|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Gremo v "ta veliko" šolo!

M. T., 25.8.2016
Veliko otrok, ki iz vrtca prestopa v šolo, komaj čaka, da si nadenejo torbo, kar nekaj pa se jih "velike" šole boji. Pisanje, matematika ... so res zahtevnejši od igre za vsakega otroka, ampak tudi za starše.

image
Odhod v šolo je stres tudi za starše.
/11


Pripravili smo vam nekaj koristnih nasvetov, ki vam bodo v pomoč v prvih šolskih dneh.

 

1.

 Pomirite in opogumite svojega otroka tako, da mu poveste, da zaupate in verjamete vanj in da ste prepričani, da šolo vse kot namazano. Otroci po navadi komaj čakajo, da se naučijo pisati, brati in računati, vaša naloga je samo, da jim pomagate pridobiti samozavest, da bodo vse šolske naloge čim lažje obvladali. Nikar pa lastne zaskrbljenosti in strahov ne prenašajte na otroke.

 

2.

Nikakor ne zamudite prvega roditeljskega sestanka. S tem boste otroku pokazali, da resno jemljete njegov odhod v šolo in da spoštujete učiteljico.

 

3.

Pomagajte otroku do čim večje samostojnosti. Spodbujate ga, da pospravlja sobo, gre v trgovino ...

 

4.

Zanimajte se za njegovo delo in napredek: povprašajte ga, kaj se je dogajalo v šoli, ali je bil kaj vprašan, kaj ima za domačo nalogo, preglejte mu zvezke ... Pohvalite vsak uspeh, saj je v tej dobi otrokom zelo pomembno zadovoljstvo staršev. Potrudite se, da redno izpolnjujete svoje obveznosti: podpišite vse, kar od vas zahtevajo, sodelujte v aktivnostih za starše ... Otroci ne marajo biti drugačni od vseh ostalih.

 

5.

Ne vztrajajte pri branju pred spanjem. Če je otrok razpoložen za branje, naj bere približno deset minut. Vaš mali šolar je imel že dovolj težek dan.

 

6.

Uvedite pravila obnašanja, ki jih lahko otrok prekrši samo v izrednih primerih. Otrok mora iti zgodaj v posteljo in se ustrezno prehranjevati, saj bo le tako lahko sledil pouku in se osredotočil na šolske obveznosti doma.

 

7.

Določite čas za odmor in sprostitev. Koristne so športne aktivnosti, kjer bo otrok lahko sprostil odvečno energijo. To, seveda, ne pomeni, da mora imeti otrok en kup različnih obšolskih dejavnosti. Še vedno namreč potrebuje dovolj časa za igro in počitek.

 

VIR: ringeraja.rs

 

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
15
10 zanimivih idej za velikonočne aktivnost...
Za vas smo pripravili 10. idej za praznične aktivnosti, ki jih lahko organizirate z otroki za veliko noč. Otroci bodo ta...
11
Pisanka za Karolino
Kot vsi drugi otroci tudi deklica Karolina v teh dneh že veselo pričakuje darilo velikonočnega zajčka. Največje in najle...
7
Velikonočni zajček iz kavne embalaže
Otroci radi ustvarjajo, še raje, kadar je to v objemu družine. V času velikonočnih praznikov jim posvetite čas in skupaj...
6



13 predlogov za zabavne aktivnosti na prostem
Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. To je 13 predlogov za otroške igre na pros...
Top 5 notranjih aktivnosti za deževno vreme
Če bi otroci lahko izbirali, kje bodo preživeli deževen vikend, bi izbrali ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?