|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: alkoholizem
5.8.2007 21:12:35   
tjaga
Jaz imam mojega očeta že mesec in pol v bolnici. Življenje je prišlo za njim (odkar pomnim je pil). In ko sem mu, lepo ali grdo, brskala po sobi, da sem mu odnesla vse potrebno v bolnico, sem našla cel arzenal zaloge. In mu vse zmetala v smeti. Bog mu je ponudil še eno šanso in nikakor nočem, da jo zdaj spusti iz rok. Seveda pa to ni kaj dosti odvisno od mene.
Čimdlje od alkohola, samo to pravim. Slej ko prej se maščuje.

_____________________________

Ni pomembno, da se mi danes nič ne da; važno je, da se mi nič ne vzame!

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: alkoholizem
7.8.2007 18:38:38   
Anonimen
Zame je alkoholik tisti,ki ne more zdržati vsaj en dan brez pijače.Saj pa se ne rabiš napijat vsak dan.

(odgovor članu tjaga)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: alkoholizem
7.8.2007 21:31:20   
Rožica I
Ena izmed definicij alkoholika; to je vsak, ki nima nadzora nad alkoholom, (torej se ga napije do daske), in ni pomembno v kakšnem časovnem razdobju.

_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: alkoholizem
7.8.2007 21:34:55   
Anonimen
Joj jaz sem se pred štirimi leti nazadnje napila do daske.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Rožica I)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: alkoholizem
7.8.2007 22:22:00   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: vojakinja
Joj jaz sem se pred štirimi leti nazadnje napila do daske.user posted image user posted image user posted image user posted image


Tudi jaz, tudi jazuser posted image
user posted image user posted image user posted image
Od nosečnosti dalje nič od nič. Še 2dcl piva se me prime u šusu.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: alkoholizem
7.8.2007 23:38:06   
Tonchka
Tvoj tip je definitivno alkoholik. Dobro, da si to sama spoznala in upam, da se ga boš res čimprej losala. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: alkoholizem
8.8.2007 9:00:58   
mojamura
IZVIRNO SPOROČILO: Rožica I

Ena izmed definicij alkoholika; to je vsak, ki nima nadzora nad alkoholom, (torej se ga napije do daske), in ni pomembno v kakšnem časovnem razdobju.


s tem se pa strinjam!!....eni ne vedo po 2-3 špricarjih reči stop, ne bom več in ko pijejo, se ga zmeraj vsipajo, tolažijo se pa pač s tem da niso vsak dan nažganiuser posted image ....mater pa alko

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: alkoholizem
8.8.2007 9:48:59   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: unnna

Tvoj tip je definitivno alkoholik. Dobro, da si to sama spoznala in upam, da se ga boš res čimprej losala. 


Ja, je alkoholik, moj oče je tudi bil. Pa vseeno zelo dober po srcu, nikoli nobenemu nič slabega ni želel.
Sicer nisi nič napisala, kako se do tebe obnaša. Če ga ne ljubiš, pojdi stran, vendar vedi, da ti je nekoč pomenil veliko in če se le da, mu vsaj probaj pomagati, da pride na pravo pot. Če se ga boš le "losala", zna pasti še globlje.
Tudi alkoholiki so ljudje in zelo grdo je, da jih zaradi tega zavržemo kot živali in jim niti ne skušamo pomagati. user posted image


_____________________________



(odgovor članu Tonchka)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: alkoholizem
8.8.2007 9:52:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Če se ga boš le "losala", zna pasti še globlje.


Po drugi strani je pa bolje, da čimprej pade najgloblje, kar se da, ker šele potem bo kaj naredil v zvezi s tem, da bi se rešil. Mora doseči poden, da gre potem morda z njega ven.

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: alkoholizem
8.8.2007 10:08:24   
CIPRESA
Jaz mislim da je alkoholik tisti, ki nima mere (se ga napija in napija dokler nemore več kozarca dvignit) + tisti ki ne zdrži dneva brez alkohola (pa čeprav  samo brez enega pirčka).
Nevem pa kam bi uvrstili te, naprimer vsak dan popijejo pivo ali dve in ko ga vprašaš če bo še pa rečejo ne hvala imam dovolj. In pri tem ostanejouser posted image Kaj pa so to??


_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: alkoholizem
8.8.2007 11:05:23   
Anonimen
Jaz še vedno lahko rečem samo:Nikki, kapo dol, da na vso stvar gledaš na tak
način user posted image

To, da je alkoholik sama itak veš. Kaj boš naredila...vem, dokler ne bo službe, ne bo nič pokanja.
Aja, kako boš pa naredila to, da bo on spokal? A boš pol ti s tamalima ostala pri velecenjeni tašči user posted image
Najdi si službo, pa šibite stran!
Ne obešaj se na lepe dni, ki ste jih preživeli na počitnicah.
Kaj pa...kakšen odnos pa imata tvoj in njegova mama? Mogoče je pa tukaj problem...

