|      
Želiš odstopiti?
Preden se dokončno odločiš, se seznani s posledicami te odločitve.
V kolikor potrdiš svojo odločitev, da odstopiš, bomo v tvoj spletni brskalnik namestili piškotek, ki nam bo omogočil, da te ob vsakem obisku do vključno 13. novembra 2014 prepoznamo in ti zagotovimo nemoteno uporabo portala, brez prikazovanja Ringarajinih dreves in igralne kontrole ob desnem robu ekrana.

Hkrati ti bodo odštete vse do sedaj zbrane točke in žal izgubiš tudi pravico do morebitnih prisluženih nagrad.

Želiš še vedno odstopiti?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Stoji en beli Grad

Uredništvo Ringaraja.net, 30.5.2012
Ob 100-letnici smrti dr.Karla Štreklja, velikega zbiratelja slovenskih ljudskih pesmi in pravljic vas lepo vabimo na duhovno premišljevanje, notranje potovanje in aktivno poslušanje slovenskega izročila starih pesmi, pravljic in mitov.

image
/11


4. junij 2012

17:00–20:00

Grad na Gradu, na Goričkem v Prekmurju

ZVEN SLOVENSKEGA IZROČILA

Koncert ob polni luni:

STOJI EN BELI GRAD : glas in gongi

 

Ob100-letnici smrti dr.Karla Štreklja, velikega zbiratelja slovenskih ljudskihpesmi in pravljic vas lepo vabimo na duhovno premišljevanje, notranje potovanje in aktivno poslušanje slovenskega izročila starih pesmi, pravljic in mitov.

 

 

glas: Ljoba  JENČE, pevka, pravljičarka

 

gongi:

Duško Mamut Badovinac Zupanjič
ter

Antonia Pavlin,

Andreja Horvat,


Aleš Ifko

in Stanko Lipič

 

 

ob 17.uri: prihod in namestitev, priprava,

ob 18. uri: koncert

Zaključek do 20.ure

 

 

Na dvorišču gradu bodo pripravljeni stoli, za vse, ki pa bi želeli Zvoke in Vibracije sprejemati leže, pa si lahko prinesete vse za udobno namestitev (podloge, ležalke...).

 

S seboj prinesemo še flaško vode,s katero bomo vse doživeto odnesli s seboj.

 

Prispevek: 20 eurov

 

Organizirata: društvo Aurora v sodelovanju s Krajinskim parkom Goričko

 

Ker bo dogodek resnično zelo dragocen je omejeno število vstopnic, ki jih lahko pridobite v predprodaji.

 

Prodajno mesto: Kompas Pomurje, Murska Sobota ali s plačilom na

 

TRR: SI56 6100 0000 3211 920, Delavska hranilnica.

 

Naslov: Društvo Aurora, Melinci 189, 9230 Beltinci.

 

Dodatne informacije na: 031 846 046 ali na antoniapavlin@gmail.com

 

V primeru dežja bo koncert v notranjosti gradu.

 

 

Nekaj besed o dogodku in ustvarjalcih:

 

V slovenskem izročilu so ohranjeni zakladi človeških sanj in modrosti. S prepevanjem,pripovedovanjem in poslušanjem, vstopamo v svet prednikov, ki naenkrat postaneživ in del naše sedanjosti. Zaživijo podobe in prostori, iz katerih lahkoprepoznamo sporočila tudi za današnji trenutek. Z junakom Nebodigatreba izpravljice bomo potovali skozi kraljestva uročenega obilja, izgubljene vode inuklete sreče na goro v Onostranstvo, kjer bo junak prejel sporočila o tem, kakolahko vsa kraljestva odreši. Izbor pravljice je namenski, a simbolika zdanašnjim časom naključna, saj so se krize dogajale vedno v človeški zgodovini– vedno so tudi minile in nas spremenile. Zvok gongov nas bo pri tem potovanjupodpiral in povezoval s svetovi, ki nam v vrvežu vsakdanjega življenja nisotako dostopni.

 

Ljoba Jenče se posveča zbiranju, oživljanju in poučevanju petja in pripovedovanjaže tretje desetletje. Pri tem je vsa leta skrbno poslušala tradicijske pevce inpripovedovalce, obenem pa razvijala svojo metodo podpiranja naravnega glasu spomočjo obiskovanj seminarjev v tujini /za eterični ton in oblikovanje govora/,kot doma /vokalna tehnika za solo pevce/. Gostuje doma in po svetu. Je enanajvidnejših interpretinj slovenskega izročila.

 

Dušan Mamut Badovinac Zupanjič; za njim je stotine različnih kreacij s prvinskimi glasbili, njegova pojava pa izžareva predanost "vodi" in "zvoku", ki sta kot brat in sestra na čelu resnice.

 

AnTONia Pavlin; ustvarja z Zvokom, predvsem pa s Srcem, zaradi česar je njeno ustvarjanje še posebej dragoceno. Njeni gongi pojejo širom po Prekmurju. Zaveda se svojega dragocenega poslanstva: širiti kvalitetne vibracije in informacije med ljudi...

 

Ustvarjanju se bodo pridružili še prekmurski čuvarji gonga: Aleš Ifko, Andreja Horvat in Stanko Lipič.

 

Grad na Goričkem predstavlja osrednje kulturno gibalo v sodobnih prizadevanjih za večji življenjski utrip v tem delu Evrope. S pobudo za oživljanje in s tem za ohranjanje dediščine podpira dogodek in prijazno vabi tudi na ogled zbirk v razstavnih prostorih gradu.

 

"Sodobni človek išče dušo." (C.G.Jung)

Doma narejen jabolčni kis
Stara jablana je letos bogato obrodila. Odločila sem se, da naredim jabolčni kis po starem receptu moje babice. Jabolčni...
4
Odstranjevanje madežev na naraven način
Ali poznate knjigo EKO nasveti za vsak dom? Knjiga je polna odličnih nasvetov! V tokratnem prispevku vam ponujamo odgovo...
4
Okoljevarstvo doma
Kako lahko že otrokom pokažemo, da je treba živeti v sožitju z okoljem?
3
Svetovni okoljski koledar
Naj nas svetovni okoljski koledar spomni na pomembne dneve v letu.
3


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:


Zgradi svojo sanjsko hišico na drevesu
26. ter 27. maja ste prisrčno vabljeni na delavnico, kjer boste skupaj z otroki ali pa sami zgradili svojo sanjsko hišic...
EKOTEDEN IN EKOPRAZNIK v Ljubljani
EKOTEDEN IN EKOPRAZNIKv Ljubljani 3. - 8. september 2012
noč čarovnic
Lelly28 RR

Ali s svojimi otroki za noč čarovnic izrezljate buče?