|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  64 65 [66] 67 68   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktober 2006
19.12.2006 10:03:26   
altati
muki1-  pločevina se popravi, vi ste pa celi in zdravi!!! In to je bistvo, a neuser posted image user posted image !!!

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 1626
19.12.2006 10:05:43   
altati
amazona - naš Jaša praktično ne joka. In tudi starejši dve nista kt dojenčka nikoli 'brez veze' jokali, razen če je bil vzrok lakota, bolečina, zaspanost, ali kaj podobnega. In enako je z Jašem. A pa tvoja Ajda prav joka, ali se malo oglaša ker ji je dolgčas? To mi je tako čudno, da bi prav jokala...je pa tako kot praviš, vsak mesec bo bolje, ker se bo bolj odzivala in manj jokala...Kar pogumno!

(odgovor članu štorkljica)
Neposredna povezava do sporočila: 1627
19.12.2006 10:06:50   
altati
amazona - IN NE POZABI NA NAS, A PRAV???

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 1628
19.12.2006 10:11:25   
altati
muki1- čisto prav da je Neža odrezava! Meni so takšni otroci prav všeč! Naj se postavijo zase!!!!

Arabela -čestitke za 3 meseceuser posted image user posted image !!!

Naša Tia pa je včeraj razpravljala o njenem dedu (moj oče, ki je bolj obilne postave). Ona namreč ne mara nikogar užaliti, prizadeti, vsi so ji lepi itd...In potem pravi:"Mami, a ne da moj deda ni debel. Samo veliko špeha ima, debel pa ni, a ne????user posted image user posted image user posted image " Normalno da sem se strinjalauser posted image

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 1629
19.12.2006 10:12:55   
altati
Maxica -hello! A vas je zamedlo???? Kako si?

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 1630
19.12.2006 10:27:11   
muki1
Altati, Tia je Supergirl user posted image . To je pa res fantastično, da je taka oseba. Čestitke mamici. Tudi jaz skušam Nežo vzgajati v tej smeri, ji ob priložnosti vedno pravim, da grdih ljudi ni. Upam, da mi bo uspelo.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 1631
19.12.2006 11:06:06   
frrrr
mi od pediatra... po predvidevanjih... teža 5430g, velikost 59 cm... očitno ni stegnil nog, ker sva ga s taščo že v petek 60 namerile user posted image
smo morali pa sred noči vstat in sva Jašo na previjalni že slekla, umila... on pa še kr ni hotel učk odpret user posted image skoz se je zvijal, pretegoval in jamral user posted image čist po očku je user posted image user posted image
v čakalnici preživeli 45 minut, ker sta se 2 z enoletnima otrokoma vrinile - bla jezna kot user posted image na srečo je bil full dobre volje... je bil pa pol na pediatrinjo jezen in je ni hotel pogledat... ko mu je rekla naj kaj pove, pa se je kregal (take očitujoče zvoke je spuščal user posted image )... za očesni stik ga je pa 5 minut mogla prosit, ker je mali kr očka gledal (očitno bil presrečen, da ga sred tedna v dopoldanskem času vidi user posted image )

Pikabu, okrog lulčka belo... to js sčistim... predvidevam, da je to od kreme in plenic mucke

Lu, js ti predlagam, da ga večkrat k eni dojki pristaviš, da jo orng sprazni in pride tudi do bolj hranljivega mleka... midva tudi po 3-4x na eni dojki jeva...
CDji - baby mozart in maček muri... boš?

Arabela in Katarina - ČEstitam za 3mesece!

muki, pa smo ja srečno vožnjo zaželele user posted image če je z možem vse ok, pol je sreča v nesreči... za srno pa se nikoli ne ve ali ni morda samomora delala glede na to, da je kr na avto skočila - povej možu, da se ne sme sekirat! KAR JE, JE...

amazona, če si samo zadnji 2 strani, si pa samo moje poste brala user posted image
pa še vprašanje... ob kateri uri pa se je rodila Ajda Iza? Jaša je privekal 11.10. ob 0:16, pa me zanima kolk sta narazen...

gaya, js bi tut šla od začetka... prehitr mine čas... bi kr nazaj zavrtela... lahko tut do popadkov... se jih ne spomnem več in se mi zdi, da ni blo tk hudo user posted image

vas še zvečer kaj preberem... al pa vmes kdaj... sej veste kk sm zasvojena user posted image

