|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Mali otroški prstki so lahko tudi nevarni

Tina Južnič, 21.6.2010
Poletje, teden dni dopusta … nič posebnege si ne želim, le lepo vreme in skupne družinske trenutke, sprehod do mesta na jutranjo kavico in veliko obiskov, za katere med delovnim tednom zmanjka časa. Skromno, kaj ne?

image
/11


Začelo se je zelo vzpodbudno, ko smo skupaj preživeli čudovito soboto. Tudi prelepa nedelja se je obetala. Zjutraj, pred napovedanim obiskom prijateljev, sem želela še na hitro pospraviti stanovanje. Moja dva fanta sem prosila, naj se mi ta čas malo umakneta, da bom lažje in hitreje postorila nujna gospodinjska opravila.

Ko sta tako stala pri vratih, pripravljena na odhod, sem šla še po poljubček za »adijo«. Namesto tega sem boleče zavpila: »Au!!!« in se obrnila stran. Presenečeno sta me pogledala in mislila, da se šalim. Še sama nisem vedela kaj in kako točno se je zgodilo. Vedela sem le, da grozna bolečina v mojem očesu nikakor ni igra. Nesreča res nikoli ne počiva in tako sem namesto poljubčka, od mojega škratka dobila mali prstek naravnost v oko.

Upanje umre zadnje, pravijo. Upoštevajoč ta rek, sem nadaljevala z načrtovanim opravilom. Vesela sem bila tudi obiska, saj sem mislila, da bom tako pozabila na bolečino, ki pa se je vztrajno stopnjevala. Čeprav sem se sprva upirala, sem na koncu vseeno morala na urgenco po pomoč. Zdravnica je pri pregledu očesa ugotovila, da ne gre za nedolžno, niti ne redko poškodbo. Glede na dejstvo, da radovedni prstki niso prvič praskali mojega očesa, sem se z njo kar strinjala.

 

Gusarska podoba

Domov sem se vrnila kot čisto pravi gusar. Ko me je sinko zagledal je začudeno rekel: »O, mami,« in s prstkom kazal na moje pokrito oko, ki je bilo pod obližem že precej zatečeno in rdeče. Zdelo se mi je, kot bi mali fantek čutil mojo bolečino in kot da bi vedel, da je poškodbo v tisti nesrečni tisočinki sekunde, povzročil prav on.

Na urgenci sem dobila zdravila, ki pa niso delovala prav preveč protibolečinsko. Najbolj problematično od vsega pa je bilo dejstvo, da mižanje ni prav nič zaleglo, saj se je oko kljub temu premikalo, kar pa je povzročalo neznosno boleče občutke. Tako mi ni preostalo nič drugega kot da mirujem z obema zaprtima očesoma, kar je pomenilo, da sem morala odležati prelepo sončno nedeljo. Žal pa stanje tudi v ponedeljek ni bilo dosti boljše. Namesto vesele igre z otrokom, sva z Gajem kar oba odšla v varstvo k mojim staršem, dokler se Matej ni vrnil iz službe.

 

Omejeno gibanje in moja začasna gusarska podoba sta me spremljala vse do četrtka, ko sem s temnimi sončnimi očali na nosu - kljub oblačnemu vremenu -, prvi dan gledala brez »obliža« na očesu. In tako je mineval dopustniški teden. Namesto jutranjih družinskih sprehodov v mesto, sem dopoldneve preživljala v zdravstvenem domu na kontrolnih pregledih. Priznam, pravih nekaj dni sem se resnično smilila sama sebi. Ampak naša družinska usoda je pač takšna; ko pride čas dopusta, eden od nas zboli ali se poškoduje. Tradicija več kot očitno ostaja nespremenjena, zato je najbolje, da se z njo kar sprijaznim.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...
11
"Otrokov dolgčas predstavlja tretjino ...
Psihologi trdijo, da je dolgčas največji vir vseh težav tudi pri odraslih, še posebej pa pri otrocih.
9
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
5
Jesper Juul o postavljanju meja
Naši otroci in naši bližnji po svoje doživljajo ljubezen, ki jo čutimo do njih – njihovo občutenje je odvisno od tega, k...
4



Spočiti ali utrujeni iz družinskega dopusta?
Dopustovanje z majhnimi otroki je za starše lahko zelo naporno obdobje. Nikakor si ga ne morejo predstavljati kot »oddih...
Sprejemanje čustev in čustveno izsiljevanje
Popolnoma nič ni narobe, če jok spremlja bolečino, žalost (tudi pri odraslih). Vseeno pa otroka moramo naučiti, da jok n...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?