|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kdaj razkriti nosečnost?

Uredništvo Ringaraja.net, 26.6.2022
Vsaka nosečka drugače doživlja nosečnost in vsaka se po svoje odloči, kdaj in na kakšen način bo prihod novega družinskega člana razkrila družini, prijateljem in delodajalcu. To pa so splošni napotki, kdaj je »varno« povedati za nosečnost.

image
Kdaj bosta povedala, da je na poti nov član? (Freepik.com)
/11


Vsaka nosečnica drugače doživlja tisti plusek na nosečniškemu testu. Če imaš za sabo nekaj let in neuspelih poskusov, boš najbrž želela takoj sporočiti novico vsem, ki jih poznaš, lahko pa boš zaradi strahu, da ne bo šlo kaj narobe, čakala vsaj do 12. tedna. Navadno se par odloči, da bo sporočil veselo novico, ko nosečnica vstopi v drugi trimester, ko se možnosti za splav zaradi nepravilnosti že precej zmanjšajo.

 

Pred 12. tednom

Če si ena izmed tistih nosečnic, ki so se odločile, da za nosečnost povedo takoj, ti bo to precej olajšalo prvo trimesečje. Na začetku nosečnosti se telo začne spreminjati, hormoni nihajo, večkrat nosečnice v prvih treh mesecih mučijo slabosti in utrujenost.

Po drugi strani pa se največ splavov zgodi ravno v prvem trimesečju, največkrat zaradi hormonskih nepravilnosti, zato bodoča starša praviloma počakata vsaj do rezultatov nuhalne svetline, preden obvestita ostali svet. Če za nosečnost še ne bosta povedala, bosta lahko prve mesece uživala v zasebnosti in sama načrtovala to čudovito pot.

 

PREBERITE TUDI: Top položaji za seks v prvem trimesečju

 

Po 12. tednu

Kot že rečeno, se največ parov odloči za razkritje nosečnosti po 12. tednu, ko nosečnica vstopi v drugo trimesečje. Takrat je za tabo že tudi merjenje nuhalne svetline, pa tudi možnost za splav se močno zmanjša – kar 80% vseh prekinitev nosečnosti se zgodi v prvem trimesečju.

 

Konec drugega ali tretje trimesečje

Nekatere nosečnice se odločijo, da novice o nosečnosti ne bodo delile, dokler se jim že krepko ne pozna trebušček. Strokovnjaki navajajo, da se to večinoma zgodi v primerih, ko imajo ženske za seboj že slabo izkušnjo splava ali pa želijo biti popolnoma prepričane – da so opravile že vse genetske in ultrazvočne preiskave.

 

PREBERITE TUDI: Zabava razkritja spola: 7 trikov za popoln "baby shower"

 

Kdaj nosečnost razkriti delodajalcu?

Priporočljivo je, da na delovnem mestu čimprej poveš za nosečnost, saj se mora delodajalec pripraviti na obdobje, ki prihaja, pa tudi tebi bo lažje, sploh če te pestijo nosečniška slabost in utrujenost.

Nujno pa opozori na svoje stanje v primeru, če opravljaš fizično delo, delo z nevarnimi snovmi, tvegano delo, ki vključuje možnost okužb in podobno.

Preden greš k delodajalcu, premisli, kaj boš povedala in se pozanimaj o zakonu o materinstvu in pravilniku, ki velja v vašem podjetju, ne pozabi se dogovoriti tudi o izrabi dopusta. Zakon načelno določa, da je delavec dolžan obveščati delodajalca o vseh okoliščinah, ki vplivajo na delovno razmerje in opravljanje dela.

 

PREBERITE TUDI: Prisrčne ideje, kako razkriti, da si noseča


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

To zdravilo vpliva na plodnost pri nerojen...
Nosečnice morate biti pri uporabi kakršnihkoli zdravil posebej pozorne, saj veliko zdravil v nosečnosti ni dovoljeno uži...
4
Zakaj tudi najbolj zdrave nosečnice slabo ...
99 odstotkov nosečnic se pritožuje nad kakovostjo spanja. Preverite, kateri so trije glavni razlogi, zakaj nosečnice pog...
4
Ali dojenčki v trebuhu res tudi jokajo?
Pogosto na ultrazvoku posnamejo dojenčka v trebuhu, ko sesa palec, ko zeha ... Pa ste vedeli, da dojenček v trebuhu tudi...
3
7 zanimivih dejstev o brcanju v trebuhu
Ste noseči in komaj čakate, da boste začutili prve brce vašega otročka v trebuščku? Vam je ginekolog svetoval, da sledit...
3



Porodna zgodba: Moj dojenček je doživel mo...
Mali Tim je bil težko pričakovano dete. Veselili smo se ga vsi, tako mami in ati, kot njegova velika sestrica Tia.
Ali lahko tvoj pes zavoha, da si noseča?
Nekateri strokovnjaki verjamejo, da lahko psi postanejo zaščitniški, ko opazijo subtilne znake, da je njihova lastnica n...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?