(odgovor članu @lina)
Neposredna povezava do sporočila: 1632
19.12.2006 11:15:44   
frrrr
muki in altati, hvala za odgovore glede flaške... bomo kr brez, če bo šlo... več o tem pa aprila

prejšnji post je dolgo nastajal, ker sm jedla vmes in mau zadremala s tamaučkom user posted image

muki, men tut čez vikend ni blo za žuranje... ampak je treba... spravit se je potrebno, pa je pol vedno fajn... je pa kr težko pustit te naše cukre doma

pa luštno je brat štorije vaših velikih cukrov user posted image šeeeeeeeeeeeeeee

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 1633
19.12.2006 11:27:05   
tasha23
ojla, vidim, da ste se spet razpisale,
mi smo malo boljše, zgleda, pa da smo ga malo razvadli, ker preden zaspi ga matraš kar nekaj časa pestvat user posted image  Prav vidi se, da je utrujen in da bi bilo dobro, da zaspi, pa se veliko trudi bit zbujen, kot, da bo kaj izgubil, če zaspi user posted image .
Čez da je z nami na kavču in je zelo nerad v košari user posted image :

user posted image

Drugače pa je pravi veseljak:

user posted image

Včeraj smo skoraj končali vse čestitke 99%, izgledajo pa nakako tako:
user posted image

Čestitke vsem dvovesečnikom in dvomesečnicam ter Katerini za 3 mesece in vsem mamam user posted image user posted image user posted image

Pri nas je sonček pokukal je pa vseeno zelo mrzlo in burja piha... tako, da ne bomo šli ven, sicer pa mu je nona zašila tako lepo bundico, da bi lahko šli tudi na sprehod. Bomo pa raje malo potrpeli doma, da se viroza ne povrne.
[img]http://shrani.si/thumbs/1002684pdnr.jpg[/img]

Mama je v manjšini ampak nič zato, se pa bo razvajala....

