS Z DOJENČKOM

Kako se pogovarjati z dojenčkom?

Avtor: Helena Primic | 28.7.2023
image

Tako kot se lahko pogovarjamo in povežemo z otrokom že v trebuščku, lahko s "pogovori" nadaljujemo tudi z novorojenčkom in dojenčkom. Preverite, kako se dojenčki najraje "pogovarjajo".

image

"Mami, Mojca je lačna." "Očka, Tine bi rad gledal risanko." Vam je poznano? Faza, v kateri otroci govorijo o sebi v tretji osebi je del procesa razvoja govora zaradi česar ni potrebno, da ste zaskrbljeni.

MOTORIKA IN RAZVOJ

Vaje in igrice za razvoj govora

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 17.7.2023
image

Fiziologi so odkrili, da sta razvoj govora pri otrocih in pravilna motorika rok neposredno povezana.

MOTORIKA IN RAZVOJ

Z dojenčkom se pogovarjajte "dojenčkasto"

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 24.6.2023
image

Bebljanje (gaga, gege, baba, …) oziroma govor na dojenčkast način pomaga pri razvoju govora, je pokazala nedavna študija.

VSE O DOJENČKU

20 stvari, ki bi vam jih dojenčki povedali, če bi znali

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 27.12.2022
image

Ugotovite, kaj vam vaš dojenček želi v resnici povedati!

image

SPAR Slovenija je v četrtek, 19. maja, svečano predal donacijo trem izbranim ustanovam, ki pomagajo otrokom z učnimi in bralnimi težavami.

STRAN 1 OD 2

Najlepše glasbene uspavanke za dojenčka
Klasika, pravljične uspavanke, uspavanke z zvoki iz narave, uspavanke s sproščujočo frekvenco 432 Hz in Mozartove uspava...
Zgodbe malih junakov: Velika bojevnica Frejya
Moj pritisk je bil 180, otrokov utrip je padal. Trikrat so mi vzeli kri in urin. Imela sem anemijo in beljakovine v urin...