|      
Želiš odstopiti?
Preden se dokončno odločiš, se seznani s posledicami te odločitve.
V kolikor potrdiš svojo odločitev, da odstopiš, bomo v tvoj spletni brskalnik namestili piškotek, ki nam bo omogočil, da te ob vsakem obisku do vključno 13. novembra 2014 prepoznamo in ti zagotovimo nemoteno uporabo portala, brez prikazovanja Ringarajinih dreves in igralne kontrole ob desnem robu ekrana.

Hkrati ti bodo odštete vse do sedaj zbrane točke in žal izgubiš tudi pravico do morebitnih prisluženih nagrad.

Želiš še vedno odstopiti?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Te prednosti bi morala poznati vsaka nosečka!

PR, 15.8.2018
Najvarnejši in enostaven, natančen in zanesljiv, že od 10. tedna nosečnosti naprej, rezultati so na voljo že v šestih do osmih dneh in številka ena na svetu.

image
Bo moj otrok fizično in psihično zdrav?
/11


Predrojstveni testi so v času nosečnosti že povsem normalna praksa, saj se zanje odloča vse več bodočih staršev. Sicer velja, da se zanje v večjem številu odločajo nosečnice z različnimi indikacijami kot so višja starost bodoče mamice, zgodovina predhodne nosečnosti s trisomijo, zdravljenje z IVF itd. Pa vendar se za neinvazivne metode odloča tudi vse več bodočih staršev, ki si želijo zagotovilo o zdravju svojega otroka.

Najpopolnejši neinvazivni predrojstveni test na svetu je test NIFTY, ki odkriva tveganje za nastanek določenih genetskih nepravilnosti (kot so Downov, Edwardsov in Turnerjev sindrom) že od 10. tedna nosečnosti dalje in za katerega se tudi odloči največ nosečnic. Do danes ga je opravilo že več kot tri miliijone nosečnic po vsem svetu!

Katere so glavne prednosti testa NIFTY pred ostalimi invazivnimi in neinvazivnimi predrojstvenimi testi, preverite tukaj:

 

Najvarnejši predrojstveni test!

Test NIFTY zaradi enostavnega postopka velja za najvarnejši predrojstveni test na svetu, saj ne predstavlja nobenega tveganja za splav ali katerekoli druge probleme v času nosečnosti. V primerjavi z invazivnimi postopki (amniocenteza in biopsija horionskih resic), pri katerih obstaja 1-2% tveganje za splav in tveganje za druge nevšečnosti v času nosečnosti (slabost, krvavenje, prezgodnji porod …), je test NIFTY povsem brez stranskih učinkov za vsako bodočo mamico in njenega otročka.

 

Manj žensk je izpostavljenih invazivnim postopokom

Za invazivne metode opravljanja predrojstvenih testov je značilno, da posegajo v telo nosečnice, zaradi česar predstavljajo 1-2% tveganje za splav, krvavenje, prezgodnji porod itd. To je v primeru, da so rezultati testiranja negativni in da je otrok zdrav, za bodočo mamico lahko zelo stresno in boleče. S testom NIFTY se lahko nosečnice temu izognejo, saj gre za neinvazivni postopek, ki ne posega v telo in s tem ne povzroča nobenega tveganja za kakršnekoli težave.  

 

Enostaven postopek - kot pri odvzemu krvi

Test NIFTY opravijo z enostavnim odvzemom krvi nosečnice iz pregiba na roki, torej je postopek enak povsem običajnemu laboratorijskemu odvzemu krvi. Postopek traja le nekaj sekund, pred tem pa je v nekaj minutah potrebno le še izpolniti dokumentacijo, ki jo skupaj z vzorcem krvi pošljejo v najnaprednejši laboratorij na svetu. Postopek testa NIFTY testa si lahko ogledate tudi na tej povezavi.

 

Že od 10. tedna nosečnosti naprej

Test NIFTY lahko opravi vsaka nosečnica že od 10. tedna nosečnosti naprej, saj se v njenem krvnem obtoku takrat že nahajajo prosto celični fragmenti DNK ploda. Z najmodernejšo tehnologijo genetskega sekvenciranja in z naprednimi bioinformatskimi logaritmi se nato to prosto celično DNK analizira in s tem zazna kromosomske nepravilnosti ploda že v zgodnji nosečnosti.

