|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kako sploh pride otrok na svet?

Mag. Vesna Juvan, predsednica društva SIJAJ, 1.2.2023
Že od osnovne šole vam je najbrž precej jasno, kako se naredi otroka. Pa vendar, vprašajmo se, kdaj se proces v resnici začne. Je začetek takrat, ko se združita semenčece in jajčece ali že prej? Če se to zgodi že prej, kaj se takrat dogaja?

image
Bodoča mama lahko z otrokom naveže stik že pred zanositvijo. (Foto: Freepik.com)
/11


Študije kažejo, da je naše fizično telo samo eno izmed teles, ki jih imamo in s katerimi bolj ali manj spretno upravljamo. Avtorica knjige Parenting begins before conception, Carista Luminare-Rosen, Ph.D., je razlagi nastanka teh teles v knjigi namenila kar nekaj poglavij. Pravi, da je raziskovala številne stare tradicije in vere in da ponujajo Teozofi najbolj natančen opis procesa utelešenja duše.

Takole opiše faze procesa prihoda novega bitja:

 Vsaka duša (razen razsvetljenih duš, ki prihajajo kot učitelji) se vrne na svet v okoliščine, ki so podobne tistim, ki jih je v prejšnji inkarnaciji pustila za sabo. Zato, da lahko izkuša fizičen obstoj, emocije, mentalne dosežke in razumevanje, potrebuje osebnost. 

 Ko torej duša vašega bodočega otroka dobi željo (oz. poriv), da bi se ponovno utelesila, začne najprej na višjih sferah ustvarjati svoja ˝telesa˝. Najprej pošlje v mentalno sfero tanko srebrno nitko (seme), ki zgradi mentalno telo, ki bo osnova za mentalno komponento naše osebnosti in bo določalo način na katerega bomo lahko razmišljali. Nato ustvari na emocionalnem nivoju emocionalno telo, ki bo kasneje pri človeku osnova za to, kako bo doživljal svet skozi emocije. V eteričnem nivoju začne duša na koncu ustvarjati dve telesi, fizičnega in eteričnega ali energijskega. Šele ko so vsa ta telesa, vsak na svojem nivoju ustvarjena, se lahko začne v ženskem telesu razvijati novo življenje.

 

Misli o otroku

Čuječa in dovzetna ženska (včasih tudi moški), lahko začuti formiranje teh teles, ki jih duša pripravlja za njenega potencialnega otroka in s svojo podporo vpliva na njegovo kasnejše zdravje in vitalnost. Ko se prične formirati mentalno telo, se pri ženski pogosto začno, kot strela z jasnega, pojavljati misli o otroku. Običajno na začetku, dokler se na emocionalnem nivoju ne začne formirati otrokovo emocionalno telo, te misli niti niso preveč čustveno nabite. Avtorica z nami deli zapiske iz svojega dnevnika:

˝Pred približno dvema mesecema je moje mentalno telo naenkrat prevzela ideja o otroku. Intuitivno sem vedela, da je bilo na mentalnem nivoju zasejano seme iz katerega se bo razvilo mentalno telo mojega otroka. To sem vedela zato, ker sem občutila, da je pričelo nase vleči moje misli, ne pa tudi mojih emocij. Koncept in ideja o obstoju novega bitja sta bila stimulirana in v sebi sem začutila notranji poriv, da se začnem v svojem življenju koncentrirati na dobre stvari. Nato sem ta teden občutila, da se je v mojem emocionalnem telesu aktivirala prisotnost novega emocionalnega telesa, zaradi česar razmišljam ali se je pričelo razvijati emocionalno telo mojega bodočega otroka. Občutila sem, da me prežema ljubezen do otroka in ta je tako resnična, kot da bi bil že živ. Nisem prepričana ali se to zares dogaja, vendar pa čutim, da se moje srce odpira duši, ki prihaja in bo postala moj otrok. Zanima me kako bom občutila začetek razvoja fizično-eteričnega telesa.˝

 

Povezovanje z nerojenim otrokom

Ko začne rasti fizično telo, rastejo skupaj z njim še naprej tudi ostala telesa. V prvem trimesečju nosečnosti se s fizičnim telesom povezuje predvsem energijsko (eterično) telo, emocionalno telo je sicer že dejavno, vendar se še ne povezuje trajno, medtem ko mentalno telo še sploh ni povezano in se še vedno razvija samo v mentalni sferi.

V drugem trimesečju se emocionalno telo popolnoma integrira s fizičnim in eteričnim, mentalno pa se poveže z ostalimi šele v tretjem trimesečju. Ko se otrok rodi, so vsa telesa popolnoma integrirana in predstavljajo otrokovo fizično telo in osebnost.

Bodoča nosečka lahko razvoj svojega otroka spremlja in podpira ter z njim naveže stik torej že dosti preden fizično zanosi ter tako pozitivno vpliva tudi na zdravje (telesno in mentalno) in vitalnost svojega bodočega otroka.


Priprava na prihod novega bitja

Pri pripravi na prihod novega bitja pa ni pomembna samo skrb za razvoj osebnosti, ampak tudi priprava obeh staršev na več nivojih.

Ayurveda, približno šest mesecev pred zanositvijo, parom priporoča program prečiščevanja in pomlajevanja, da se zagotovi optimalno stanje jajčeca in kakovost ter količina sperme. Tak program vključuje spremembo življenjskega sloga, prehranski načrt, zelišča, razstrupljanje, jogo in meditacijo.

 

Tudi v Sloveniji imamo program za posameznike ali pare, ki se želijo na prihod novega družinskega člana zavestno pripraviti. Na programu sodelujejo doule, porodničarka, raziskovalci svete spolnosti in vloge moškega pri ustvarjanju družine, svetovalka za odnose ter mentorici iz tujine. V program je vključena fizična priprava in razstrupljanje telesa, energijska podpora telesu, raziskovanje preteklosti in postavljanje novih temeljev za družinsko in partnersko življenje. Več informacij o programu najdete na zanositev.wordpress.com.

Doula Ana Drevenšek pravi: ˝Kot doula opažam, da zavestno spočetje vodi k zavestnemu, naravnemu in blagodejnemu porodu, ta pa vodi v zavestno starševstvo, ki omogoča tesnejši stik z otrokom, izostren posluh za njegove potrebe in bolj harmonične družinske odnose. Kot raziskovalka in prenašalka ženskih veščin lahko rečem, da je plodnost naša moč, ki jo šele začenjamo resnično razumeti in se z njo zares soočati. Zavesten pristop k zanositvi je lahko za žensko pot opolnomočenja in globljega stika z njeno ženskostjo!"

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

To je najboljša starostna razlika med otroki
Strokovnjaki so ugotavljali, kako manjša, srednja in večja starostna razlika med otroki vpliva na mamo, otroke oziroma v...
11
5 znakov, da si pripravljena na drugega ot...
Mamice se večkrat sprašujemo, kdaj je čas za drugega otroka. Upoštevamo veliko dejavnikov, ponavadi pa pozabimo nase. To...
4
Beremo: Refleksologija za začetnike
Težave z maternico ter menstrualne in menopavzne težave lahko omilite tudi z refleksno samomasažo.
3
Pripravite telo na nosečnost: 8 najpomembn...
Da bo nosečnost čim lepša in in bo porod minil brez zapletov, je potrebno pripraviti telo na nosečnost še pred zanositvi...
3



Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?