|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Petkova ideja za vikend: Kaj je glampyarding?

Helena Primic, 14.1.2021
Junija letos se odpirajo posebne Odprte vasi, kjer bodo sredi neokrnjene narave tudi družine lahko preverile, kaj je to glampyarding.

image
Mali dom z velikim udobjem zagotavlja udobno in zdravo bivanje štirim osebam. (Foto: Foto MM)
/11


Predstavljajte si udobno ter povsem naravno, samooskrbno in energetsko varčno leseno hiško nekje na slovenskem podeželju, kjer ni hrupa, smoga in hitenja. Če želite, lahko stopite v vas, ki je oddaljena nekaj minut hoje, kjer lahko nahranite kokoške in poberete sveža jajca (Tukaj preverite, kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce!), na vrtu naberete zelenjavo ter se naučite pripraviti zeliščno frtaljo.

Če ste ljubitelj vina, vas bo gospodar povabil v klet in vam ponudil svoje vino, gospodinja, ki vam bo postregla z najboljšo zelenjavno mineštro, pa vam bo zaupala recept za slastno potico. Morda boste tudi poskusili, kako zmleti moko in speči kruh v krušni peči.


Odprte vasi

Lahko boste tudi oščetkali konja, usvojili veščine ježe in odjahali v družbi konjenikov na popoldanski izlet po obronkih vasi - v neokrnjeno naravo, kjer so vezi med ljudmi in naravo še vedno pristne. In kjer je doma tisti mir, po katerem hrepenimo v vsakodnevnem hitenju za opravki. 

Se sliši preveč sanjsko? No, to je glampyarding. 

 

Oddih v lesenem Maxiju, kjer malo postane veliko

Junija letos bodo zaživele Odprte vasi, ki se raztezajo od morja do Doline Soče, njihova skupna točka pa so sodobne lesene hiške Maxi, ki so okoljsko certificirane z mednarodnim znakom Green Key, ki narekuje okolju prijazno delovanje zaposlenih in partnerjev, k spoštovanju zelene politike pa vabi tudi goste. Vse hiške Maxi so namreč zgrajene iz naravnih materialov ter so povsem samooskrbne in energetsko varčne.


Odprte vasi

Vsak Maxi zagotavlja udobno in zdravo bivanje štirim osebam, saj se lahko pohvali s prostorno kuhinjo s štedilnikom, hladilnikom, mikrovalovko in pomivalnim strojem, kopalnico s tušem, dnevnim prostorom, ki se preuredi v spalnico za dve odrasli osebi (ali tri otroke) ter ločeno spalnico z zakonsko posteljo.

 

Prepustite se podeželskemu življenju čisto od blizu

V svoj Maxi, ki je nameščen v neposredni bližini gostiteljev, ki bodo na vašo željo poskrbeli tudi za zdrav zajtrk in vam ponudili namige za popoln dan, boste vstopili s posebno kodo, ki jo boste prejeli po vplačilu rezervacije, kar pomeni, da vam ne bo treba skrbeti, če boste morda zamudili, ker je bilo malčku med potjo v avtomobilu slabo in ste se morali ustaviti.   

Ob prihodu v izbrano Odprto vas vas bo pričakala tudi posebna kartica ugodnosti, ki jo boste lahko izkoristili ob obisku izbranih gostinskih lokalov in turističnih znamenitosti po vsej Sloveniji.

V zgodbo Odprtih vasi so namreč vključene izbrane gostilne z vrhunsko kulinariko, različne atrakcije, muzeji in galerije, ne manjka pa niti aktivnih doživetij s konji, adrenalinskimi športi, kolesarjenjem, športi na vodi, padalstvom, zenom na zeliščni kmetiji, marmeladnim šovom …

V ponudbi vsake nastanitve Maxi sta tudi dve električni kolesi, s katerimi lahko raziskujete lepote podeželja z dometom do sto kilometrov.


Odprte vasi

To pa je seveda šele začetek. Kot pove ime Odprte vasi, vam bodo domačini in ponudniki različnih storitev na široko odprli svoja vrata ter vas vključili v svoj vaški vsakdan. Točno tako, kot je opisano na začetku članka - od jutranjega pobiranja jajc do spoznavanja procesa stekleničenja penine, pripravljene po klasični metodi zorenja.

Če se torej želite sprostiti v okolju, ki spoštuje naravo in mu ritem narekujejo letni časi, ki ohranja tradicijo ter ceni znanje, ki se prenaša iz roda v rod - z očeta na sina in s sina na vnuka, kjer ni hrupa, prometnih konic in smoga, iz pip pa teče voda najboljše kakovosti, ki izvira izpod bližnjih hribov in gora, je glampyarding v Odprtih vaseh pravi odgovor.


Več o Odprtih vaseh najdete na tej povezavi.

 

Odprte vasi

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Občudujte tulipane iz višine
Izkoristite praznične dni za obisk Arboretuma, kjer so v drevoredu zgradili 50 metrov dolgo konstrukcijo, ki nudi pogled...
3
Družinski dopust, ki ga ne boste nikoli po...
Družinske sobe z ločenimi spalnicami, posebna otroška restavracija, oprema za dojenčka, poletne delavnice in kampi s tre...
3
7 čudovitih jesenskih izletov
Jesen je odlična za izlete, saj se je vročina polegla, narava se je oblekla v čudovite barve, vreme pa je ponavadi še ve...
3
Plavajoči mlini na Muri
Sožitje med reko in človekom je na reki Muri prineslo postavitev plavajočih mlinov že v 4. stoletju. Plavajoči mlin pome...
3



Tri najlepše pešpoti ob morju
Sprehodite se po najlepših krožnih pešpoteh ob slovenskem morju, ki pohodnikom omogočajo spoznavanje skritih kotičkov Po...
V NARAVI: Z vozičkom okoli Gradiškega jezera
photo
Okoli Gradiškega jezera je speljana široka in udobna sprehajalna pot, kjer bomo ob sončnih dnevih srečali številne mlade...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?