|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Očistimo Slovenijo 2012

Ekologi brez meja, 19.1.2012
24. marca 2012 bo drugič v zgodovini Slovenije organizirana vseslovenska prostovoljska okoljska akcija.
Ključne besede:

image
/11


 

 

24. marca 2012 bo drugič v zgodovini Slovenije organizirana
vseslovenska prostovoljska okoljska akcija.

 

Prostovoljci bodo do pomladi po Sloveniji iskali in preverjali lokacije divjih odlagališč v digitalnem registru, ki so ga ustvarili tekom lanskega projekta Očistimo Slovenijo v enem dnevu!, spomladi 2012 pa bodo s čistilno akcijo s teh divjih odlagališč odstranili komunalne odpadke.

Poleg tega bodo očistili tudi okolice šol, vrtcev, naselij in sprehajalnih poti. Projekt se tokrat širi

 

Cilji projekta:

1. 23. in 24. marca 2012 povezati 250.000 prostovoljcev v skupni okoljski akciji

2. ozaveščati, izobraževati in opolnomočiti javnosti na področju ravnanja z odpadki; vsak lahko spreminja svet

3. odstraniti iz narave 10.000 ton odpadkov oz. eno vrečo odpadkov za vsakega prebivalca Slovenije

4. krepiti sodelovanje v slovenski družbi - povezati 1.000 organizacij, da aktivno sodelujejo v projektu

5. krepiti prostovoljstvo v vseh segmentih družbe

 

 

Video: http://youtu.be/CVUhSt6wFEY

 

Status projekta lahko spremljate na spletni strani projekta www.ocistimo.si, kjer bodo od januarja 2012 objavljeni redno ažurirani podatki.


Očistimo svet 2012

Številne prostovoljske organizacije in skupine prostovoljcev širom po svetu so del največjega okoljskega prostovoljskega projekta v zgodovini človeštva z imenom Očistimo svet 2012 (World Cleanup 2012), katerega skupni cilji so odstranjevanje nezakonito odloženih odpadkov, združevanje in ozaveščanje ljudi. Priprave trenutno potekajo v več 80 državah sveta, cilj globalnega projekta pa je povezati prostovoljce v vsaj 100 državah sveta, ki bodo iz narave odstranili preko 3 milijone ton odpadkov in pomagali ustvariti svetovni register odlagališč nelegalno odloženih odpadkov. Projekt Očistimo svet 2012 (World Cleanup 2012) bo sestavljen iz vrste enodnevnih čistilnih akcij na ravni držav ali velikih mest, te pa se bodo zvrstile od 24. marca do 25. septembra 2012. Ideja za ta projekt je zrasla iz državljanske pobude Let’s Do It!, ki je 3. maja 2008 v Estoniji povezala 50.000 prostovoljcev, da so v samo 5 urah na območju celotne države odstranili iz narave 10.000 ton odpadkov (v običajnih okoliščinah bi država za to potrebovala 3 leta in več kot 22 milijonov EUR). Video posnetek o modelu enodnevnega čiščenja države se je virusno razširil po spletu, projekt pa je doslej ponovilo že 15 držav. V čistilnih akcijah je skupno sodelovalo že več 2,4 milijona prostovoljcev, udeležba pa je v posameznih državah predstavljala od 4 do okoli 14 % prebivalstva. Slovenija je bila izmed vseh držav po udeležbi daleč najboljša, saj nas je sodelovalo 270.000, kar je 13,5 % prebivalcev.

 

Video estonske akcije l. 2008: http://www.teeme2008.ee/?setlang=eng

Playlista 5 videov različnih držav: http://youtu.be/LupKihuu0Cw

Več o globalni akciji Očistimo svet 2012 (World Cleanup 2012): www.letsdoitworld.org

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ogljikov monoksid - ne pustite se presenet...
S prihodom jeseni in zime smo začeli doma kuriti in žal bo tudi to zimo veliko naših državljanov presenetil ogljikov mon...
3
Zbirka metuljev
Vabimo vas na odprtje razstave Metulji sveta, ki bo v četrtek, 17. februarja ob 12.00 uri v Vivariju Proteus pri Postojn...
3
Zgodba o vodi iz plastenke
Voda iz pipe? EKO misel: Za liter vode četrt litra nafte?
3
Eko torta
Vrtec Kolezija, Ljubljana, skupina B1, Adrijana Simončič, vzg., Katja Kamnar, pom.vzg.
3



Post z Marjanom Videnškom
Pogovarjali smo se z Marjanom Videnškom, ki se že skoraj 20 let ukvarja s postenjem, svoje znanje pa uspešno prenaša na ...
Ideje za praznovanje dneva Zemlje z otroki
22. aprila praznujemo svetovni dan Zemlje, planeta, ki ga starši zapuščamo otrokom in njihovim otrokom. Preverite nekaj ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?