|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

IDEJA ZA VIKEND: Adventni koledar za otroke - 4 ideje za ustvarjanje

Sanja Filipović, adventnikoledar.com, 10.11.2021
Ker se praznični čas precej hitro približuje, je zdaj pravi čas, da z otroki ali zanje izdelate unikaten adventni koledar. Zbrali smo štiri ideje, ki so vam lahko navdih za predpraznično ustvarjanje.

image
Otroci se pri ustvarjanju adventnega koledarja vedno zelo zabavajo. (FOTO: Freepik.com)
/11


#1 Božičkova brada

Ta simpatičen adventni koledar bo otrokom všeč na prvi pogled. Pritegnila jih bo oblika in lepe številke.

Ko jim boste razložili, da bodo vsak dan Božičku postrigli del brade in tako odštevali dneve do božiča, bodo zagotovo navdušeni. 


PREBERITE TUDI: Zimska okrasitev doma - ideja za ustvarjanje


Navodila za izdelavo:

adventni koledar1. Najprej potrebujete risalni ali kakšen drug bel papir v velikosti risalnega. Če tako velikega papirja nimate potem iz črtastega zvezka iztrgajte en list. Pripravite si še škarje, pisalo, rdeč kolaž in lepilo.

Na papir narišete 24 vrstic in skicirate obliko brade. Po tej obliki papir izrežete. Navrhu brade pustite dovolj praznega prostora, da boste lahko naredili Božičkov obraz.

2. V naslednjem koraku izrežete in sestavite božičkov obraz s kapo. Za obraz potrebujemo samolepilne oči, bele brke in rdeč nos, za kapo pa rdeč papir in bel cof.

3. Izrezane delčke obraza in kape zalepimo na prazen prostor na bradi s črtami, na katere na koncu dopišemo števila od 1 do 24, ki predstavljajo adventni čas.

4. Adventni koledar izobesimo in počakamo na prvi decembrski dan, ko bo Božičkova brada pripravljena na prvo letošnje striženje. Vsak dan do božiča otrok s škarjami odreže en trak s številko in tako odšteva vesele praznične dni.


Več fotografij in napotkov za izdelavo najdete TUKAJ >>> 


 


#2 Koledar iz kartonastega krožnika in barvnega papirja

Za izdelovanje adventnega koledarja na sliki boste potrebovali:

- 1 krožnik iz kartona

- 24 narezanih barvnih trakov širine 2-3 centimetre

- 24 sponk za papir

- pisalo

- lepilo ali lepilni trak

 

Navodila za izdelavo:

adventni koledar1. Krožnik iz kartona poljubno pobarvamo in okrasimo.

2. Medtem ko se barva suši, razrežemo 24 trakov in nanje (3 centimetre od roba) napišemo adventne aktivnosti.

3. Trakove prilepimo na hrbtno stran krožnika in jih s prsti zavije od zunanjega roba navznoter (proti krožniku). Ko pridemo do roba krožnika, trak spnemo s sponko.

4. Na te zavitke previdno zapišemo še števila od 1-24.

 

Takšen adventni koledar lahko obesimo ali uporabljamo kot namizno dekoracijo.

 

 

 


#3 Rolice v krogu

Izdelava adventnega koledarja iz rolic je preprosta in zabavna.

adventni koledarPotrebujete:

- 24 rolic od toaletnega papirja

- krep ali drug barven papir

- vrvico za zavezovanje

- “venček” iz kartona

- lepilo in škarje

- ideje za adventne aktivnosti


Navodila za izdelavo:

V rolice skrijete pisemca s sporočili, pobarvanke, naloge, sladkarije, ustvarjalni material, svečke, majhne igračke, igre in druge pozornosti. 

Vsako rolico zavijetev barvni papir in na vsakem koncu zavežete z vrvico, da vsebine ne "pobegne". Nanje zapišete ali nalepite števila od 1 do 24.

 


Rolice prilepite na kartonast venček (debelejši karton odrežete v obliko venčka) in odštevanje se lahko prične.