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 1634
19.12.2006 11:54:13   
Maxica
Pozdravljene. Ne vem, meni enostavno več ne znese, da bi kaj zelo visela na RR.user posted image  Skoz je nekaj. Sedaj je ura enajst, jaz sem pa komaj pozajtrkovala. Mož je šel namreč spet v Ljubljano in preden se vsi preoblečemo zjutraj, pa pojemo, je brž ura sto.user posted image
Lan se je pa razvadil in on bi bil skoz samo na rokah. Brž je sirena, če ga daš v košaro.user posted image  No, zdaj mu že na rokah ni dovolj, še sprehajati se je treba z njim.
V četrtek imamo posvetovalnico, me prav zanima, kolk smo kaj zrasli in se zredili. Drugače pa ponoči še vedno res fino spimo, tudi tja do pol šestih potegnemo, kar je super.user posted image
Je pa Lanček izreden dobrovoljnež. Če se mu smejiš in mu govoriš, ti tako hvaležno vrne krasen nasmešekuser posted image , da se kar stopiš.
Prejšnji teden smo bili vsak dan na dolgem sprehodu, no, zdaj je pa končno zapadel sneg, danes pa še mrzla burja piha, tako da bomo kar doma.
Čestitke Katarini že za 3 mesece, pa tudi Ivi od Muki za 2 meseca, pa seveda še vsem tistim, ki ste te dni praznovali že 2 meseca.user posted image user posted image user posted image Res gre hitro.user posted image
Mis, vidim, da si spraševala glede čaja. Jaz ga en čas nisem dajala, zadnjič pa ni mogel kakati, se je samo ful napenjal, sem mu pa skuhala kar bebi čaj, pa fino posladkala, in ga je spil kakšen deci, in mu je pomagal pri prebavi. Sedaj sem pa kupila kar instant bebi čaj, pa mu ga pripravim po potrebi. Dam mu ga pa za piti med obrokoma, npr. kakšno uro po jedi - če vem, da ni lačen, pa kr sitnari, mu dam malo čajčka, pa je.
Pikabu, joj, si lepo napisala od moževega koncerta, si še mene skoraj v jok spravila. Lepo, res lepo so pripravili in verjamem, da tudi peli.user posted image
A ve že kaj probate jesti vse po vrsti? Jaz sem zadnjič probala malo zelene solate pri možu, pa ni bilo nič zvijanja, tako da jo zdaj kar lepo jem pri kosilu. Sicer ne toliko kot običajno (jaz bi jo pojedla eni dve skledi), ampak lih toliko, da si sline potešim. Potem sedaj jem tudi jabolka, meso normalno vse. Rada bi pa bolj začela jesti zelenjavo in sadje, ampak kr neki ne upam še, no.
Joj, Vava, vaš Luka pa res zgleda že pravi fantiček. Kot da bi imel pol leta, ne pa dva meseca.user posted image
Pikabu, jaz Lanu lulček samo toliko potegnem oz.kožico, no, da zagledam glavico in mu sčistim morebitne bele ostanke od urina. Ne vlečem pa nič čez glavico, mislim, da je še prezgodaj za kaj takega.
Muki, držim pesti, da bodo uši šle mimo vas. Uf, pa sama sreča, da se je nesreča z avtom končala zgolj s poškodbami avta in srne. Saj vem, te pojezi, ravno nov avto, pa že razbit, ampak ko vidiš, kaj se dogaja na teh naših cestah, si res lahko srečen, da jo uneseš "samo" z razbitim avtom. Eh, presnete srne...user posted image
Frrr, uf, ti pa že prehitevaš.user posted image  Jaz sem tudi začela pri Maxu z rižolinom, ampak kar po žlički. Hrane mu nikoli nisem dajala v flaško. Sicer sva midva imela ful probleme z uvajanjem goste hrane, on bi se samo dojil, ampak je speljalo in od kakšnega leta naprej je vse in to ful. Prej pa - sem že skoraj obupala nad vsem. Sem pa prišla do zaključka, da dojeni otročki (vsaj po mojih izkušnjah in kolikor sem se pogovarjala z drugimi mamicami) težje sprejmejo gosto hrano kot zalivančki, no.
Capyka, pri nas user posted image  vedno tehtajo nagca, spodaj dajo sicer pleničko in tisto odštejejo, sicer so pa otročki kar nagci. Za mere pri dveh mesecih ti lahko povem za ta velikega - 60 cm, 5650 g. Za Lana pa povem v četrtek.
Frrrr, bravo, super za idealne mere vašega Jaše. Super raste.user posted image
Arabela, jaz sem odtise rokic in nogic delala kar na navadni A4 papir, pa večkrat sem odtisnila, da je ratala tudi kakšna fajn slikica.user posted image
Amazona, dobrodošla spet med nami. Večkrat se oglasi.
Glede joka pa tako - sem ravno zadnjič v eni oddaji gledala en prispevek in je ena strokovnjakinja (Američanka sevedauser posted image ) raziskovala jok dojenčkov do 3 mesecev in ugotovila, da obstaja samo 5  vrst joka - eden (otrok izgovori "neh") je, če je lačen, drug, če ga boli trebušček, eden, če ga zebe/mu je vroče, pa še dve varianti sta, vglavnem, samo za te osnovne potrebe joče otroček, nikoli pa kar brez razloga. To sem pogruntala tudi pri Lanu. Če se kar nekaj dere, pa mislim, da se res nima za kaj, ga dam pokonci, pa npr. podere kupček. Res nikoli ne joka kar v tri dni.
Muki, obstajata dve vrsti teh čebričkov. Jaz imam tega originalnega in mislim, da je nekoliko manjši kot so tisti Shantala (nekaj takegauser posted image ). Ne vem, meni ni žal za te štiri jurje, saj vidim, da Lan res uživa. Ko bo pa prerastel to reč, jo bom imela pa za škafec za oprane cunje.user posted image  Itak pa, če mislite imeti še kakšnega otročička, se ti pa sploh splača nabava. Meni je res všeč, ker ni toliko dela kot pri banjici - preden naliješ vodo, pa potem zliješ, itd., si v čebričku tik tak frej.
Hehe, Max ima tudi bodi iz H&M, ampak on ima samo mamico rad.user posted image user posted image
Vidim, da so tudi pri vas eni pametnjakoviči, ki komentirajo Nežino postavo. Pri nas sta tudi dva prijatelja, sicer še brez otrok, ki non stop samo gledata, kako je kakšen otrok suh ali močnejši. Od Maxa imata skoz ene komentarje, joj, kakšna šapa, u, kako je težak itd. Sem že rekla, da upam, da bosta čimprej imela kakšnega fajn suhega otročka, da bosta za vsak gram vesela, ki ga bodo pridobili.user posted image  Saj vem, da sem žleht, ampak da je treba že dveletne otročičke moriti s tem, kakšni so, halllooooo?! Jaz vem, da sva se z Maxom tolk prematrala, da je začel jesti gosto hrano, da sem še zdaj vesela vsakega koščka kruha, ki ga z apetitom poje.user posted image
Muki, fino se imej danes zvečer, uživaj še namesto nas.
Altati, bravo za Tio. Res je pridna.user posted image
Tasha, super slikice in krasne voščilnice.user posted image
No, zdaj pa grem, roka me že pošteno boli, Lana imam na levi roki, pa nekako potem tipkam z obema. Obvladam slepo desetprstno tipkanje, sem zgubljena, če moram samo z eno roko tipkat.user posted image
Pa pa.

