|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ko mami zboli

Tina Južnič, 25.4.2010
Tako, pa smo jo dočakali. Po dolgi, dolgi zimi, ki je, mimogrede, minila s svetlobno hitrostjo, saj sva z Gajem doživela toliko novih stvari, je prišla pomlad. In z njo sonček, toplina, prve čebelice, tudi pisane metulje sva že videla.

image
/11


Žal pa so se ponovno prebudili tudi nadležni virusi, katerim se nisem uspela izmuzniti.

Uf, zelo naporen nedeljski večer je bil, ki sem ga preživela v družbi 'prijatelja' škafa in 'prijateljice' WC školjke. Dobesedno izžeta sem se tisti večer osredotočila le na dve lokaciji: pot, ki je morala biti brez ovir je potekala od spalnice do kopalnice in spet nazaj. Tako brez moči, s hudo slabostjo, sem pomislila, le kaj bi storila, če ne bi bilo Mateja, ki je tisti večer popolnoma prevzel mojo vlogo mame. Kako bi lahko poskrbela za Gaja, če v tistem trenutku še zase nisem mogla? Hvaležna, da sem virozo prestregla jaz in ne moj sinko, obdana s svojimi najbližjimi, ki so mi vedno pripravljeni pomagati, sem pomislila na mame samohranilke, ki nimajo v bližini ne partnerja ne svojih staršev, ki bi jim lahko priskočili na pomoč v takšnih in podobnih situacijah. Kako težko jim mora biti in koliko moči morajo imeti, da poleg sebe poskrbijo še za otroka. Resnično jih občudujem in spoštujem.

 

Ko sem tako sama s svojimi mislimi okrevala v postelji, sta se moja dva fanta zabavala v dnevni sobi. Vsake toliko časa sta nagajivo prikorakala v spalnico, me skušala zabavati in se spet odpravila nazaj. Moj mali navihanček je še premajhen, da bi lahko razumel, da se mamica ne počuti najbolje in da mora počivati. Ampak, nič hudega. Vesela sem bila njune družbe, če le za kratek čas. Tako rada bi se zabavala z njima.

 

Po nekoliko drugačnem, predvsem izčrpavajočem nedeljskem večeru, se je pričel nov delovni teden. Mojo jutranjo rutino vstajanja, skupnega zajtrka in odhoda v službo, je tokrat zamenjal krepilni spanec do 11. ure, Matej pa je namesto mene Gaja pospremil v varstvo k mojim staršem, saj sama nisem imela dovolj moči, da bi to lahko storila. Šele ko sem se popoldne za silo lahko postavila pokonci (najbrž je odveč omeniti, da stari slovenski pregovor prazna vreča ne stoji pokonci, še kako drži), sem se tudi sama opravila k njim na kosilo. Moj veselo razpoloženi malček  je igrivo skakljal okoli mene, jaz pa sem čisto brez energije, kot kisla limona, sedela poleg in skušala sodelovati, pri čemer pa nisem bila preveč uspešna.

 

Sem že omenila sonce? Da, zunaj je bil prelep sončen dan, nebo brez oblačka, novopečeni sosedje, moji in Gajevi prijatelji, so se igrali na vrtu. Ulica polna otrok, na svojih vrtovih pa so uživali odrasli. Pravi veseli pomladni živ-žav se je odvijal. Mojo vlogo zunaj pa je morala prevzeti Gajeva babi, medtem ko sem jaz vse svoje misli usmerila v čim hitrejše okrevanje, saj bi bil greh zamuditi še več takih sončnih druženj. Pozitivna misel, petnajstmesečna motivacija in železna volja so pripomogli, da dnevi niso več bežali mimo mene.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
8
Je bilo našim staršem lažje kot nam?
Po nedavnih raziskavah je bilo starševstvo v osemdesetih in devetdesetih letih za naše starše veliko lažje kot za nas - ...
4
Pomembno: Lupinico uporabljajte le v avtom...
K obvezni opremi novorojenčka sodi tudi lupinica. Pri nakupu bodite izbirčni, na prvem mestu sta varnost in udobje. Prev...
4
13 slik, ki bodo nasmejale vsakega starša
Spodaj je 13 slik, ki vas bodo zagotovo nasmejale - sploh, če imate slab dan.
4



BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
Razhod: menjata se starša, ne otroci
Ločeni milenijci vse pogosteje puščajo svoje otroke, da živijo v družinskem domu, medtem ko starša živita z njimi v izme...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?