|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Priznanje ZLATA HRUŠKA za leto 2022

Uredništvo Ringaraja.net, 17.11.2022
Na svetovni dan prijaznosti, ki je potekal ta teden so razglasili letošnje prejemnike priznanja zlata hruška za najbolj kakovostne knjige za otroke in mladino v letu 2022. Preverite, katere otroške knjige je zares vredno prijeti v roke.

image
Zlata hruška je znak kakovosti mladinskih knjig, ki jih MKL Pionirska podeljuje že od leta 2010. (Mestna knjižnica Ljubljana - MKL)
/11


Mestna knjižnica Ljubljana že več kot desetletje podeljuje znak zlata hruška kakovostnim knjigam za otroke in mladino. V letu 2021 letu sta Mestna knjižnica Ljubljana in Zveza bibliotekarskih društev Slovenije sklenili dogovor o skupnem podeljevanju priznanja zlata hruška in s tem je postalo priznanje zlata hruška vseslovensko knjižničarsko priznanje za kakovostno knjigo za otroke.

 

PREBERITE TUDI: 8 preprostih načinov, kako vzljubiti branje

 

zlata hruška Zlata hruška je znak kakovosti mladinskih knjig. Po mnenju uredniškega odbora se tiste knjige, ki po vsebini in izvedbi izstopajo, uvrstijo med odlične izdaje leta in pridobijo znak zlata hruška. Prejemnike priznanja zlata hruška za leto 2022 so razglaslili 13. novembra, na svetovni dan prijaznosti.

Preverite, katere knjige je res vredno prijeti v roke in jih prebrati svojim otrokom.

 

Izvirni slovenski mladinski knjigi

1. Priznanje zlata hruška v kategoriji izvirna slovenska mladinska leposlovna knjiga prejme Romeo in Julija iz sosednje ulice.

 Avtor: Vinko Möderndorfer,  Ilustracije: Jure Engelsberger, Založba Miš, 2021.

 

2. Priznanje zlata hruška v kategoriji izvirna slovenska mladinska poučna knjiga prejme Naš Jurčič.

Avtor: Mihael Glavan, Ilustracije: Damijan Stepančič, Mestna knjižnica Grosuplje, 2021.

 

romeo in julija     

 

Prevedeni mladinski knjigi 

1. Priznanje zlata hruška v kategoriji prevedena mladinska leposlovna knjiga prejme Bratov kožuh.

 Avtor: Jaap Robben, Prevod: Stana Anželj, Založba Mladinska knjiga, 2021.

 

2. Priznanje zlata hruška v kategoriji prevedena mladinska poučna knjiga prejme Pod zemljo

 Avtorja: Aleksandra Mizielinska in Daniel Mizielinski, Prevod: Staša Pavlović, Založba Mladinska knjiga, 2021.

 

bratov kožuh     

 

Priznanja bodo podelili na Prazniku zlatih hrušk na 38. Slovenskem knjižnem sejmu v torek, 22. novembra 2022, ob 11. uri, na Gospodarskem razstavišču, v dvorani Urška.

 

PREBERITE TUDI: Skupno branje pomembno krepi družinske odnose


Med produkcijo knjig za otroke in mladino z letnico 2021, ki je obsegala skoraj 1.500 naslovov (povzeto po katalogu COBISS), je strokovni odbor izbral 983 knjig za vrednotenje in med njimi 110 zlatih hrušk. Seznam zlatih hrušk si lahko pogledate tu >>

TUKAJ >> pa lahko preverite, katere knjige nosijo znak zlate hruške, priznanje za kakovost po posameznih letih.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Nepozaben otroški raj za praznovanja rojst...
V PLANETU LOLLIPOP je za sproščeno vzdušje in varno zabavo vaših najmlajših odlično poskrbljeno.
7
Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
6
Barvanje in ustvarjanje velikonočnih pirho...
Prepričani smo, da bodo skoraj vsi otroci radi sodelovali pri tem – verjetno najbolj zabavnem – opravilu, zato smo za v...
6
Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
5



Beremo: Pet grdin
Spoznajte gnuja, svinjo bradavičarko, lisasto hijeno, golouhega jastreba in afriškega marabuja - pet afriških grdin. Tod...
Beremo: Neverjetna zgodba o dinozavrih!
Zakaj ima kokoš v družinskem albumu družino velociraptorjev, ki se vozijo s skiraptorji, in igvanodonov, ki uživajo v os...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?