|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Prvi interaktivni spominski album

Uredništvo Ringaraja.net, 23.1.2014
Slovenija je bogatejša za prvo aplikacijo, ki spremlja prve dni otrokovega življenja na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku. Namenjena pa je otrokom tako ob rojstvu kot tudi posvojiteljskim družinam. Preberite več!

image
/51


 

Slovenci smo dobili pionirski projekt mednarodnega obsega. Katarina Tomšič, avtorica prvega avtorskega spominskega albuma za posvojene otroke je zaključila nov projekt in posvojeni otroci so tokrat bogatejši za prvi interaktivni spominski album. Le ta pa ni le edina aplikacija v slovenskem prostoru, temveč je tudi prva in edina aplikacija v obliki interaktivnega spominskega albuma za posvojene otroke na svetu.

Idejo za projekt je avtorica našla pri svojem prvem avtorskem delu, spominskem albumu za posvojene otroke Naših prvih 1095 korakov, ki se ga je lotila, saj si je kot posvojen otrok sama želela imeti spominski album kot so ga imele njene prijateljice, le da tak ni obstajal. »Bilo je veliko lepih albumov, a vsi so imeli zame čisto neprimerno vsebino – prvi ultrazvok, prva brca, pa komu sem bila ob rojstvu podobna… Vprašanja, ki te skorajda razžalostijo, a še bolj žalostno je, da četudi bi imela knjigo, bi bila verjetno v večini prazna. Zato sem želela sebi in vsem posvojenim otrokom podariti nekaj, na kar so ob celi poplavi spominskih albumov, ki so na voljo malo pozabili – niso vse družine enake.«

Katarina Tomšič, ki jo sicer lahko redno spremljamo na njenem blogu pravi: »Vedno sem cenila ljudi, ki so iz svojih življenjskih izkušenj zmogli narediti nekaj, kar bi lahko koristilo tudi drugim in upam, da bo tudi ta aplikacija dosegla svoj namen. Sama sem imela kar precej težko leto 2013, katerega sem zaradi zdravstvenih težav kar konkretno preživela v postelji in vesela sem, da je iz tega nastalo tudi nekaj produktivnega. Vedno sem bila mnenja, da se ti vsaka stvar zgodi z razlogom.«

 

Avtorica, za katero bi lahko rekli, da je svoje poslanstvo našla pri delu na področju posvojitev in je organizatorka kar nekaj dobrodelnih dogodkov, ko je vprašanje otrok, ki odraščajo v domu. Še vedno poteka tudi dobrodelna akcija s PGD Visoko Milje Od srca do nasmeha, ki so jo zaradi velikega zanimanja podaljšali, kjer zbirajo igračke in oblačila za sirotišnico v Banjaluki, ki jih še vedno lahko donirate (pgd.visoko.milje@gmail.com; Larisa Bakovnik: 041/369-152). Na našem portalu pa odgovarja tudi na temo posvojitev.

 

Svoje zadnje avtorsko delo, aplikacijo spominskega albuma, namenjenega posvojenim otrokom  bo Katarina Tomšič predstavila širši javnosti konec januarja. Projekt so že pozdravili tako številni posvojitelji, kot tudi strokovnjaki iz omenjenega področja, prav tako pa tudi višji diplomati.

Na predstavitvi bodo uporabniki aplikacijo prvič uradno preizkusili in podelili tudi svoje osebne izkušnje. Med njimi bodo tako posvojitelji kot tudi strokovni sodelavci iz tega področja:

• Helena Kodrič Mori – mama, ki je posvojila otroka v Rusiji

• Ivana Djilas, mama, ki je posvojila otroka v Gani

• Mateja Gris, mama 2 otrok, ki je posvojila v Rusiji

Podporo aplikaciji pa bodo izrazili tudi diplomati in strokovni delavci iz področja socialnega dela:

• prof. Dr. Darja Zaviršek, Fakulteta za socialno delo, UL

• Vlasta Nussdorfer, Varuhinja človekovih pravic

• Vojislav Kovač, častni konzul Črne Gore v RS

 

Razvoj aplikacije pa ni ostal le pri razvoju aplikacije spominske knjige za posvojene otroke, temveč bodo vsi naši slovenski otroci zahvaljujoč pionirskemu delu prav tako bogatejši za interaktivno aplikacijo ob rojstvu otrok, ki nosi naslov Naših prvih 367 korakov, ki bo zaradi svoje srčnosti, poglobljenosti in preciznosti, ki jo je avtorica vložila v projekt sigurno razveselil marsikatero družinico, saj skorajda ni dogodka, ki ga aplikacija ne bi zajemala.

»Ko je prijateljica videla moj obširen spominski album za posvojene otroke, me je takoj vprašala, zakaj nisem naredila še tako obsežnega albuma ob rojstvu. Seveda ga nisem naredila, ker jih že obstaja toliko, naš pa je bil prvi. Ko pa je prijateljica dobila hčerko in sem jaz spremljala njene prve korake, pa sem se vseeno odločila, da vzporedno naredimo aplikacijo, ki bo namenjena tudi družinam ob rojstvu otrok. Sama sem bila prisotna ob drobčkenih, a velikih korakih moje krščenke Tije in tudi cel projekt sem posvetila njej. Sama pa upam, da bo morda razveselil še kakšno družinico.« pravi Tomšičeva.

Spletno stran aplikacije z vsemi informacijami, ki je za zdaj na voljo v slovenščini si lahko ogledate na: www.tody-babybook.com.

V prihodnjih dneh pa se boste lahko na FB strani Tody's Baby Book potegovali tudi za promocijske kode ob izidu aplikacije ob rojstvu Naših prvih 367 korakov in ob posvojitvi, Naših prvih 1095 korakov, ki Vam bo omogočila neomejeno uporabo aplikacije vključno z vsemi posodobitvami. Pohitite, njihovo število je omejeno.

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Starševska kriva vest in zakaj jo pozabiti
Vaši otroci ne potrebujejo popolne mame. Pogosto mame sploh ne potrebujejo!
9
Sprejemanje čustev in čustveno izsiljevanje
Popolnoma nič ni narobe, če jok spremlja bolečino, žalost (tudi pri odraslih). Vseeno pa otroka moramo naučiti, da jok n...
6
Kožica na lulčku: kaj morajo vedeti starši...
Skoraj vsi dečki se rodijo z ozko kožico, ki je pritrjena na glavico penisa. Nekatere starše po nepotrebnem skrbi, da od...
5
Norice ali vodene koze
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
4



Ta vikend bomo indijanska družina
Dodelite si indijanska imena, v knjigah in na spletu zberite čim več podatkov o ameriških staroselcih, postavite tipi in...
Zabavna družinska pomladna generalka
Otroci veliko težje dlje časa ohranijo pozornost na enem opravilu, še posebno, če gre za nezabavno početje. Zato posprav...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?