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 1635
19.12.2006 12:02:57   
tasha23
ne vem zakaj mi prej ni prijelo za tole slikico: (to je nonica ustvarila)

user posted image

Mama je v manjšini ampak nič zato, se pa bo razvajala....

(odgovor članu tasha23)
Neposredna povezava do sporočila: 1636
19.12.2006 13:11:40   
beki24
se še jaz malo oglasimuser posted image

Naša Tinkara je 3 dni božansko spala, od 23.00 do 7.00, brez zbujanja, kar pa ni veljalo za mamiuser posted image , me je prvo noč tako skrbelo, da sem se jaz potem vseeno zbujala in gledala, če je še živauser posted image , no tretjo noč smo pa že spali in potem je bila kriza, ker je ati zaspal za v službo (še dobro, da lahko pride kadar hočeuser posted image ), mami si pa mleka ni sčrpala 9 ur- kriza, v eni dojki imeti skoraj 2 dcl mlekauser posted image
No potem sem se sosedi pohvalila, kako fino spi 3 dni in danes je bilo že po staremuser posted image

Frrrr- tvoj Jaša je pa že orng decuser posted image

Muki1- si kar predstavljam kakšen mora biti avto- ker če žival zbiješ(srno..) je zmeraj totalkauser posted image , bi moral srno naložiti v prtljažnik, pa bi imeli divjačino domauser posted image

Mis- mi tudi čajček po flaški dajemo, čeprav sta zdravnica in patronažna rekli, da naj kakšno žličko popije ( takrat je naša že po 20ml popila, pa sem bila raje pametno tihouser posted image )

A vaši še kaj rokice v pest stiskajo? Naša eno še zmeraj, pa se mi zdi, da jo preveč stiska in da bova morali hoditi v razvojno ambulanto, če ne bo boljeuser posted image !!

Pa temenca je dobila in to sploh noče dol, zdej hodi tako polizana okoliuser posted image

Pa karkoli novega pojem, dobi krčeuser posted image

Drugače sem se pa danes po dolgem času spet tehtala in sploh nisem mogla verjeti- še 3 kile so šle dol- zdej moram še kakšne trebušnjake začeti delat, ker obseg trebuha se pa noče zmanjšatuser posted image

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 1637
19.12.2006 13:28:21   
Arabela
Blesavi računalnik, blesavi računalnik blesavi računalnik... vse zbrisano...

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 1638
19.12.2006 13:30:47   
lucika
pozdravček še od mene!

berem vas redno, samo pisanje mi pa več ne gre..
torej: najlepša hvala alini in tashi!
čestitke vsem, ki praznujejo!

naš mali je končno zadremal. isto kot tashin, na sedežni, v košari mu ne paše več...danes je malo bolje, ker je vreme ok, pa sva šla ven. včeraj pa sva se oba jokala, tam okoli desete ure. je navajen da gre na sprehod. pri nas pa dež; pa nimam ne verande, ne balkona, ne terase, ne nič. pša sva morala lepo not ostat; malemu se je pa mešalo. evo, previt, sit, kupček podren, vse kot mora biti, on pa tulil, da sem bila čist živčna zraven.. pa je minilo. hvala bogu vsaj za dojenje, da se lahko pocartama, ko nič drugega več ne pali...

tasha, super voščilnice. jaz sem pa taka faca, sem tud imela namen nekaj podobnega naredit. pa sem prodala fotkiča, novega mi še pa niso poslali.. tak da ne bo nič z božičkom. delam pa zdaj eno varianto kar z navadnimi slikcami, pa malo jih bom z zlato obrobila, pa bo glih tak vredu. to, al pa nič, al pa kupljene..torej je boljše to.

evo, šibam, malemu je spet padla duda ven (seveda po pomoti), pa bi jo kar takoj rad nazaj. te igre se nikol ne naveliča. hoče za tri sekunde, špukne ven, in spet hoče...

(odgovor članu beki24)
Neposredna povezava do sporočila: 1639
19.12.2006 13:35:45   
Arabela
Kratki povzetek:
Naša tudi pri 3mesecih še vedno kar precej joka, predvsem popoldne... Rešitev in edina rešitev: mamino naročje in dojka ter cartanje...
RAvno sem prišla iz nakupov ki so trajali celo uro, pa je že jokala... sem prišla domov, pa bova nakupe nadaljevali skupaj....

