|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

image

Premišljeno zasnovana zvočno pravljična nanizanka v petih delih je nastala v sodelovanju s strokovnjaki in znanimi ustvarjalci. Prisluhnite ji v mobilni aplikaciji Lahkonočnice.

image

V projektu Lahkonočnice bo po objavljeni celotni seriji novih pravljic že 163 pravljic, ki nagovarjajo aktualne teme, s katerimi se pri odraščanju srečujejo otroci, staršem in vzgojiteljem pa nudijo izhodišče za pogovor z njimi.

UČENJE IN IGRA

Lahkonočnice tudi v aplikaciji

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 16.6.2023
image

Več kot 150 skrbno pripravljenih pravljic Lahkonočnic, ki jih A1 Slovenija že sedmo leto ustvarja s pomočjo strokovnjakov, znanih pisateljev, ilustratorjev in pripovedovalcev, je zaživelo v obliki mobilne aplikacije.

PRAVLJICE

Pravljice, ki otrokom pomagajo najti skupni jezik

Avtor: Lahkonočnice.si | 18.8.2022
image

Prisluhnite novim Lahkonočnicam, ki otroke učijo sprejemanja in osnovnih fraz šestih tujih jezikov, s katerimi se pogosto srečujejo: bosanščine, albanščine, makedonščine, ruščine, ukrajinščine in nemščine.

image

Sodobnim zvočnim pravljicam Lahkonočnice se je pridružila serija 12 logopedskih pravljic z vajami za razvoj poslušanja in govora, ki obravnava dvanajst težje izgovorljivih glasov - K, G, T, D, S, Z, C, L, Š, Ž, Č in R.

image

Dejansko se nestrpnost prisotno v pravljici lahko uporabi za povečanje empatije z zavzemanjem obratnih vlog. Seveda pa obstaja precej boljših in pozitivnejših načinov, kako graditi sočutje in zmožnost vživljanja, je prepričan Boštjan Gorenc - Pižama.

PRAVLJICE

Lahkonočnice letos z izzivom za starše

Avtor: Helena Primic | 5.12.2017
image

Dosedanjim 71 zvočnim pravljicam, ki so jih v okviru projekta Lahkonočnice napisali različni slovenski avtorji in ilustrirali slovenski ilustratorji, pripovedujejo pa jih stanovalci domov starejših občanov, se bo do konca leta pridružilo 31 novih.

PRAVLJICE

Če otrok noče zaspati, mu predvajate pravljico

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 28.12.2016
image

Otrok noče zaspati. Poznano? Nekateri starši se poslužujejo posebnih ritualov pred spanjem, da bi otroka umirili in ga končno spravili spat. Poskusite s pravljico. Svojega škrata lahko v svet sanj zazibljete s pravljico o žabi, veliki kot hiša.

PRAVLJICE

Pravljice pomagajo otroku premagati nočne strahove

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 23.12.2016
image

Pravljice pomagajo otrokom pri soočanju s strahovi in negotovostjo ter pomagajo krepiti otrokovo samozavest. Dejstvo je, da otroci tudi prek pravljic prejemajo določene vrednote, razrešujejo težka čustva in notranje konflikte.

STRAN 1 OD 1

Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hval...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hvala mama.
Začenja se 16. festival Bobri
16. ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri bo otroke in mlade od 16. marca do 6. aprila razveseljeval s k...