|      
Želiš odstopiti?
Preden se dokončno odločiš, se seznani s posledicami te odločitve.
V kolikor potrdiš svojo odločitev, da odstopiš, bomo v tvoj spletni brskalnik namestili piškotek, ki nam bo omogočil, da te ob vsakem obisku do vključno 13. novembra 2014 prepoznamo in ti zagotovimo nemoteno uporabo portala, brez prikazovanja Ringarajinih dreves in igralne kontrole ob desnem robu ekrana.

Hkrati ti bodo odštete vse do sedaj zbrane točke in žal izgubiš tudi pravico do morebitnih prisluženih nagrad.

Želiš še vedno odstopiti?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Izpoved mamice: Nuhalna svetlina ali strah pred najhujšim ...

PR, 24.9.2018
Tisti trenutek ni bilo nič bolj pomembno od zdravja mojega dojenčka v trebuščku. In to ne samo zaradi dolgoletne želje po otroku in uresničitvi želja, temveč predvsem zato, ker je v mojem telesu že bilo novo srce.

image
Vse bi naredila zate, otročiček moj!
/11


"Nosečnost bi morala biti eno izmed najlepših obdobij v življenju, polna pričakovanja, sreče in veselja, kar pa se je pri meni izjalovilo že v prvih tednih nosečnosti. Rezultati merjenja nuhalne svetline so namreč kazali na povečano možnost tveganja za kromosomske bolezni, zaradi česar sem bila resnično obupana," pripoveduje 34 letna Suzana.

 

Večja starost, večja tveganja

Znano je, da se povprečna starost nosečnice viša iz leta v leto, zaradi česar so tudi tveganja, da bi v sami nosečnosti šlo kaj narobe, večja. To je doživela tudi naša sogovornica Suzana, ki pravi, da so bili prvi tedni nosečnosti zanjo najbolj stresni do sedaj.

"Ko sem zagledala dve črtici na nosečniškem testu, sem jokala od sreče. Po dolgih dveh letih se je moja in partnerjeva želja po otroku končno uresničila. Sreče, ki sem jo ob tem občutila, se ne da opisati. Hitro za tem sem se naročila na prvi ginekološki pregled, pri 12. tednih pa sem že bila naročena na pregled nuhalne svetline."

 

Ko je rezultat nuhalne slab

Pregled nuhalne svetline z oceno zgodnjega razvoja ploda se običajno opravi med 11. in 13. tednom nosečnosti, le ta pa nam poda informacijo o možnih genskih abnormalnostih otroka, zlasti srčnih anomalijah in Downovem sindromu.

V primeru slabega rezultata nuhalne svetline se priporočajo dodatni predrojstveni testi – izbiramo pa lahko med invazivnimi in neinvazivnimi testi. Razlika med enimi in drugimi je ta, da invazivni testi, kot je na primer amniocenteza, posegajo v telo nosečnice, zaradi česar obstaja tudi možnost za splav, krvavitve ali druge nevšečnosti v času nosečnosti. Medtem ko so neinvazivni testi tako za nosečnico kot tudi za otroka popolnoma varni, saj ne posegajo v telo in zaradi tega ne predstavljajo prav nobenih tveganj.

"Takoj, ko sem bila seznanjena z vsemi prednostmi in slabosti tako enih kot drugih predrojstvenih testov, sem se brez pomisleka odločila za neinvazivni test. Ginekologinja mi je svetovala test NIFTY, saj je najbolj kompleten test pri nas, prepričalo pa me je predvsem to, da je popolnoma varen in da so rezultati na voljo že v roku šest do osem dni. Takrat se mi je namreč vsak dan zdel strašno dolg," nam je zaupala Suzana.

 

Nič ni bolj pomembno od zdravja otroka!

Test NIFTY je najbolj kompleten neinvazivni predrojstveni test na svetu, ki ga je opravilo že več kot tri milijone nosečnic. Velja za najbolj varen predrojstveni test na tržišču, njegova natančnost pa presega 99%, zato ga priporočajo tudi ginekologi v več kot 50 državah sveta.