PREBERITE TUDI: Človek ne jezi se malce drugače - ideja za družinsko igro


#4 Origami snežak z žepki presenečenja

Tale snežak bo v vašem domu prav gotovo postal posebna in zabavna okrasitev v prihajajočem prazničnem času. Za izdelavo koledarja boste potrebovali dan ali dva, spretne prste in nekaj domišljije.


Navodila za izdelavo: 

1. Za podlago izrežemo snežaka s klobukom v velikosti 89 centimetrov - od tega na bo 21 centimetrov za klobuk, 24 centimetrov glava in 44 centimetrov snežakov trup - in širine 38 centimetrov.

2. Iz črnega papirja ali pene naredimo klobuk in ga prilepimo na podlago ali pa klobuk preprosto pobarvate s črno barvico, voščenko, vodeno ali akrilno barvo.

3. Zdaj potrebujemo še žepke, v katere bomo skrili presenečenja. Naredimo jih iz 24 barvnih papirjev velikosti 15 krat 15 centimetrov.


Kako izdelamo origami žepek? Najprej papir prepognemo na pol v trikotnik (slika 1). Prepognemo še desni (slika 2) in nato levi rob (slika 3). Od zgornjih dveh zavihkov enega prepognemo nazaj, drugega pa navznoter v žepek. Tako izdelamo vseh 24 žepkov.

adventni koledar

 

4. Žepke napolnimo s pisemci, majhnimi figuricami, zabavnimi svinčniki, barvicami, markerji, nalepkami, magnetki, baloni, lepilnimi trakovi in po želji z bonbončki, čokoladicami, lizikami in drugimi drobnimi pozornostmi.


adventni koledar Več fotografij in napotkov za izdelavo snežaka najdete TUKAJ >>> 


Pri vsakem ustvarjanju vam lahko pomagajo otroci, le za drobna presenečenja poskrbite na skrito, da bodo res ostala presenečenja za vsak adventni dan. Če so vaši otroci že večji, jim vsekakor zaupajte, da se popolnoma samostojno lotijo izdelave koledarja, saj bodo na končni izdelek upravičeno ponosni.


adventni koledarUstvarjanje in zabava za vso družino!

Bi želeli svojemu otroku sami izdelati lepo in poučno darilce? Pokukajte v spletno trgovinico Adventnikoledar.com,kjer boste našli že pripravljene PDF datoteke, ki si jih le natisnete in oblikujete v igro po navodilih. Veliko zanimivih in uporabnih izdelkov lahko naročite tudi že pripravljene v posebnih ustvarjalnih setih, kot so:

- Tiha knjiga "Zima prihaja"

- Ustvarjalni in igralni paketki

- Začaran adventni koledar - darilo za vso družino

- Sledi živali in njihovi kožuščki

- Dinozavri - kartice in igra

Na spletni strani Adventni koledar boste našli še več brezplačnih idej in gradiva, namige za igro, zapise o vzgoji in učenju otrok ter veliko drugih zanimivih vsebin.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
14
BLOG: Nakupovanje ni "čas za mamo"
Tuširanje ne bi smel biti odmor, nakupovanje in pregled pri zdravniku prav tako ne. To so osnovne potrebe, ampak izgleda...
10
Smo za otrokove težave s spanjem krivi sta...
Nočno zbujanje otroka za nekatere družine pomeni resen problem. Še huje pa je, če otrok zvečer noče zaspati. To je za st...
9
1. april: Ideje za prvoaprilske potegavščine
Bi radi koga potegnili, pa nimate prave ideje. V članku jih boste našli nekaj, ki jih lahko "skuhate" na hitro oziroma...
7



Čarobni gozd v Supernovi
Supernova Ljubljana Šiška v marcu in aprilu prinaša pomladna doživetja za otroke Čarobni gozd.
Naredite sami: Recepti za najlepše milne m...
Le kateri otrok ne obožuje milnih mehurčkov!? Več kot jih je in večji kot so, večje je veselje. Če se želite izogniti ku...