|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Petkova ideja za vikend: Hitra prenova otroške sobe

Uredništvo Ringaraja.net, 2.2.2024
Za tole prenovo otroške sobe ne potrebujete pleskarja ter drugih mojstrov in finančnih sredstev. Le nekaj časa, ustvarjalnosti in dobre volje. Ter seveda pomoč otrok, ki radi sodelujejo pri tovrstnih projektih. Če jim le damo priložnost.

image
Kot v pravljicah tudi v otroški sobi pričarajte čarobnost.
/71


Zdaj je idealna priložnost za nove začetke tudi v otroški sobi, ki jo lahko prenovite tudi brez ali z minimalnimi stroški. Za vas smo zbrali nekaj idej, kako se lotiti hitre prenove, ki jo lahko izvedete v enem vikendu.

 

Prestavite pohištvo

Zakaj bi kupovali novo pohištvo, če pa lahko "novo" otroško sobo ustvarite le tako, da prestavite pohištvo in kakšen kos morda celo obnovite. Kdo pa pravi, da mora pohištvo vsa leta stati na istem, "idealnem" mestu? Včasih je dovolj le to, da prestavite omaro ali posteljo in otroška soba zaživi v povsem novi luči.

Najprej iz otroške sobe odnesite vse igrače in majhne predmete, ki jih ne morete pospraviti v omare, nato pa se lotite arhitekturnega eksperimenta "Kaj pa, če damo posteljo sem!". Prav nič vas ne stane, razen tega, da vam vzame nekaj več časa, če preizkusite vse možne prostorske variante, pa čeprav se vam zdi, da je trenutna najboljša.

 

Dodajte "neobičajne" kose

Namesto nočne omarice star lesen stol, stara lestev, pritrjena na steno, kot izviren obešalnik in velike blazine na tleh za vse otroške igre in igre skupaj s starši, ki se dogajajo pri tleh. Izdelate lahko tudi preprost tipi (potrebujete le nekaj palic in belo ali pisano rjuho), ki je odlično otroško skrivališče in zatočišče.

Nad dekliško posteljo tik pod stropom obesite staro čipkasto zaveso in dobili boste romantično posteljo za princeske. Ne veste, kam z vsemi otroškimi risbami in voščilnicami? Na prosto steno med dva žeblja obesite vrvico, nanjo pa z lesenimi kljukicami pritrdite vse papirnate spominke. Tako boste otroka spodbudili, da zares premisli, kaj želi shraniti in obesiti na steno, hkrati pa bo otroška soba dobila edinstven okras.


Oblikujte tematske kotičke

Igralnice v običajnih vrtcih niso ravno velike, pa vendar v njih poleg vseh otroških mizic in stolčkov lahko najdemo veliko tematskih kotičkov, v katerih se otroci zelo radi zadržujejo. In zakaj ne bi vsaj enega ustvarili tudi v otroški sobi doma?

Blazina za na tla, zabojnik s knjigami in lučka, pa je bralni kotiček tu. Kotiček za igro s punčkami je lahko tudi na široki okenski polici, na katero položite odejo, da bo mehkejša, in seveda ne pozabite na otroški čajni komplet, da bodo kraljične lahko imele svojo kraljevsko čajanko. 

Za oblikovanje kotičkov si vzemite dovolj časa in za njihovo opremo kakšno reč prinesite tudi iz drugih prostorov, če menite, da bi tematsko ustrezala. Na primer rožasta blazina iz spalnice, majhen predalnik iz dnevne sobe ali okrasek iz kuhinje. Otroci ga bodo veliko bolj cenili in se v njem raje igrali, če bodo videli, kako zelo se trudite, da bi jim pričarali čarobno okolje.

 

Več praktičnih idej, ki jih lahko uporabite pri prenovi otroške sobe, pa poiščite na fotografijah pravljičnih otroških sob v galeriji.    


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Škrlatinka: Otrok jo lahko preboleva večkrat
Škrlatinka je nalezljiva bolezen, za katero zbolijo največkrat otroci. Za razliko od drugih otroških bolezni, pa lahko z...
6
Kako otroka spraviti iz hiše?
Karkoli boste otroku govorili (kako zelo je čas, preživet v naravi, zdrav ali koliko zanimivih reči se skriva na vrtu), ...
5
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
5
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
4



Nepozaben otroški raj za praznovanja rojst...
V PLANETU LOLLIPOP je za sproščeno vzdušje in varno zabavo vaših najmlajših odlično poskrbljeno.
Kdaj se odločiti za poslikavo obraza?
Starši v iskanju popestritve zabave za otroka raziskujejo različne ideje. Poleg animacije otrok, je poslikava obraza pri...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?