|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ustvarjajmo za dan žena!

Barbara Špacapan, 5.3.2024
Marec je mesec, ko se začne prebujati pomlad ter s tem narava. Želja po cvetoči pomladi in rožicah narašča, zato si jih lahko naredimo tudi sami. Medtem ko smo februarja lahko ustvarjali za valentinovo in pust, je sedaj čas za mamice in babice.
Ključne besede:

image
/41


Prihaja namreč dan žena! Kupovanje rožic in bonbonier ne bo potrebno, če bomo čestitko, rožico ali pa kaj drugega naredili sami.

 

Tako lahko z otroki naredimo pisane cvetlice, ki bodo zelo poživele naš dom. Potrebujemo slamice, debelejši kolaž papir, lepilo ter puhaste kroglice za sredino rožice. Rožice so čisto enostavne, zato jih lahko naredimo več, da dobimo šopek. Iz debelejšega barvnega papirja izrežemo rožico, ki jo nekje prerežemo in zlepimo tako, da dobimo nekoliko zaprt cvet. Nato na sredino prilepimo kroglico in celoten cvet prilepimo na slamico, ki smo ji na vrhu naredili dve zarezi in razprli.

  

In kam bo mamica ali babica dala vse te rožice? Naredimo vazico! Potrebujemo le kozarec za vlaganje in prstne ali pa tempera barve. Otroci naj svoje majhne prstke pomočijo v različne barve ter naredijo rožice po celi vazi.

  

Vazo z rožicami lahko tudi odtisnemo in sicer s prstnimi barvami. Na otroško roko namažemo zeleno barvo in na bel papir odtisnemo dlan. Nato iz kolaž papirja izrežemo lonec za rože in ga prilepimo pod dlan kot kaže slika. Na koncu naj otroci s svojimi majhnimi prstki in različnimi prstnimi barvami na vsak konec odtisnjenega prsta naredijo rožice. Da bo slika še lepša, na »lonček » napišemo mamici ali babici posvetilo.

 

In na koncu še lušna ideja za čestitko: Potrebujemo kolaž papir različne barve, voščilnico, škarje in lepilo. Čestitki naredimo dve zarezi ter izrezano stran izbočimo v nasprotno smer, da dobimo »vazico«. Nato iz kolaž papirja izrežemo in zalepimo različne rožice, ki jih prilepimo na vazico z notranje strani. Tako narejeno čestitka naj mamico čaka na mizi ob rožicah, ki smo jih naredili sami. Kako bo vesela!

 

 

Še več idej ter natančnejša navodila za zgoraj opisane ideje za ustvarjanje najdete na ustvarjalnem portalu za otroke www.ustvarjajmo.si.

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
10
Malčkov tek letos praznuje skupaj z Modrim...
Udeležba na Malčkovem teku bo za vse mlade športnike brezplačna, kar omogočajo številni zvesti partnerji dogodka. Zaradi...
5
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
5
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...
4



Malčkov tek letos praznuje skupaj z Modrim...
photo
Udeležba na Malčkovem teku bo za vse mlade športnike brezplačna, kar omogočajo številni zvesti partnerji dogodka. Zaradi...
Intervju z Markom Macuro, dr.med.
photo
Marko Macura je zdravnik travmatolog, ki mu je življenjsko pot zaznamovala družinska tradicija. Košarka je zanj usodna t...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?