(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: alkoholizem
8.8.2007 11:18:39   
trojči
Če se kdo boji, da je bolan, gre k zdravniku preverit. Alkoholiki ne grejo. Nikki, svojci tudi zbolijo. In tudi ne grejo, dokler/če ne padejo na podn. Če ne čutijo potrebe po tem ali jih kdo ne prisili. Pa ne tako: ločila se bom, pojdi se zdravit. Pred tem se mora tudi svojec pozdravit, resno mislit z ločitvijo, prazne grožnje niso nič. Veliko znanja je potrebnega, da si znaš pomagat. Nikki, najprej pomagaj sebi, informiraj se o alkoholizmu, šele nato boš lahko pomagala alkoholiku, če bo to želel.


Res je to, kar pravi Pety78, vsi smo ljudje, s takimi in drugačnimi težavami. In noben zakon ni kar za razdret. Prava pot je, da se naredi inventura, ugotovi dejansko stanje, ugotovi, če obstaja rešitev in če te ni, se gre narazen.

V okviru inventure je zelo pomembno, da si posameznik prizna, da ima neke psihične probleme. Če si ne prizna, se ne more "pozdraviti", zato je največkrat potreben podn, ki je ustvari pogoje za napredek.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: alkoholizem
8.8.2007 11:38:42   
zarjica
NIKKI, pred tabo je zelo pomembna in težka odločitev, je pa samo tvoja. To ni hec, gre za življenje in ne samo njegovo, tudi tvoje, družinsko. Vedi, da kakorkoli se boš odločila, potem več ne dvomi in vztrajaj.
1.) Če misliš, da si zaslužiš več, beži vstran! Nekak se boš že znašla, četudi bo sprva hudo, pobrala se boš zagotovo in predvsem rešila se boš bede!
2.) Če pa čutiš vsaj kanček tistega, kar si nekoč, pa če je ta človek vreden, pa zagotovo obstaja rešitev. Vedno obstaja. Vendar boš sama težko zmogla. Mi tu smo laiki in lahko samo govorimo o svojih izkušnjah, prosi pa za pomoč nekoga, ki te lahko prav usmeri (osebno zdravnico, prijatelje, duhovnika,...kogarkoli, ki bo na tvoji strani).

Jaz te razumem in verjamem tvoji stiski. To ni življenje, ki bi si ga kdorkoli želel. Vsekakor, ukreni nekaj in ne čakaj da bo še huje!

(odgovor članu trojči)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: alkoholizem
8.8.2007 11:52:00   
Anonimen
Ampak pri alkoholikih je ta problem, ker dokler SAMI ne pridejo do tega,da se je treba it zdravit, se ne grejo.
Moj oče je bil 6 let ozdravljen, zdaj pa spet že 10 let pije. Pa je lahko mama prijazna, groba, trda, močna, pa ne vem kaj še vse, pa ne zaleže.
Na žalost zaleže šele, ko človeka položi v posteljo in potem se zavedajo. Lahko ima 1000€ kazni, lahko gre še 10x delat izpit, lahko ga 5x zaprejo...pa bo še vedno pil. Tko je pri alkoholikih.
Jaz vem ozadje te zgodbe. In draga Nikki, kar tako naprej. Ker zmoreš!

(odgovor članu zarjica)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: alkoholizem
8.8.2007 13:41:10   
zarjica
sunqueen, žal imaš prav. Ampak vseeno, tvoja mama očitno še vedno vztraja. Lahko bi se odločila tudi drugače - s tem bi rešila sebe, tebe,...oče pa bi bil verjetno že pod rušu. Žal je tako. Agonija se vleče dalje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: alkoholizem
8.8.2007 14:31:39   
Tonchka
To, kar sem ji jaz napisala, se mogoče res sliši za nekoga grdo in sploh ni bilo mišljeno, kot da so vsi alkoholiki smeti in da se jih je treba ogniti. Vem, da so ljudje-tako kot vsi mi in da potrebujejo pomoč. Vendar izhajam iz svoje izkušnje (in izkušnje 95 % ljudi, ki živijo z alkoholiki).
Torej, tudi sama sem imela fanta alkoholika 3 leta. Da je alkoholik (torej vsak dan nabasan, pil je v službi, doma, sam ali z družbo, vino, pivo, žganje, zjutraj ali zvečer, iz veselja ali žalosti, ....) sem ugotovila zelo kmalu. Poskušala sem mu pomagati na 1000 in 1 način. Mu iskala najboljše strokovnjake iz tega področja, tudi sama začela brati literaturo na to temo, mu stala ob strani, upala, ga prosila, jokala.....ni da ni. Pa ni bil agresiven, nič mi ni hotel, ves čas mi je govoril da me ima rad in seveda da ni alkoholik, dokler nisem tudi sama skoraj znorela in padla v hudo krizo. Bil je tudi na zdravljenju, trikrat, pa je tudi tam našel pot do alkohola.  Ves čas izsiljevanje, grožnje s samomori, prazne obljube, pijan se je vozil naokoli (in s tem ogrožal druge nič krive ljudi), sama pa sem pristala na antidepresivih. Na koncu sem ugotovila. Za koga? Ali naj se res tudi sama žrtvujem za nekoga ki mu je itak vseeno? Naj imam otroke z nekom, ki mu je mar samo za flašo? Ne, tudi njegov psihiater, mi je svetoval naj ga pustim, saj bo poleg sebe v brezno potegnil tudi mene......še dobro da nisva imela otrok. Tako se je najina zveza po treh letih agonije končala. Od besed RAD TE IMAM se ne da živeti na žalost. Potrebna so dejanja.

