|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Astrološka napoved za starše (2. do 8. oktober)

Ester Mikolič, 30.9.2023
Delo na vrtu je ena izmed teh stvari, ki jih lahko počnemo, ko je Luna v Biku. Otroci od nas prevzamejo veliko vzorcev in ravno taki so pristni in jim ostanejo v spominu.

image
Kaj nam prinaša nov teden? (Foto: Freepik.com)
/11


V prihajajočem tednu se bomo pretežno zavrteli v vrtincu zraka in vode. Luna počasi zapušča znamenje Bika, v torek pa se bomo že potopili v energije navihanega Dvojčka. S ponedeljkovim jutrom bomo v sebi čutili še neko stabilnost in potrebo po umirjenem in bolj tradicionalnem načinu. Luna v biku je zelo naklonjena otrokom, saj nosi skrbno, ljubečo in stabilno energijo. Z lahkoto se bomo lotili nalog, ki so bolj praktične, tiste za katere po navadi potrebujemo mir in pomirjenost, predvsem pa povezavo z naravo.

Glede na vreme bi bilo idealno kaj početi na prostem, otroci uživajo, ko jih vključimo v svoja opravila. Delo na vrtu je ena izmed teh stvari, ki jih lahko počnemo, ko je Luna v Biku. Otroci od nas prevzamejo veliko vzorcev in ravno taki so pristni in jim ostanejo v spominu. Zgodi se, da starši zaradi obveznosti zaposlimo otroke z raznimi pripomočki in igračami, saj se nam tako ni potrebno ukvarjati z njim in hitreje ter lažje naredimo svoje obveznosti. Izkoristite energije in se s svojimi otroci povežite na drugačen način, tako, da jih vključite v svoja opravila, vmes se lahko zgodi veliko zanimivega, ko vam otrok zaupa določene zadeve, ki vam jih v nasprotnem primeru ne bi. Odvije se veliko zanimivih pogovorov in tem, saj se z otrokom povežemo na nek drugačen način. To so zdravi temelji in vzorci, ki otroku ostanejo in jih prenaša naprej.

 

PREBERITE TUDI: Ideja za ustvarjanje: Ježkova družina

 

V torek se bo Luna premaknila v igrivega, spontanega in iznajdljivega Dvojčka. Več bo potrebe po komunikaciji in izražanju. Bolj bomo igrivi in spontani. Pri otrocih bomo lahko opazili večjo željo po komunikaciji in pogovoru, predvsem pa bo v osredju zabava in potreba po sporazumevanju. Tukaj nam velikokrat otroci pokažejo ogledalo, nas želijo spomniti na lahkotnejši tempo življenja. Znamenje Dvojčka nas uči sprejemati drugačnost in lahkotnost življenja ter ljudi okoli nas. Njegov namen je pokazati, da ni vse tako resno kot se nam zdi, da se lahko tudi z zabavo in lahkotnostjo pride do zadanih ciljev, predvsem pa, da moraš veselje in pozitivno energijo vlagati v svoje načrte, plane in nenazadnje v odnose, ki nam veliko pomenijo. Le tako smo lahko deležni uspeha.

Da bi lahko to dosegli je potrebno ogromno zavedanja in vsakodnevne komuniciranja. Odnosi so ena najtežjih a hkrati najlepših stvari, ki jih lahko človek ustvari. Veliko nas ravno to dragocenost skozi vsakodnevno rutino doživlja zelo na hitro in brez premišljevanja. Niti za hip se ne ustavimo in se zavedamo krasnega trenutka v katerem smo. Otroci pa imajo to vgrajeno v osnovi, vsak trenutek zaužijejo v polnosti, zavedajo se trenutka zdaj in ne razmišljajo o prihodnosti in niti o preteklosti. Enkrat smo bili taki tudi mi, odrasli. Poskusi opazovati svojega otročka in opazil/a boš, da so naši veliki učitelji od katerih se moramo res veliko naučiti oziroma sama raje rečem spomniti.

 

PREBERITE TUDI: 13 osupljivih fotografij, ki odlično ujamejo lepoto poroda

 

Četrtek bo dan, ko Luna prestopi v znamenje Raka, ki je v osnovi znamenje materinstva in ženske energije. Energija Raka je topla in čuteča, želi si pomagati in to na zelo sočuten in čuteč način. Te dni bo večji poudarek na občutkih in delovanju v skladu z njimi. Veliko bomo razmišljali o preteklosti, istočasno pa nas lahko veliko bolj prizadenejo dejanja ljudi, ki so nam blizu. Besede, ki jih izgovorimo, jih tak lahko velikokrat razume kot kritiko, zato je potrebno biti prisoten in ne delovati na »prvo žogo«. Lekcija, ki se je moramo naučiti je ta, da ni nujno vedno vse naše, kar se v okolici dogaja. Otroci, ki jim je to znamenje blizu, bodo lahko te dni še posebej občutljivi, saj si veliko zadev jemlje za svoje. Potrebujejo bolj sočuten in nežen prijem, z veliko mero vztrajnosti in odločnosti. Večja bo želja po domačnosti in domačen okolju, lahko se v teh dneh ukvarjamo več s starši ali starimi starši. Nekoč je bilo običajno, da so otroci odraščali v družbi starih staršev, pri čemer so razvijali empatijo in spoštovanje do starejših in modrejših članov družbe.

