|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...

Uredništvo Ringaraja.net, 16.4.2024
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas: strokovnjaki pravijo, da je pred njim uspešna prihodnost.

image
Če se vaš otrok zjutraj rano zbuja, je to dobro zanj, pravijo strokovnjaki (Freepik.com)
/11


Če imate doma malega "zgodnježa", otroka, ki se, ne glede na to, kdaj gre zvečer spat, vedno zjutraj zbudI vsaj en uro prej, kot bi si želeli vi, ste lahko srečni. Osebe, ki zgodaj vstajajo so namreč večinoma uspešni poslovneži, slavne osebe in uspešni športniki.

Po raziskavah nekaterih vrhunskih znanstvenikov je ta lastnost zgodnjega prebujanja vsem pomagala doseči uspeh v življenju.

 

Boljši uspeh v šoli in boljša izobrazba

Biolog Christoph Randler je izvedel večjo raziskavo o razliki med zgodnjim in poznim vstajanjem. "Ko gre za poslovni uspeh, imajo jutranji tipi ljudi pomembne prednosti. Moje prejšnje raziskave so pokazale, da v šoli dobivajo boljše ocene, kar jih vodi na boljše fakultete in s tem na boljša delovna mesta," je dejal in dodal: "Jutranji tipi lahko predvidijo težave in jih skušajo zmanjšati na najmanjšo možno mero. So proaktivni. Številne študije so povezovale to lastnost zgodnjega vstajanja, proaktivnost, boljšo uspešnost pri delu, večjo karierno uspešnost in višje plače."

 

PREBERITE TUDI: Dojeni otroci imajo višji IQ

 

 

Otroci niso "narejeni" za dolg spanec

Profesor Peter Fleming iz Velike Britanije, ki se ukvarja z zdravjem in razvojem dojenčkov, pravi, da imajo dojenčki, ki se pogosto in zgodaj zbujajo, večjo inteligenco in boljše duševno zdravje. Povedal je tudi, da ni jasne povezave med zelo visokimi stopnjami razvojnih in intelektualnih dosežkov ter pomanjkanjem spanja ponoči.


Pravzaprav profesor Fleming pravi, da je ideja, da dojenčki ponoči spijo brez prekinitev ponoči, sodoben koncept. "Otroci niso 'ustvarjeni' za dolgo spanje, to zanje ni dobro in prav nobenih dokazov ni, ki bi dokazovali, da je za otroka, ki spi dlje časa, to koristno. Verjetno pa to ni tisto, kar bi želela slišati večina staršev želela slišati," pravi Fleming.

 

PREBERITE TUDI: Spodbujajte otroka k sporazumevanju z gestami

VIR: Yumama

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Obolenja dihal
V Sekciji za preventivno medicino pri Slovenskem zdravniškem društvu (SPM) opozarjajo, da v obdobju po hitri ohladitvi v...
4
Je laringitis nevaren?
Laringitis pri otroku največkrat povzroči virus. Otrok lajajoče kašlja, ima bolečine v žrelu, ob napadu pa občutek dušen...
4
Alergije pri otrocih in z njimi povezane t...
Alergije so vse pogostejši ter zelo aktualen problem. Obkroženi smo s številnimi alergeni, ki jih bodisi zaužijemo (živi...
4
Kako naj sprejmem partnerjevega otroka?
Od partnerja se lahko ločimo, od otrok se ne moremo ločiti nikoli in tako tudi novega partnerstva nikoli ne moremo posta...
3



Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Kožica na lulčku: kaj morajo vedeti starši...
Skoraj vsi dečki se rodijo z ozko kožico, ki je pritrjena na glavico penisa. Nekatere starše po nepotrebnem skrbi, da od...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?