Rokice so pri nas glavna atrakcija.. če le gre, si potisne kar obe v usta.. slinimo pa se kot kakšen star polž...

Hrana; jaz jem že skoraj vse...

Ej če bo meni uspelo vsa darila kupiti in vse zrihtati do božiča sem asica...

Edvo grem na drugi del nakupov... upam da bom kaj uredila

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 1640
19.12.2006 14:02:44   
lucika
kar se daril tiče....sem enkrat nekaj malega nabavila, mislim da kak teden nazaj, pa se mi je ful fino zdelo, da že imam pripravljeno nekaj. a zdaj ko mi pa že voda teče v grlo...hm, pa sem še kar na istem...
no, našemu bibeku sva že kupila igralnico, za ostale pa nekaj imam, nekaj pa bo še treba. sebi sem pisala božičku za fotoaparat. no, pa miklavžu tud, pa še god sem imela vmes. pa bo kar ok darilo. še rojstni dan razkiram, sam da bojo lepe slike:)

tole sem še hotla: a kaj pogrešate bar?????
meni je bil to en tak lep zaključek dneva. malega sva porihtala, dala spat, se umila, pripravla kak sendviček..pol pa bar. pa spat. ob ponedeljkih mi je super program...osale dneve pa ni več kaj gledat. hm, novi plan rabim.-..jaz mam rada res, ne kar tako v tri dni življenja:)

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 1641
19.12.2006 15:27:45   
altati
Ojla, midva sva se navozičkala.  Sijal je sonček, s kolegico sva se ti dve uri in pol naklepetali in prevozili cel Kranj podolgem in počez.....
Zdaj se je Jaša nahranil, previl in zaspal, Tia me je vmes spravila ob pamet (ker sem ji naredila 'kao' grdi kitki), pa se je tudi pomirila (tako ona kot jaz).

Kaj zdaj punce, jutri ob 11h Bled, Mala Zaka, velja? Koliko nas bo? Javite se!!!

Jaz sem pa danes kupila možičku eno lepo majico v Urko-tu, pa ne vem kaj bom še zraven...najbrž kar mini počitnice v hotelih Morje za nas tri (mene, Jaša in njega), takrat ko bosta punci na smučanju. Bom še videlauser posted image
Za punce in Jaša že imam darila, za nečaka in nečakinjo tudi.
Za starše pa bo kakšna steklenica dobrega vina (obisk vinoteke in izbiro vina prepuščam možu) in kakšne dobre sladkarije (saj veste, naš deda ni debel, samo malo več špeha ima, ker rad je sladkarijeuser posted image ).

Frrr - še to sem ti pozabila povedati. Naša Tia do 9.meseca ni jedla nič drugega kot moje mleko...Je zavračala žlico tako trmasto, da sem mislila, da ne bo nikoli začela jesti z njo.

Lucika - jaz pa TV sva bolj skregani. Ne zdržim zraven dlje kot 15 minut. Gledam edino poročila, pa kakšno politično debato (ki me potegne), filmi in takšne zadeve pa ne zdržim.

Hrana - jaz jem vse kar smem. Tudi tune Rio mare insalatissima s fižolom. Posledic ni! Pa čaj z limono itd...vse to jem. In solato tudi, pa rdeče zelje, segedin....Krčev nima nobenih. Včasih malo bolj prdi, ampak preživimouser posted image .

beki24- bravo za kilažo!!!! Čestitamuser posted image

tasha23- tvoja nona je pa prava šiviljska mojstrica! lepa bundica, res!!!

Rokico je pa tudi naš Jaša začel v usta dajat! predvsem leva rokica mu rada zaide noter in potem jo veselo oblizuje in cuza...

Muki1- moja Tara je bila od malega suha v nogice in rokice, trebušček je pa imela. In veliko se jih je vtaknilo v to, pa se nisem sekirala. Odkar pa trenira ples in plezanje, pa ni niti duha niti sluha o trebuščku. Vse je ravno tam spredajuser posted image , tako da se ne sekiraj in utišaj takšne in drugačne pametnjakoviče. naj sebe pogledajo!!! Sigurno niso popolni!

Maxica - strinjam se s teboj! Čebriček je zakon, a ne!

Zdaj grem pa kuhat in mizo pripravit za kosilo. se še kaj javim zvečer, da vidim koliko nas bo jutri na Bledu. Čao,čao!