 

Natančnost je višja od 99 %!

Test NIFTY velja za najbolj natančen neinvazivni predrojstveni test na svetu. Senzitivnost pri zaznavanju trisomij, kot je na primer Downov sindrom, je namreč višja od 99%! Hkrati pa je bilo na svetu opravljenih že več kot tri milijone testov, med katerimi je bilo le 0,1 % testov z lažno pozitivnim rezultatom.

 

Rezultati so na voljo že v 6 do 8 dneh!

Rezultati testa NIFTY so na voljo v samo šestih do osmih dneh, kar je za mnogo nosečnic velikega pomena. Pri predrojstvenih testih je namreč največkrat najbolj mučno prav čakanje na rezultate, ki lahko pri invazivnih metodah traja tudi do nekaj tednov. 

 

Nanj se zanašajo tudi ginekologi in zdravniki

Test NIFTY je izredno zanesljiv predrojstveni test, kar potrjuje tudi največja študija o rabi neinvazivnih testov v klinični praksi, ki je bila narejena na vzorcu 147.000 žensk. Študija je potrdila tudi visoko zanesljivost testa in nizek odstotek lažno pozitivnih rezultatov. Zaradi zanesljivosti se na test NIFTY zanaša tudi veliko število ginekologov in zdravnikov po vsem svetu.

 

Številka 1 v svetu!

Test NIFTY testira tri najpogostejše trisomije, ki so prisotne ob rojstvu (Downov, Edwardsov in Patauov sindrom), hkrati pa testira kar 63 klinično relevantnih sindromov delecij in duplikacij ter anevploidije spolnih kromomov. Test NIFTY lahko razkrije tudi spol otroka. S temi testiranji test NIFTY velja za najbolj kompletni predrojstveni test na tržišču, ki je na voljo v že več kot 66 državah po vsem svetu.

Test NIFTY lahko opravite v kar 39 ginekoloških ambulantah in klinikah po Sloveniji, več o testu pa si lahko preberete tudi na njihovi spletni strani Niftytest.si ali pogledate še njihovo Facebook stran.

 

Želiš izvedeti več o testu, imaš kakšno izkušnjo ali se ti porajajo dileme? Zapiši na forumu. Vse izkušnje, vprašanja, odgovori so dobrodošli.


PREBERI TUDI:

Izpoved mladega očeta

To moraš storiti, ko izveš, da si noseča!

Zakaj je dobro prvvič zanositi pred 30. letom?

Koliko je vredna informacija o zdravju otroka v trebuščku?

Ne splav, temveč moč vedenja!

 

Promocijsko sporočilo

Ali dojenčki v trebuhu res tudi jokajo?
Pogosto na ultrazvoku posnamejo dojenčka v trebuhu, ko sesa palec, ko zeha ... Pa ste vedeli, da dojenček v trebuhu tudi...
86
Ob čem dojenčki v trebuhu najbolj uživajo?
Otrok se v trebuhu razvija, raste in počne še marsikaj zanimivega, večino časa pa lepo uživa, če uživa tudi mamica. Vse ...
25
FOTO: Poglejte si najboljši fotografiji po...
Porod je nedvomno čudež narave in tudi fotografije, na katerih je ta čudež ujet so nekaj posebnega. Poglejte si dve izje...
17
Sedem razlik med nosečnostjo in PMSjem
Simptome, kot so povečan apetit, občutljive dojke in razdražljivost pogosto povezujemo s PMSjem, a zelo podobni simptomi...
6


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:


Vnetje dlesni v nosečnosti
Vnetje dlesni je v nosečnosti zelo pogost pojav in če jo odkrijemo pravočasno ter pravilno zdravimo, ni nevarna niti za ...
Najpogostejše kromosomske napake
Ali ste vedeli, da verjetnost, da bo otrok imel Downov sindrom, znatno narašča s starostjo nosečnice? Če je verjetnost p...
noč čarovnic
Lelly28 RR

Ali s svojimi otroki za noč čarovnic izrezljate buče?