|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Izbira zavarovalnega posrednika

Denar in svet nepremičnin, 24.1.2010
Ste dobili navodila, kako ravnati ob nastanku škodnega primera? Koga boste poklicali najprej: svojega agenta, cenilno službo, brezplačno telefonsko številko? Ste se pozanimali o potrebnih dokumentih, ki jih morate dostaviti za hitro rešitev škode?

image
/11


Izbira zavarovalnega posrednika

Ste dobili navodila, kako ravnati ob nastanku škodnega primera? Koga boste poklicali najprej: svojega agenta, cenilno službo, brezplačno telefonsko številko? Ste se pozanimali o potrebnih dokumentih, ki jih morate dostaviti za hitro rešitev škode?

Svet se spreminja z veliko naglico, kar je moč zaznati tudi v tako tradicionalni panogi, kot je zavarovalništvo, saj postajajo zavarovalnice bolj konkurenčne in pripravljene prisluhniti ne samo velikim podjetjem, ampak tudi posameznikom, pa čeprav imajo pri njih morebiti sklenjeno »le« eno vrsto zavarovanja. K še večji izbiri na zavarovalnem trgu je pripomogla tudi tretja gene-racija direktiv, s katero so odpravljene omejitve (izjema so nekatera zdravstvena zavarovanja oziroma tista zavarovanja, ki sledijo načelu javnega interesa) pri svobodnem pretoku zavarovalnih storitev na celotnem območju EU. Uveljavljeno je bilo tako imenovano načelo enotnega dovoljenja, kar pomeni, da lahko zavarovalnice, ki imajo dovoljenje za poslovanje v eni državi enotnega trga, opravljajo svoje storitve tudi v drugih državah ne glede na to, ali imajo tam svojo poslovalnico ali ne. To tako imenovano pravico do prostega opravljanja storitev je z obvestilom, naslovljenim na Agencijo za zavarovalni nadzor, do letošnjega leta izkoristilo že 300 zavarovalnic s sedežem v tujini oziroma njihovih podružnic.

Eden od kazalcev razvitosti gospodarstva posamezne države je tudi prisotnost zavarovanja in njuna obojestranska zveza: večja prisotnost zavarovanja pospešuje gospodarsko rast, hkrati pa ima razvitejša država bolj razširjeno zavarovanje. Pozitivni učinki zavarovalništva in zavarovalnic, ki delujejo kot finančni posredniki in kot prevzemniki (zmanjševalci) tveganj razvoja, se na določenem prostoru kažejo v učinkovitejšem upravljanju tveganj, uveljavljanju finančne stabilnosti, omilitvi oziroma lažji premostitvi morebitnih izgub, učinkovitejši alokaciji kapitala, za-menjavi ali dopolnjevanju državnih zavarovalnih programov (sistemov).

Množica prodajnih poti
Kot oseba, ki po zavarovanju povprašuje, imamo pri vstopu na zavarovalni trg, kjer se srečujeta ponudba zavarovanj in povpraševanje po zavarovanju, možnost, da ne-varnost, ki nas ogroža, za določeno plačilo prenesemo na za to specializirano institucijo-zavarovalnico. Poti do sklenitve zavarovanja je čedalje več: še vedno se lahko tudi osebno napotimo na sedež ali izpostavo zavarovalnice oziroma stopimo v stik z agentom zavarovalnice, na voljo pa so nam tudi številne druge prodajne poti zavarovalnic. Vse več je zavarovalnih agencij, ki zastopajo eno ali več zavarovalnic, bolj in bolj se uveljavljajo tudi tako imenovani zavarovalni posredniki, ki nastopajo pod okriljem svojega podjetja, se pa z njimi srečamo tudi ob sklenitvi zavarovanja pri bančnih okencih ali pri sklepanju avtomobilskega zavarovanja po opravljenem tehničnem pregledu.

Vse bolj se uveljavlja tudi internet, ki sicer tudi v Sloveniji v prvi vrsti služi kot orodje za udobnejše pridobivanje želenih informacij, lahko pa s klikom na miško posamezno zavarovanje (dopolnilno zdravstveno zavarovanje, turistična oziroma zdravstvena asistenca, premoženjski paket za zavarovanje hiš oziroma stanovanja, avtomobilsko in tudi življenjsko zavarovanje) tudi sklenemo. Zavarovanja prek interneta so lahko ob enakem obsegu kritja tudi cenejša, saj nam zavarovalnice v takšnem primeru zavarovanje kot svoj produkt ponudijo neposredno in se pri tem izognejo strošku provizij, sicer namenjenem osebi (fizični ali pravni), kije zavarovanje z nami sklenila. Posle zavarovalnega zastopanja ali posredovanja lahko po zakonu o zavarovalništvu'Zzavar" pri zavarovalnici, zavarovalno zastopniški družbi, zavarovalno posredniški družbi ali banki samostojno opravljajo samo tiste fizične osebe, ki imajo dovoljenje za opravljanje tovrstnih poslov. Tako osebe kot družbe, ki lahko tovrstne posle opravljajo, so vpisane v posebne registre, ki so javni.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako zmanjšati stroške za hrano?
Preverite deset trikov, kako privarčevati pri stroških za družinsko prehrano, da bo ta še vedno zdrava, toda cenejša.
3
Pravica do dodatnega zdravstvenega zavarov...
Od prvega januarja 2009 veljajo spremembe v okviru pravice do dodatnega zdravstvenega zavarovanja za upravičence denarne...
3
Z evrom prihajajo ponaredki
Že v nekaj sekundah lahko vsakdo preveri pristnost tako, da bankovec nagne proti svetlobi. Pravi bankovci v primerjavi s...
2
Kaj moram vedeti o vzajemnih skladih?
Preden se odločite za varčevanje za otroka v obliki vlaganja v vzajemne sklade, se poučite o tej obliki investicije.
2



Pravica do krajšega delovnega časa
Veliko staršev ne ve, da lahko izkoristijo pravico do krajšega delovnega časa, pri čemer je plača res manjša, toda polov...
Znižano plačilo vrtca
Stroški plačila vrtca so lahko zelo visoki in marsikateri starš si jih ne more privoščiti, zato je še kako dobrodošla po...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?