< Sporočilo je popravil altati -- 19.12.2006 15:34:13 >

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 1642
19.12.2006 15:48:55   
Anonimen
Da se malo "vštulim" v vašo temo,.... user posted image
sem novembrka, zanima pa me, ker ste en mesec pred nami novembrkami, kako ste kaj s Kg?? user posted image

Hvala

LP
mateja

(odgovor članu altati)
  Neposredna povezava do sporočila: 1643
19.12.2006 16:13:56   
Pikabu
Spet samo na hitro. Se pofočkam za jutri, mi trije pridemo.

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1644
19.12.2006 16:15:55   
altati
matejka81- mi smo tam nekje pri 6500 g. Porodna teža je bila 3070g, odpustna pa 3040g. Rodil se je 09.10.. Smo bolj pri 'tadebelušnih'user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1645
19.12.2006 16:42:04   
beki24
matejka81- naša je rojena 9.10, porodna teža 2580g, odpustna teža 2440g, prvi mesec 3465g, 5.12 je bila 4270g, zdaj je nekje 4600g- mi imamo pa bolj "manekenske" mereuser posted image

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 1646
19.12.2006 20:17:22   
gaya

zmeal se mi bo, končno se dogovorimo, vreme bo, sem pa jaz zbolela user posted image . vročina 39, joške boleče, sumim mastitis, sam me obe bolita. zatrdlin pa nimam nobenih. če bom jutri bolje prideveva ob 11 v malo zako, drugač pa ne. name rajš ne računajte, user posted image  čist sem depresivna. ker zadnje srečanje sem bla pa v bolnici. vedno je nekaj. madona mam smolo. grem zdaj ležat nzaj.

30.09.2006 je v moje naročje prisvetila najsvetlejša zvezdica, obraz moje hčerke Gaje.

(odgovor članu beki24)
Neposredna povezava do sporočila: 1647
19.12.2006 20:25:28   
mis
No, danes je pa naša tina dobila spalno bolezen. Vstali sva 8:20, zaspala od 10h do 11h, ob 11:30 swva šli ven, spala do 3h. Vmes sem jo budila za jest, ker sva imeli ob treh tehtanje, pa tud mrdnila ni. tehtanje, 57cm in 4980g. Super. Tudi to po knjigi... Aja, kje je že moj avto za častno oktobrkouser posted image . No, pšol greava domov in spi do 4h. Zdej je bla budna, zdajle pa je na rokah zaspala. user posted image

jaz  grem pa jutri s kolegico v kiko v zagreb. Je tam en mesec stara kika, tako da veselo v šoping. Pa vam povem kaj imajo kaj pametnega.

vprašala bi kako oblačite svoje malčke. al bolj frajersko al praktično? no mogoče se smešno sliši, ampak meni so pajacki s stopalci najbolj praktični. mam nekaj frajerskega, ampak samo dvoje hlače, sicer pa pajacke. sem dobila cune od prijateljice, pa ni nč pajackov, pa si bom vse zdej nabavla. naša že prerašča 62 številko.

sem pa pred ene 14 dnevi s prijateljico barvala stiroporne krogle za mobile. danes sva jih z možem skupaj sestavila in mala noro uživa, brca, maha, se smeji. bom slikala da boste vidle kaj se da doma narest. moram priznat da sem precej proti plastiki, pa sama rada kaj ustvarimuser posted image  pa brez zamere...

tako, tino dat spat...

(odgovor članu beki24)
Neposredna povezava do sporočila: 1648
19.12.2006 20:46:25   
altati
Gaya, javi se zjutraj! Če boš bolna, bomo pač prestavile, a ne Pikabu?
Saj se še nobena druga ni javilauser posted image

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 1649
19.12.2006 23:20:19   
Pikabu
Uf, ste napisale, ko me ni bilo Pridne, pohvaljene. user posted image user posted image user posted image user posted image