Na žalost se zdi, da ta vrednota danes v vzgoji ni več tako poudarjena. Ključnega pomena je, če le imamo to možnost, te vrednote prenesti na naslednje generacije. Učimo jih, da je pomembno ceniti in nameniti ljubezen ter pozornost vsem, ki so del našega življenja. To omogoča otrokom drugačno perspektivo, saj nas opominja, da smo družbena bitja, ki živijo in se razvijajo v medsebojno povezani skupnosti.

Torej, če povzamemo delovanje te Lune od četrtka do sobote, lahko z gotovostjo napišem, da bo večji poudarek na čustvih in skrbi za druge ali sebe. Bolj bomo čustveno občutljivi in seveda bomo to opazili tudi pri naših otrocih. Kaj pa dejansko potrebujejo otroci, ko so čustveno nestabilni? Objem, poljub in lepo besedo. A ni to ravno tisto, kar vsak od nas potrebuje? Zato v tem trenutku poskusite pogledati globlje in otroku ponudite tisto varnost, ki jo potrebuje tisti trenutek, saj iz fizičnega vidika otroci do določene starosti nimajo še dokončno oblikovane možgane, torej niti čustev ne znajo najbolje upravljati.

 

PREBERITE TUDI: FOTO: Kako materinstvo spremeni žensko

 

Zato smo tukaj mi odrasli, ki smo to že prestali in dobro razumemo, kako je bilo nam, ko smo kot otroci potrebovali razumevanje in objem odrasle osebe. Tega pa nismo prejeli. Učimo se od »napak« in zvabimo na površje bolečino, ki smo jo občutili, da postane naš dar ozdravitve. Bolečino velikokrat jemljemo kot nekaj kar je slabo, vendar, če si dovolimo pogledati na drugo stran te bolečine, lahko ugotovimo, da je ravno ta naš največji dar, ki ga lahko uporabimo, da ozdravimo sebe ali to predajamo naprej kot del našega poslanstva.

V nedeljo se bomo prebudili z Luno v znamenju Leva. Več bo opaziti samozavesti in želje izraziti svoje mnenje, pri sebi ali bližnjih lahko opazimo potrebo po pozornosti in priznanju. Otroci bodo želeli več ustvarjanja, druženja in skupnih aktivnosti. Splošna simbolika nedelje je dan za počitek in družino, zato lahko ta dan izkoristimo za igro z otroci, obisk kakšne znamenitosti ali predstave, saj nam trenutno vreme še dopušča aktivnosti na prostem.

Naberimo si moči in energijo v krogu oseb, ki nam pomenijo, da lahko s svežim zagonom pričnemo nov teden. 

 



ester mikoličEster Mikolič je astrologinja, ki se je leta 2018 odločila spoznati vedo, ki jo poznamo še tisočletja. Na poti učenja je spoznala, da jo najbolj zanima psihološki vidik posameznika, zato se je leta 2022 vpisala na študij Uporabne psihologije, kjer želi svoje znanje še poglobiti in prepletati z Astrologijo. V prvi vrsti je zanjo najbolj pomembno biti dobra mama in dobra partnerka. Največje darilo življenja je zanjo bilo, da je lahko postala mama, saj je že kot majhna punčka vedela, da bo to njeno glavno življenjsko poslanstvo. Vedno je rada skrbela za ostale in to jo še danes neizmerno veseli.

Skozi svoj posel ozavešča ženske in mamice, da ni potrebno trpeti in biti v stiski. Želi, da skozi njen primer vidijo, da se da izkopati ven iz krempljev strahu in bolečine. Pravi, da je pomembna osredotočenost in vztrajnost. Veliko govori in piše o vzorcih, ki so po njenem mnenju zelo zakoreninjeni v nas in jih ni lahko izkopati. Verjame pa, da smo mi tisti, ki odločamo ali se bomo zjutraj zbudili in imeli dober ali slab dan. Na koncu še poudarja, da gre vedno samo za odločitve, kako bomo v svojem življenju reagirali na situacije.

Najdete jo lahko na spletni strani www.verjamem.com, FB strani: Verjamem – Ester Mikolič ali na IG: verjamem.

 

Mnenja blogerke ne izražajo nujno mnenja uredništva Ringaraja.net.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kdo so otroci, ki nimajo alergij in niso b...
Večina se nas z veseljem spominja odraščanja, pri katerem je bilo igranje v blatu in pesku vsakdanja dejavnost in pogost...
22
Pustiti otroku, da pleza po toboganu?
Pustite otroku, da pleza navzgor po toboganu, saj ima tako početje veliko prednosti.
17
Kaj storiti, ko je otrok agresiven?
Ko je otrok agresiven, samo kreganje in kaznovanje otrokove težave, ki ga je pripeljala do agresivnega vedenja, ne bo re...
10
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
10



40 otroških laži, ki jim starši vedno nase...
So laži, ki so skupne vsem otrokom, ne glede na njihovo starost in tem lažem starši tudi največkrat nasedemo. Preverite,...
BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?