"Test NIFTY sem opravila pri izbrani ginekologinji, postopek je bil opravljen v manj kot petih minutah. Podpisala sem vso dokumentacijo, nato pa so mi odvzeli kri iz pregiba na roki, kot pri običajnem laboratorijskem odvzemu. Tisti trenutek ni bilo nič bolj pomembno od zdravja mojega dojenčka v trebuščku. In to ne samo zaradi dolgoletne želje po otroku in uresničitvi želja, temveč predvsem zato, ker je v mojem telesu že bilo novo srce. Ustvarila sva novo življenje in zares vse bi dala, da bi bil najin otročiček zdrav in zadovoljen, moja nosečnost pa mirna," se spominja sogovornica.

 

Vse bo dobro!

Test NIFTY je primeren za vse nosečnice ne glede na starost ali razlog, zakaj ga želijo opraviti. Veliko bodočih staršev se zanj odloči že samo zaradi potrditve, da je z otrokom vse v redu ter lahko preživijo lep preostanek nosečnosti in se pomirjeni pripravijo na novega člana družine. Test NIFTY lahko opravijo že od 10. tedna nosečnosti naprej, vsem radovednim bodočim staršem pa lahko izda tudi spol otročička.

"Moje skrbi, moj strah in moje solze so bile obrisane, ko me je po sedmih dneh od odvzema krvi poklicala moja ginekologinja: "Sporočiti vam moram, da je odstotek tveganja, da bi bilo z vašo punčko kaj narobe, zelo zelo majhna. Vse bo dobro!" je dejala. V tistem trenutku so se mi zarosile oči in naenkrat se mi je zazdelo, da so se mi pljuča po vseh teh mučnih dneh končno zopet napolnila z žarkom upanja. Ter – punčka bo? Začela sem se smejati, ginekologinja mi je vračala smeh in čutila sem pozitivno energijo, ki je prihajala iz najinih ust. Vesela sem, da sem se odločila za test NIFTY, saj sem tako v le nekaj dneh izvedela več o zdravju mojega otročička, nosečnost bom pa sedaj lahko preživela pomirjena in se pripravila na novo poglavje v življenju!" je srečna bodoča mamica.

 

Test NIFTY lahko opravite v kar 39 ginekoloških ambulantah in klinikah po Sloveniji, več o testu pa si lahko preberete tudi na njihovi spletni strani Niftytest.si ali pogledate še njihovo Facebook stran.

 

Želiš izvedeti več o testu, imaš kakšno izkušnjo ali se ti porajajo dileme? Zapiši na forumu. Vse izkušnje, vprašanja, odgovori so dobrodošli.


PREBERI TUDI:

Ko si noseča in starejša od 35 let ...

Te prednosti bi morala poznati vsaka nosečka!

Izpoved mladega očeta

VIDEO: Kakšen je postopek testiranja s testom NIFTY?

Ne splav, temveč moč vedenja!

 

Promocijsko sporočilo

Sedem razlik med nosečnostjo in PMSjem
Simptome, kot so povečan apetit, občutljive dojke in razdražljivost pogosto povezujemo s PMSjem, a zelo podobni simptomi...
4
Krčne žile v nosečnosti
Krčne žile nastanejo zato, ker teža maternice pritiska na žile v medenični votlini, kar poveča pritisk v žilah v spodnje...
3
13 znakov, da pričakujete fantka
Ali je mogoče, da dejansko obstajajo očitni znaki, ki nam lahko povejo, da bomo ponosni starši malemu fantku? Berite dal...
3
Toksoplazmoza: So za okužbo res krive mačke?
Toksoplazmoza je okužba, ki jo povzroča parazit Toxoplasma gondi. Čeprav večina misli, da se lahko s parazitom nosečnica...
3


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:


13 znakov, da pričakujete fantka
Ali je mogoče, da dejansko obstajajo očitni znaki, ki nam lahko povejo, da bomo ponosni starši malemu fantku? Berite dal...
Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
kupovanje daril
Lelly28 RR

ali ste že začeli z nakupovanjem daril za decemberske praznike?