Za nami je spet pester dan. Dopoldne sem šla sama z obema v Merkur, smo za Emo kupili tako čisto majhno smrečico, da jo bo imela v svoji sobi, pa pogovarjali sva se , da bova pekli piškote in si je še izbrala modelčke. Potem smo šli pa še v Baby center, za Maksa sem kao za Božička kupila še eno igračko. Pri nas sicer ni navada, da bi Božiček kaj nosil, ampak sva rekla, da kakšno malenkost bi pa vseeno lahko dala pod drevešček. Tako bo Ema dobila šablone za risat (zelo rada riše z ravnilom), Maks pa igračko s telefonom in enimi živalmi. Pa kupili sva še komplet za pečenje piškotov, ima prav svoj valar, pa modelčke, skledo, vse, kar potrebuje. Potem je pa bila tako navdušena, da je kar takoj hotela iti delat piškote. Iz predala je že jemala ven pecilni prašek, pa vanili sladkor, pa sladkor v prahu... Sem ji komaj dopovedala, da moramo iti v trgovino še po moko, jajca,... ko smo prišli domov, sem Emi naredila kosilo in jo spravila spat, Maks je pa tudi še kar spal in spal. Tako sem vmes skuhala kosilo, vse pospravila po kuhinji in nalepila vse na čestitke. Me je že kar skrbelo, kaj je z Maksom, ker je spet tako dolgo spal. Nato se je končno zbudil ves dobre volje, še jesti ni hotel takoj. Ko sva pojedla, je ravno mož prišel domov in smo šli v Merkator, za tem pa še v Hoferja. Smo nakupili vse, kar potrebujemo, če bomo šli kam na obisk med prazniki, pa če kdo pride k nam. Doma smo potem vse pospravili, pojedli, mož se je še lotil olepševanja čestitk, tako jih jutri zjutraj samo še pospravim v kuverte in odpošljem. Zdaj sta pa otroka že oba v posteljah, možek še riše, jaz pa tukaj.

Naše spanje: dajte mi prosim povedat, kako naj našemu Maksu dopovem, da se ponoči spi dolgo časa in ne podnevi. No, saj ni velike panike. Ponoči se doji na tri, štiri ure, pa res takoj zaspi nazaj, ampak podnevi je danes med enim in drugim hranjenjem minilo 7 ur. Je jedel ob devetih zjutraj, okoli desetih je zaspal, ko smo šli ven in je spal vse do štirih. Jaz bi raje, da bi ponoči toliko časa skupaj spal. user posted image

Muki, super, da si bila v službi. Jaz bi tudi rada šla kaj pogledat, ampak bi morali biti okoli devetih tam, da bi koga videla, to pa nam niti slučajno ne uspe, da se tako hitro uredimo. Moram malo poklicati, kako so kaj v petek, da bi šli, ko bodo zaključili, če bodo še kaj dlje ostali. Tole s srno je pa kruto. Res dobro, da možu ni nič, avto bo pa tudi kmalu popravljen. Tvoja Neža je pa res faca s svojimi izjavami. Jaz sem tudi bolj lena s tem zapisovanjem, zato si pa zdaj kopiram od tukaj v word, ko bom imela čas, bom uredila za vsakega posebej, ker tudi za Emo dosti napišem, da mi vsaj nekaj ostane.

mis, s čim si mislila, da ji škodo delaš? A če ji dude menjavaš? A da ji dudo sploh daješ? Kar se oblačenja tiče: če kam gremo, vedno bolj frajersko. Emi sem že pri enem mesecu dala oblekico gor, Maksu tudi kavbojke in srajčko. Za doma pa bolj praktično. Pri Emi se mi je itak čisto "trgalo" s temi oblekicami, jih ima res kar nekaj, pa zelo rada jih nosi, zdaj za Maksa se pa tudi dobi kaj lepega. Za poroko, ki jo bomo imeli v maju, imam že ogledano hlače na rob, pa srajčka z metuljčkom.

Frrrr, mi smo flašo minimalno uporabljali. Ko sva se nehali z Emo zvečer dojiti, ni hotela jesti na žlico takoj, pa sva ji dajala rižolino (ali neakj podobnega v flašo). Smo jo pa zelo hitro naučili iz magičnega lončka priti, mislim, da takoj pri enih štirih mesecih in smo potem vedno samo to uporabljali. Mi je pa prišla prav velika flaša, ko je res ogromno popila ali pa smo šli kam za cel dan, da sem pripravila več čaja kar v tisto flašo in dala nastavek od lončka gor. Je pa ta naš prehod zvečer šel tako: najprej sva se podojili in je ob dojenju zaspala, tako da sem jo samo prestavila v svojo posteljico in je zaspala. Ko se je nehala dojiti, ni hotela jesti na žlico, pa ni imela nič, da bi lahko zaspala, ni znala drugače zaspati, zato sva ji dala flašo in je ob flaši zaspala. Vseeno sva poskušala, da je zvečer jedla na žlico in ko je pojedla dovolj, sva jo dala spat brez flaše, pa tudi zobke smo začeli umivati po jedi, šele nato spanje. Potem sta pa bili dve varianti, ali je imela lonček z vodo, da je pila že v postelji, ali pa je imela dudo. Tudi to nam je uspelo kmalu ukiniti in je bilo dovolj, da je stisnila svojega zajčka in je zapsala, brez flaše, brez dude. To je bilo pri 13 mesecih. Upam, da bo pri Maksu kaj podobnega.

