|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ideja za vikend: Igrače, ki jih lahko izdelate sami doma

Helena Primic, 6.11.2020
Ste vedeli, da lahko iz lego kock izdelate šahovnico in figure za šah? Ali se kar sami lotite izdelave družabne namizne igre Kdo je kdo?

image
Tudi, če boste ustvarjali iz lesa, prepustite otroku čim več opravil in se ne jezite, če bo izmeril narobe ali zabil napačen žebelj. Tako se namreč uči - z napakami! (Foto: Freepik)
/11


Izkoristimo izredne razmere in deževne dni za družinsko ustvarjanje, pri katerem bodo sodelovali vsi družinski člani.

Zakaj se ne bi ta vikend lotili družinske izdelave kakšne igrače, ki si jo otrok že dolgo želi?

Zbrali smo nekaj idej za igrače, ki jih lahko brez posebne opreme in znanja izdelate kar sami doma.

 

Hiška za punčke

Vsaka deklica (ali deček), ki se je kdaj igral z barbikami in podobnimi igračami, ki omogočajo igro vlog, si je kdaj zaželela tisto veliko barbie hišo, ki ima ne le več prostorov in dvigalo, temveč tudi vso potrebno opremo - od omar in postelj do vseh tistih drobnarij, zaradi katerih je ta mini verzija odraslega sveta videti še bolj resnična.

Te hiše so večinoma plastične, pa še drage so, zato jo lahko zgradite kar sami. Iz lesa, tršega kartona oziroma lepenke ali različnih ostankov iz garaže. Bodite ustvarjalni in reciklirajte! Stare zavese in fototapete, ostanke lesa in vse tiste drobnarije, ki se lahko "čudežno" spremenijo v nov kos mini pohištva. 

Kako izdelati barbie hiško in opremo zanjo iz kartona, najdete nekaj idej na tej povezavi.

 

Kuhinja za vse male in velike šefe

Otroška kuhinja je igrača, ki vedno pritegne tako deklice kot dečke. Še posebej, če otrok lahko zavrti gumb za štedilnik, mini kuhinjsko posodo pospravi v predal in ga v umivalniku pričaka mini čistilna gobica.

Morda se vse skupaj sliši zelo komplicirano, toda čudovito otroško kuhinjo lahko izdelate tudi iz lepenke ali starih škatel. Namesto umivalnika vstavite plastično posodo, uporabite še kakšen drug trik in otrok vam bo lahko vsak dan skuhal kavico ali spekel torto.

Tukaj najdete nekaj idej za unikatne otroške kuhinje.


škatlaste igrače

 

Igrače in zabava s škatlami

Igra s škatlami je dokaz, da otrok zares ne potrebuje dragih in svetlečih igrač, da se noro zabava. Za otroka, ki je komajda shodil, je zabavno že samo to, da lahko vedno znova spleza v škatlo, zapre pokrov in se skrije ter spleza iz škatle. Pa da ne bo pomote - to plezanje in skrivanje v škatlah je zelo privlačno tudi za starejše, že osnovnošolske otroke. 

Iz škatle lahko tudi marsikaj ustvarite - letalo, hiško za ježka, posteljico za punčko, grad za viteza z zmajem, avto ... Več idej za škatlaste igrače najdete na tej povezavi.

 

Sešijmo oblačilo, klobuk ali kakšen drug dodatek

Ste se že lotili pletenja ali šivanja igrače? Morda oblekice za otrokovo najljubšo igračko? Kaj pa, če bi sešili škratovski klobuk (ki ga lahko izdelate tudi samo iz papirja in listja) ali morda celo hranilnik

Potrebujete iglo, staro blago, morda kakšno odsluženo oblačilo ali žensko torbico ... in šiviljska zabava naj se začne. Otroku lahko pomagate pri šivanju gumbov ali mu pustite, da se zabava pri šivalni vaji.

Če obvladate pletenje in kvačkanje, otrokom pokažite tudi to vse bolj pozabljeno spretnost. In nikar ne obupajte, če prvi izdelki ne bodo ravno najlepši in povsem uporabni, važno, da ima otrok veselje do ustvarjanja. 


lego šah

 

Povsem unikatna družabna igra ali karte

Ste vedeli, da lahko iz lego kock izdelate šahovnico in figure za šah? Ali se kar sami lotite izdelave družabne namizne igre Kdo je kdo? tako, da sfotokopirate družinske fotografije, izrežete obraze ter dobite povsem unikatno družinsko igro z znanimi obrazi, ne pa Betkami in Ferdinandi, ki jih ne poznate.

Sami si lahko izdelate tudi ploščice za spomin ali karte, katerih pomen in moč boste določili povsem sami. Morda pa se lotite izdelave povsem nove družabne namizne igre, ki bo sestavljena iz različnih družabnih iger tako po videzu kot po pravilih. 

Saj veste - domišljija nima meja! Nekaj idej za začetek pa najdete tukaj.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
14
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...
7
Kdaj je pravi čas za otrokove počitnice zd...
Je moj otrok že zrel za počitnice pri babici in dedku? Bo zdržal več noči brez domače postelje in maminega poljubčka za ...
4
Mini festival Otroški Kranfest
To soboto, 21. julija 2018, se bo na Kranjskih ulicah odvil otroški mini festival Otroški Kranfest, ki je za otroke prip...
4



Zakaj je ustvarjanje odlično za otrokov ra...
Ustvarjanje z otrokom ni le odličen način kakovostnega preživljanja časa, ampak dokazano pozitivno vpliva na otrokov raz...
Naredite sami: Recepti za najlepše milne m...
Le kateri otrok ne obožuje milnih mehurčkov!? Več kot jih je in večji kot so, večje je veselje. Če se želite izogniti ku...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?