|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

MATERINSTVO

Navezanost otroka na mamo

Avtor: Katja Poglajen | 1.2.2024
image

Primarni skrbnik otroka, navadno mati, zanj skrbi celostno. Najprej z zadovoljevanjem primarnih bioloških potreb, kot sta hranjenje in umivanje, nato pa tudi psihosocialnih potreb po varnosti, toplini, komunikaciji, dotiku.

BLOGERJI

Materinstvo: Normalno je, da delamo napake

Avtor: Irena Jamšek Halas | 21.11.2023
image

Sodobne mame in očetje se srečujejo s poplavo knjig, raziskav in internetnih strani o starševstvu, ki pa staršem pogosto ne prinesejo tistega pravega olajšanja. Pogosto se namreč izgubljajo v poplavi strokovnih nasvetov in si čedalje manj zaupajo.

image

Ko rodite prvega otročička, ste prepričani, da ne boste mogli nobene druge osebe imeti tako zelo radi. Ko pride do druge nosečnosti, se pogosto ukvarjate z vprašanjem, če boste imeli radi enako vse svoje otroke …

MATERINSTVO

VIDEO: Ni lahko biti mama, je pa čudovito!

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 3.11.2023
image

Šele ko postaneš mama, ugotoviš, da materinstvo niti slučajno ni lahko. Pa ne zato, ker bi karkoli počela narobe, ampak zato, ker je biti mama preprosto zelo zahtevna življenjska vloga.

MAMIN KOTIČEK

Česa se najbolj bojimo mame?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 24.10.2023
image

Bojim se, da boš videti kot jaz. Da boš imela isto trmasto črto, sled na čelu, po kateri te bodo prepoznali in ti govorili, da si »ista mati«. Bojim se, da te bodo zaradi tega nekatere stvari drago stale in boš večkrat šla »na led«, da te bo izučilo.

VSE O DOJENJU

Dojenje je zaščita pred boleznimi

Avtor: Karmen Mlinar | 17.10.2023
image

Dojeni otroci imajo manj alergij in resnih bolezni (raka) kot tisti otroci, ki nikoli niso prejemali materinega mleka. Dojenje zmanjšuje možnosti za nenadno smrt dojenčka (smrt v zibki).

image

Do katere starosti naj bi se otrok dojil? Kdaj ne potrebuje več materinega mleka? Mnenja so različna, naša sogovornica pa nam je povedala, zakaj ne obstaja "predolgo" dojenje in kakšne pozitivne učinke ima podaljšano dojenje.

image

Mamice včasih tarnajo, da dojenček noče zaspati sam. Da ga uspava le dojenje. Bojijo se, da se bo dojenček razvadil. A kot pravi svetovalka za dojenje in doula Martina Judež, je dojenje tudi uspavanje.

VZGOJA IN RAZVOJ

Šalite se s svojim otrokom!

Avtor: Helena Mlakar | 4.4.2023
image

Smeh je pol zdravja, to vemo vsi. Vaš otrok pa se bo iz srca nasmejal, če se boste kdaj pa kdaj z njim tudi šalili. Otroci to obožujejo!

MATERINSTVO

Tega novopečeni mamici ne smete reči ...

Avtor: Helena Mlakar | 4.3.2022
image

Mnogo je stvari, ki jih novopečeni mamici raje ne govorite, saj to lahko negativno vpliva na njeno psiho. Dejstvo je, da takoj po porodu hormoni še delajo svoje …

STRAN 1 OD 4

Poporodni krči oziroma krčenje maternice p...
Za starša je porod končan, ko se dojenček rodi. Za porodno osebje pa, ko se porodi tudi posteljica. A za mamico še ni po...
Fotografija, ki se je dotaknila milijonov ...
Fotografija, ki jo je mamica objavila na družabnem omrežju se je hitro razširila med uporabnike, saj jo je na svojem zid...