Arabela, te držimo za besedo in se spomladi vidimo na Bledu, kajne?

Amazona, WB. user posted image user posted image user posted image user posted image Smo te že pošteno pogrešale. Nikar ne pozabi na nas.

Altati, user posted image user posted image user posted image za Tio, njeno dobrosrčnost in pisanje čestitk. Res imaš super punco.

Frrrr, a ne, kako pozabiš popadke? Jaz sem takoj po rojstvu Maksa rekla, da grem še enkrat samo še z EA, zdaj pa ne vem več, če sem še tako prepričana. Bi pomojem spet lahko šlo brez. Vse za naše sončke. Bi pa jaz tudi šla še enkrat čez to, no , saj verjetno bom, čeprav vse bolj ko razmišljam o tem, bolj me je strah, da ne bi bilo kaj narobe.

Tasha
, kakšen dobrovoljšek. Za čestitke ste ga pa tudi super ujeli. user posted image user posted image user posted image user posted image

Maxica
, pri vas je pa vse isto kot pri nas. user posted image user posted image user posted image Sta se ta dva fanta kaj zmenila? Že zjutraj je podobno, tudi ogromno časa traja, da smo vsi urejeni. Tole z naročjem in sprehajanjem je pa naš tudi čisto isti. Prej je bilo dovlj, da je bil v naročju, zdaj je pa že firbčen kot kakšna "baba" in si hoče vse ogledovati. Danes sem ga v trgovini imela v kenguruju, pa GROZA, če sem se ustavila. Kar se pa hrane tiče, pa jaz v bistvu že ves čas jem vse, pa ni nič narobe, s stvarmi, ki bi pa lahko škodovale, pa ne pretiravam. Lulček: a tudi če mu gre že lepo čez glavico, naj pustim pri miru? Ker našemu Maksu gre res čisto lepo, brez težav in potem je noter, ko jo potegnem čez, tisto belo. Danes nisem nič vlekla dol, bomo pri kopanju malo bolje očistili, ko bo bolj namočeno, potem bom pa tako pediatrinjo vprašala, kako in kaj s tem. Jaz sploh nisem pričakovala, da bo šla kožica tako hitro čez, ker sem kar veliko mamic slišala, ki so pripovedovale, kakšne težave so imeli zaradi tega, pa me je bilo kar strah, kaj nas še čaka. Glede goste hrane: naša Ema je pa uživala. Sva pa začeli z jabolkom tako, da sem ji samo malo postrgala, da je v bistvu samo sok dobila. Maks se pa tudi že tako oblizuje, ko vidi žlico, me prav zanima, kako bo pri njemu to zalaufalo. Si pa faca, da toliko natipkaš z eno roko. user posted image user posted image user posted image

Beki,
mene mož vedno svari, naj ne hvalim dneva pred nočjo, pa mu vedno rečem, da pohvalim za nazaj, za naprej sem pa pripravljena, da spet kaj nazadujemo. Pa user posted image user posted image user posted image user posted image za kilograme. Pesti pa tudi naš Maks stiska, ampak se mi zdi, da vse manj. Če se dobro spomnim od Eme, je tam nekje pri treh mesecih začela prijetmati stvari. Pomojem še ni panike, da bi bilo kaj narobe, počakaj do treh mesecev in malo čez, pa boš videla, kako bo s tem. Pri nas je res vse manj. Sicer pa prvič slišim, da bi bilo kaj takega za razvojno. Je pa res, da nočem nič brati in pojma nimam, zaradi kakšnih stvari sploh hodijo v razvojno, ker bi potem sigurno tudi jaz vse to našla pri našem in bi spet celo paniko nagnala. Bo že pediatrinja povedala, če kaj ne bo v redu. Vnaprej se pa nočem sekirati, kaj vse dela narobe.

Gaya, pozdravi se, če bomo samo me tri, se lahko tudi na Jesenicah dobimo. Altati sem že predlagala, boš videla, kako bo s tabo. Se slišimo zjturaj.

Zdaj grem pa počasi spat. Včeraj sem šla že ob 22. 30, pa mi je tako pasalo...

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 1650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  64 65 [66] 67 68   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  64 65 [66] 67 68   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Dojenje.
Admin

Ali menite, da je res, da dlje ko ženska doji, boljši je otrokov imunski sistem?