|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   alkohol
9.8.2007 12:10:30   
Anonimen
Kako pomagati osebi, odvisni od alkohola, ki je povrhu tega se suicidna? Problem je v tem, da noce priznati svoje odvisnosti. Ce ji kdo kaj rece oz. se hoce na lep nacin pogovoriti z njo, ga ze v kali zatre.

Sprva je samo govorila, kako bi ji bilo bolje "na oni strani", pred kratkim pa je celo poiskusala narediti samomoruser posted image ...na sreco so jo pravocasno resili. Evo in po 1 dnevu prezivetem v bolnisnici, je ze doma, saj je podpisala papirje, da gre na lastno odgovornost domov. Samo kako za vraga, na lastno odgovornost, ce pa ta oseba NI in NE MORE biti odgovorna sama zase!! Ne stekam tega.

Poznam sicer primer, ko se je sla oseba zdravit oz. odvajat od alkohola v komuno za 1 leto in pol in je sedaj ze vec kot 10 let trezna, vendar se je le-ta, v nasprotju s prvo, za taksen korak sama odlocila...se pravi priznala svojo odvisnost in zelela, da se ji pomaga.

Resnicno ne vem, kako se lotit tega problema? Izkusnje, mnenja, komentarji... dobrodosli.

Hvala
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: alkohol
9.8.2007 12:20:32   
Marogica
Žal ji trenutno ne moreš pomagati, ker si te svoje odvisnosti sama ne prizna. Torej, kako se zdraviti, če po njenen nisi bolan?

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: alkohol
9.8.2007 12:20:52   
trojči
Pomaga edino strokovna pomoč. Potrebuješ kompleten vpogled, ne pa parcialnih nasvetov. Veliko je napisanega na tem forumu, drugje na internetu, a resnično pomaga le, če greš ti, ki želiš pomoč, do strokovnjakov. Drugega če siliš, mečeš čas in energijo stran.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: alkohol
9.8.2007 12:22:38   
baguSka
vendar se je le-ta, v nasprotju s prvo, za taksen korak sama odlocila...se pravi priznala svojo odvisnost in zelela, da se ji pomaga


tocno to.. dokler doticna oseba sama ne pride do tega, da si zeli pomoci, je ne bo hotela.. ne da se neki na silo.. zal..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: alkohol
9.8.2007 14:00:17   
TinkiBinki
Se strinjam s BaguSko. Dokler oseba ni pripravljena sodelovati, se je na silo ne da vleči do strokovnjakov in zdravit. Če je v zakonu, lahko partner pritisne na sistem, da se bo odselil in res gre nekam za par dni, potem pa spet pogovor. Ampak, če praviš, da je suicidna, potem je ne bo ganilo... Vprašaj za nasvet še kakega stokovnjaka, kaj svetuje, da si ne bo kdo očital, da niste vsega naredili, če slučajno pride do samomora.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: alkohol
9.8.2007 14:28:11   
Anonimen
Se strinjam, da je tistemu, ki pomoči ne želi, praktično nemogoče pomagat.

(odgovor članu TinkiBinki)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: alkohol
9.8.2007 15:32:53   
zarjica
Malo mimo teme, pa vseeno si drznem napisati: Poglejte malo okrog sebe, koliko je alkoholizma! Pa ne samo ateki, dediji, starčeki, klošarji,...glejte mlade ljudi, do 30.leta. Pa to je groza. In kaj to pomeni? Koliko nesmiselnih zakonov, družin, ... Pa kaj smo res narod pijancev?
Pa kaj se res nič ne da za naredit?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: alkohol
9.8.2007 16:23:18   
hariba
Malo mimo teme, pa vseeno si drznem napisati: Poglejte malo okrog sebe, koliko je alkoholizma! Pa ne samo ateki, dediji, starčeki, klošarji,...glejte mlade ljudi, do 30.leta. Pa to je groza. In kaj to pomeni? Koliko nesmiselnih zakonov, družin, ... Pa kaj smo res narod pijancev?
Pa kaj se res nič ne da za naredit?

Dokler se en bo spremenila miselnost v ljudeh, da ni dobrega piknika ali žura brez alkohola, da fizični delavci rabijo takratkega za moč in tako naprej, je malo možnosti, da bo situacija drugačna.
No pa vseeno mislim, da tako črno pa le ni, vsi ap tudi ne popivamo.
Ja prvi pogoj za uspešno zdravljenje ej pa res ta, da se oseba mora svojega alkoholizma zavedati in imeti voljo za spremembe, sicer lahko drugi vložijo truda kolikor se jim da pa učinka ne bo.

(odgovor članu zarjica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: alkohol
9.8.2007 17:28:50   
Nogavica
Se strinjam s predhodnicami - dokler oseba sama sebi ne prizna, da ima težavo, ji ne more pomagati nihče.

_____________________________

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?