|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Nagradna igra: Poznate Paramahanso Yoganando?

Uredništvo Ringaraja.net, 6.12.2023
Paramhansa Jogananda je bil prvi indijski mojster joge, čigar poslanstvo je bilo živeti in učiti na Zahodu. Svojo zgodbo je opisal v uspešnici Avtobiografija jogija.

image
Zgodbe boste z veseljem prebirali tudi z otroki. (Foto: Freepik.com)
/11


Paramhansa Jogananda je ime, ki ga pozna vsak, ki se spoznava z duhovnim življenjem in meditacijo. Indijski jogi in učitelj je poudarjal, da je treba združiti aktivno življenje in meditativne prakse. Povedal je, da je njegovo poslanstvo učiti na zahodu, da pa je duhovnost univerzalna in da ima vsaka religija bistvo enako. Njegova najbolj znana knjiga je Avtobiografija jogija, ki je postala ena najbolj branih duhovnih knjig na svetu (navdihnila je tudi znane, med drugim Steva Jobsa, Georga Harrisona in Elvisa Presleya).

 

Kaj je učil?

Njegovi ključni koncepti so bili:

- Cilj življenja je doživeti enotnost z bogom prek meditacije

- Nujno je poznati in raziskovati sebe: tako najdeš trajno zadovoljstvo in srečo

- Duhovno moč lahko dosežemo tudi v vsakdanjem življenju

- Duhovnost je univerzalna

- Razvijati je treba pozitivne kvalitete: ljubezen, sočutje, usmiljenje, nesebičnost

 

Knjigo podarjamo v NAGRADNI IGRI na našem Facebook profilu. 

Za sodelovanje KLIKNI >>TUKAJ<<.

 

Zgodbe iz Joganandove mladosti

Da pa bi videli, kako se je veliki jogi izoblikoval v takšno osebnost, je Swami Kriyananda, neposredni in tesni Joganandov učenec zapisal zgodbe iz njegove mladosti.

Knjiga Zgodbe iz mladosti Mukunde Lala Ghosha, pozneje svetu poznanega pod redovniškim imenom Paramhansa Jogananda, lepo dopolnjuje Joganandovo avtobiografijo duhovne klasične uspešnice Avtobiografija jogija.

 

jogananda

 

Ljudje se pogosto motijo, ko enačijo duhovno življenje z dolgočasnostjo in previdnostjo. Te zgodbe naj bi pomagale razbliniti to iluzijo. Mukunda je s svojim izostrenim smislom za humor in ljubeznijo do potegavščin svoje bolj umirjene sosede pogosto spravil iz umskih zagat. Osebnost, ki se kaže v teh epizodah, je radoživa, sočutna, otročja, a hkrati odločna, zvesta, globoko zaljubljena v Boga in sposobna se s svojimi prepričanji postaviti po robu svetu.

 

Knjigo podarjamo v NAGRADNI IGRI na našem Facebook profilu. 

Za sodelovanje KLIKNI >>TUKAJ<<.

 

Zgodbe so napisane na podlagi resničnih epizod iz mojstrovega življenja približno od šestega do sedemnajstega leta. Nekatere od njih so Swamiju Kriyanandi povedali Joganandovi sorodniki, druge pa prijatelji iz otroštva. Največ pa mu jih je povedal mojster sam. Pri teh pripovedih sem si privoščil le dodajanje površinskih podrobnosti za pesniški poudarek in občasno združevanje posameznih epizod (prekratkih, da bi bile samostojne) v eno zgodbo.

 

Knjigo lahko dobiš TUKAJ<<.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
22
Noč čarovnic: Strašljive sence
Tokrat vam predstavljamo zanimiv izdelek za Noč čarovnic. Je enostaven in narejen v nekaj minutah. Poskusite še vi, otro...
6
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
5
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
5



Gremo ljubljanskega zmaja spoznat!
Ta in naslednji vikend naj bo v znamenju zmaja - tega mogočnega in čarobnega bitja, ki otroku pomaga tudi pri razvoju. K...
Materinstvo je: odgovor na približno 300 v...
Smešno je, kako so se stvari obrnile. Tišina, ki me je tako skrbela, je zdaj napolnjena z nenehnim klepetom. Pogosto me ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?