Še enkrat ti želim NIKKI, vse najboljše. Če ga ljubiš, mu pomagaj, da pride iz brezna, če pa misliš, da je to zate preveč in najpomembnejše, če ga nimaš več rada ga zapusti. Nihče se ni dolžen zaradi nekoga "žrtvovati" in vsi imamo možnost izbire.

Nisem pa mislila nikogar s svojim postom prizadeti ali žaliti. Žal je tako, da so žene ali otroci alkoholikov ponavadi nesrečni.

LP.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: alkoholizem
8.8.2007 14:36:19   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: mojamura
IZVIRNO SPOROČILO: Rožica I
Ena izmed definicij alkoholika; to je vsak, ki nima nadzora nad alkoholom, (torej se ga napije do daske), in ni pomembno v kakšnem časovnem razdobju.

s tem se pa strinjam!!....eni ne vedo po 2-3 špricarjih reči stop, ne bom več in ko pijejo, se ga zmeraj vsipajo, tolažijo se pa pač s tem da niso vsak dan nažganiuser posted image ....mater pa alko

Jst pa ne!! A to pomeni, da je moj tip, ker se ga enkrat ali pa dvakrat na leto napije - alkoholik? A pol ga morm zdravit peljat, al kaj?

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: alkoholizem
8.8.2007 14:41:24   
pety78
Zara, tvoj tip JE alkoholik, ampak ne vsak dan. 2x na leto pa ja. user posted image user posted image user posted image




_____________________________



(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: alkoholizem
8.8.2007 18:06:53   
julcy
Unna, kot, da bi brala svojo zgodbo. Mislim, da nihče, ki ni živel z odvisnikom, ne more zares dojeti, kako človeka nevredno življenje je to.

Zarjica, pri odvisnosti ne obstaja druga rešitev, kot ODLOČITEV ODVISNIKA, DA BO ODNEHAL. In to odločitev lahko sprejme samo on. Strokovnjaki v veliki meri zastopajo stališče, da je pomoč svojcev v primeru, da si odvisnik ne želi sam pomagati zgolj POTUHA in podpiranje odvisnosti. Ni potrebno, da se nam odvisniki smilijo - so odrasli ljudje, ki odločajo in so odgovorni zase. Vse prevečkrat pa zaradi njih morajo svojci skozi pekel. V takšnih situacijah ni mogoče govoriti o ljubezni, ampak zgolj o neizmerni sebičnosti.

Nikki, moje mnenje, ustvarjeno na osnovi lastnih izkušenj, je: POJDI STRAN. Trenutno je njegova prva ljubezen alkohol in šele nato, precej daleč zadaj si ti. Verjamem, da ti govori drugače, ampak besede, ki niso podprte z dejanji ne  veljajo nič.
Pojdi stran, če bo kdaj njegova ljubezen do tebe močnejša od ljubezni do pijače, te bo sam poiskal. Srečno

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: alkoholizem
9.8.2007 11:10:06   
Jutra
Se bojim, da ti ne boš dolgo zdržala v tako sproščenem vzdušju.

_____________________________

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: alkoholizem
9.8.2007 11:16:32   
trojči
Hmmm, Nikki, boš poskrbela zase in za otroka? Če ne veš, na koga se obrniti, ti lahko priporočim eno ustanovo, kjer ti bodo znali pomagati.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: alkoholizem
9.8.2007 14:05:17   
TinkiBinki
Ja, je alkoholik.
Ni pa nujno, da alkoholik pije vsak dan in ima dozo. Je več oblik, nekateri potrebujejo to samo za reševanje težav ali ob sprejemanju pomembnih odločitev. Tudi način sproščanja je alkoholizem.
S teženjem, da je alkoholik, se žal ne doseže ničesar, moja mama je terapevt že 30 let in ne pozna alkoholika, ki bi priznal, da to je.
Predlagam, da si preberete knjigo Sanja Rozman Sanje o rdečem oblaku ali pa kako drugo njeno knjigo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 47
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?