|      
Želiš odstopiti?
Preden se dokončno odločiš, se seznani s posledicami te odločitve.
V kolikor potrdiš svojo odločitev, da odstopiš, bomo v tvoj spletni brskalnik namestili piškotek, ki nam bo omogočil, da te ob vsakem obisku do vključno 13. novembra 2014 prepoznamo in ti zagotovimo nemoteno uporabo portala, brez prikazovanja Ringarajinih dreves in igralne kontrole ob desnem robu ekrana.

Hkrati ti bodo odštete vse do sedaj zbrane točke in žal izgubiš tudi pravico do morebitnih prisluženih nagrad.

Želiš še vedno odstopiti?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
NOSEČNIŠKI KOLEDAR
O nastanku koledarja
Pri nastajanju nosečniškega koledarčka je sodelovalo sedem pridnih ljudi, ki so se zelo potrudili, da je koledarček zanimiv, koristen iz zabaven, skratka odličen.

Ključen pečat je koledarčku dala priznana specialistka ginekologije in porodništva, Darija Strah, dr. medicine, zaposlena v Diagnostičnem centru Strah..Dr. Strah je specializacijo opravila na Ginekološki kliniki v Ljubljani in se dolgo izobraževala v Londonu pri prof. Nicolaidesu, utemeljitelju pregleda Nuhalne svetline. Poleg rednega zdravljenja stanj s področja porodništva in ginekologije se poglobljeno ukvarja z ultrazvočno diagnostiko, presejanimi testi za odkrivanje kromosomskih nepravilnosti in drugih bolezenskih stanj v nosečnosti, vodenjem žena v rodnem obdobju, nosečnic, menopavzi, odkrivanjem rakavih obolenj na rodilih in prsih ter zdravljenjem osteoporoze. Dolgo časa je urejala ginekološko rubriko za mladostnice v reviji Pil Plus. Od leta 1999 se poglobljeno ukvarja z odkrivanjem Downovega sindroma. Leta 2006 je kot edina slovenska zdravnica predstavila svoje sedem letne rezultate odkrivanja Downovega sindroma z meritvijo nuhalne svetline ploda na 5. Svetovnem kongresu fetalne medicine in na Svetovnem kongresu ultrazvoka v ginekologiji in porodništvu oktobra 2007 v Firencah. Odkrivanje je bilo ocenjeno kot izjemno uspešno. Dr. Strah velja za eno najvidnejših strokovnjakinj na področju ultrazvočne diagnostike, saj se v zadnjem času ukvarja tudi s tri in štiridimenzionalnimi preiskavami pri plodu.

Veliko vlogo pri nastajanju koledarčka je imela tudi Ringarajina zvesta skupnost, ki je uredniško idejo o koledarčku podkrepila s svojimi »nosečniškimi izkušnjami« ter mnogimi idejami, kako koledarček narediti kar najbolj berljiv in predvsem uporaben. Nepogrešljivi ste!Folna kislina
Michonne RR

Ali ste med nosečnostjo jemale folno kislino?