|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ideja za vikend: Preproste ideje za okraske za noč čarovnic

Uredništvo Ringaraja.net, 27.10.2023
V članku preverite, kako izdelati netopirčke iz gumbov, antistresne buče iz balonov, strašne oči na vratih in prijazne duhce iz lizalk.

image
Pustite otrokovi domišljiji prosto pot.
/11


Da bo noč čarovnic zares nepozabna, si lahko poleg obvezne strašne buče in otroškega kostuma pomagamo tudi z okraski.

Za vas smo zbrali nekaj zares preprostih idej, s katerimi se boste lahko ta vikend dobro pripravili na najbolj strašno noč v letu.

 

1. Netopirčki iz gumbov

Za tele simpatične netopirčke, s katerimi lahko naredite netopirsko verigo, jih prilepite na hladilnik ali vhodna vrata, ali jih ponudite otrokom za igro, boste potrebovali le črn trši papir oziroma karton, črne gumbe, lesene ščipalke za perilo in lepilo. 

Najprej iz kartona izrežite netopirjeva krila (da bo netopirček čim bolj simetričen, prepognite papir in hkrati izrežite obe krili), na ščipalko pa nalepite gumbe, pri čemer pazite, da gumbi ne segajo čez ščipalko. Ščipalko z gumbi nato prilepite na sredino netopirjevih kril in počakajte, da se lepilo dobro posuši.

 

 

2. Antistresne buče iz balonov

Tele antistresne buče bodo gotovo aktualne tudi, ko bo noč čarovnic že mimo. Za izdelavo teh malih strahcev, ki v resnici sproščajo, potrebujete le oranžne balone, alkoholni flomaster in polnilo, ki je lahko riž, moka, koruza ali karkoli drugega, kar ni tekoče in ne preostro.

Preden balone napolnite s polnilom, jih najprej napihnite in pustite napihnjene vsaj pol minute, da jih dobro raztegnete. Nato izpustite zrak in jih napolnite s polnilom - s pomočjo lijaka iz papirja ali rok majhnega pomočnika. Ko je balon poln (ne preveč in ne premalo), mu narišite obraz - strašen, vesel, žalosten ...

 

 

PREBERITE TUDI: Noč čarovnic - strašljive sence

 

 

3. Strašne oči na vratih

Noč čarovnic seveda mora biti strašna, zato na vhodna vrata ali vrata otroške sobe obesite tole verigo iz velikih in strašnih oči. Izdelava je zelo preprosta, prav tako pa ne potrebujete nobenih posebnih pripomočkov, ki jih že nimate doma - le papirnate krožnike, nekaj barvnega papirja, rdečo volno in lepilni trak.

Iz črnega papirja izrežite kroge za črne zenice in nekoliko večje barvne kroge za barvni del očesa (bele črte lahko narišete z belimi vodenimi barvicami). Oboje nalepite na papirnati krožnik in izdelajte vsaj tri očesa, ki jih z rdečo volno in lepilnim trakom povežite med sabo.

 

 

4. Prijazni duhci iz lizalk

Tile duhci pa prav zares niso prav nič strašni. Pravzaprav so zelo sladki. Z njimi lahko obdarite svoje otroke in sosedove otroke, ki vas bodo prišli prestrašit na noč čarovnic. Izdelava je tako preprosta, da se je lahko lotite tudi tik pred zdajci.

Potrebujete le papirnate robčke, navadne kuhinjske elastike, malo darilnega traku in črn flomaster. Lizalko (lahko tudi bonbon ali kaj drugega sladkega) zavijte v papirnati robček, spnite z elastiko in okrasite z darilnim trakom. Na koncu na robec narišite oči in prijazni duhec je pripravljen, da razveseli malo večjega duhca.

 

Pa veselo ustvarjanje in naj bo noč čarovnic ravno prav strašna!

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Smo za otrokove težave s spanjem krivi sta...
Nočno zbujanje otroka za nekatere družine pomeni resen problem. Še huje pa je, če otrok zvečer noče zaspati. To je za st...
7
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
7
Z nežnostjo otroka ne moremo razvaditi
V strahu, da ne bi otroke pripravili k njihovi samostojnosti, jih velikokrat oropamo nežnosti. Preslišimo njihove klice ...
4
Kožica na lulčku: kaj morajo vedeti starši...
Skoraj vsi dečki se rodijo z ozko kožico, ki je pritrjena na glavico penisa. Nekatere starše po nepotrebnem skrbi, da od...
4



Izštevanke (1. del)
Koliko izštevank obstaja? Veliko, bi verjetno vsakdo odgovoril. Ko pa se moramo na hitro eno spomniti pri igri, pa se na...
13 predlogov za zabavne aktivnosti na prostem
Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. To je 13 predlogov za otroške igre na pros...