|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Prihodnji teden se zapirajo tudi vrtci

Uredništvo Ringaraja.net, 22.10.2020
Kot je napovedal Janez Janša, bo vlada od sobote še bolj omejila vse dejavnosti, med drugim se zapirajo tudi vrtci. Za kako dolgo?

image
Zarptje vrtcev naj bi trajalo en teden, z možnostjo podaljšanja ali ukinitvijo tega ukrepa. (FOTO: Shutterstock)
/11


Da bi ustavili širjenje novega koronavirusa med prebivalstvom, je predsednik vlade Janez Janša na današnji novinarski konferenci napovedal, da se s soboto, poleg ostalih storitev, zapirajo tudi vrtci.


Razlog za zaprtje vseh vrtcev po državi naj bi bilo večje število okužb med vzgojiteljicami. Ob tem je premier pozval vse vzgojiteljice, naj nosijo maske, čeprav to uradno ni obvezno.

Janša je na župane slovenskih občin naslovil prošnjo, naj v svojih krajih poskrbijo za organizirano varstvo v vrtcih za tiste starše, ki hodijo v službo in ne morejo zagotoviti varstva.


PREBERITE TUDI: Intervju - Barbara Novinec: Zapiranje vrtcev ni rešitev


Zaprtje dijaških in študentskih domov

Prihodnji teden se zapirajo tudi dijaški in študentski domovi, razen za tiste dijake oziroma študente, ki nimajo drugih možnosti bivanja.

Javni potniški promet bo tekel po počitniškem voznem redu, in sicer bo na voljo le tretjina kapacitet.

Janša je pozval tudi delodajalce, naj dejavnosti organizirajo tako, da delo poteka od doma, kjer je le mogoče. Če te možnosti ni, pa naj dosledno upoštevajo vse preventivne ukrepe za preprečevanje širjenja virusa.


Kaj vse se zapira s to soboto?

- Veljati začne zaprtje gostinskih lokalov brez izjem, vendar bosta še naprej dovoljena dostava in osebni prevzem.

- Zapirajo se hoteli, razen za poslovne delegacije, diplomate in profesionalne športnike.

- Vrata bodo morali zapreti tudi trgovski centri in trgovine, z nekaterimi izjemami - odprte ostajajo živilske trgovine, trgovine z gradbenim in s tehničnim materialom ter trgovine za male živali.

- Prav tako se bodo zaprli frizerski in kozmetični saloni. 


Premier Janša je med ukrepi v prihodnih dneh omenil še možnost omejitve gibanja na občine, z enakim režimom in izjemami kot spomladi. Odločitev o tem bo znana v prihodnjih dneh, saj se bodo na vladi o tem ukrepu odločali glede na število okuženih.


Za koliko časa se zapirajo vrtci?

Odloki, ki bodo začeli veljati v soboto (tudi zaprtje vrtcev) se sprejemajo za teden dni, torej do 1. novembra 2020, pravi Janez Janša, vlada pa bo po preučitvi epidemiološke slike v državi čez teden preverila, ali sprejeti ukrepi učinkujejo in ali se širjenje okužbe umirja, ter se na podlagi tega odločila, ali bodo ukrepe podaljšali, omilili ali preklicali.

Starši bodo plačila vrtca v prihodnjem tednu oproščeni.


Janez Janša

"Prihodnji teden bo teden boja za zaustavitev širjenja virusa med nami," je na novinarski konferenci dejal Janša.(FOTO: Twitter)


Naslednji teden, čas jesenskih šolskih počitnic, je po Janševih besedah prelomen: "Ta teden bo izjemnega pomena, da širjenje epidemije zajezimo.« Sicer je dejal še, da vlada preverja tudi možnosti množičnega testiranja na novi koronavirus, najprej rizičnih skupin, v prihodnjih tednih pa celotnega prebivalstva, po zgledu nekaterih drugih držav po Evropi.


VIR: Splet

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako ustvariti umetniške pirhe?
Pri pisanih pirhih lahko resnično sprostite svojo domišljijo in dovolite, da pride do izraza vaša umetniška žilica. Pogl...
14
Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
13
Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
10
Pisanka za Karolino
Kot vsi drugi otroci tudi deklica Karolina v teh dneh že veselo pričakuje darilo velikonočnega zajčka. Največje in najle...
8



Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
13 predlogov za zabavne aktivnosti na prostem
Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. To je 13 predlogov za otroške igre na pros...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?