|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Mlademu Avstralcu Benu Leathy je leta 2008 zdravnik diagnosticiral multiplo sklerozo. Bolnik je zaradi hitro napredujoče bolezni že v nekaj mesecih po diagnozi izgubil sposobnost hoje, a s pomočjo matičnih celic danes lahko ponovno hodi.

image
/61


 

Mlademu Avstralcu Benu Leathy je leta 2008 zdravnik diagnosticiral multiplo sklerozo. Bolnik je zaradi hitro napredujoče bolezni že v nekaj mesecih po diagnozi izgubil sposobnost hoje in bil posledično obsojen na invalidski voziček. Na srečo pa mu je nov pristop k zdravljenju te hude bolezni povrnil zdravje in danes lahko ponovno hodi.

 

Tarča zdravljenja je bil bolnikov imunski sistem, ki pri pacientih z multiplo sklerozo napade njihove lastne celice, kar povzroči poškodbe na živčnih celicah in posledično zamegljen vid, izgubo ravnotežja in paralizo. Zdravniki so za zdravljenju uporabili novo tehniko, pri kateri so pred uničenjem bolnikovega imunskega sistema iz njegovega kostnega mozga s pomočjo kemikalij izločili matične celice. Matične celice so nato (po popolnem uničenju njegovega imunskega sistema) transplantirali nazaj v bolnikovo telo. Transplantirane matične celice so popolnoma obnovile bolnikov imunski sistem, hkrati pa so vzpostavile normalno delovanje le-tega.

 

Nevrolog dr. Colin Andrews je navdušen nad pozitivnim rezultatom Benove terapije, saj lahko ta ponovno hodi in se tudi na splošno dobro počuti. Po njegovih navedbah, naj bi imeli pacienti po zdravljenju z matičnimi celicami od 60 do 80 odstotkov možnosti za ustavitev napredovanja bolezni, mnogi izmed njih pa lahko upajo tudi na izboljšanje nekaterih simptomov. Ben danes samostojno hodi, prav tako namerava nazaj v šolo, saj si želi študirati fiziko.

 

Benov primer ni prvi, pri katerem so matične celice pomagale pri izboljšanju simptomov , a ravno izreden uspeh njegove terapije bi bil lahko vzrok za pogostejšo uporabo in lažjo dostopnost te terapije za bolnike z multiplo sklerozo.

 

 

 


Ne zamudite enkratne priložnosti in ob rojstvu shranite neprecenljive 9 mesecev stare matične celice iz popkovnične krvi.


Podarite Vašemu otroku najboljše darilo - zdravo prihodnost.

 

Zakaj Biobanka?


• Prvi in edini ponudnik z laboratorijem in shranjevanjem v Sloveniji!

• Zaupalo nam je že na stotine staršev v Sloveniji

• Ker se celoten postopek shranjevanja izvaja v Sloveniji je urejen s slovensko zakonodajo

 Visoki standardi kakovosti in varnosti zagotovljeni z verifikacijo JAZMP

• Sodelovanje s priznanimi slovenskimi in tujimi strokovnjaki in raziskovalnimi institucijami

• Garantirano najhitrejša dostava vzorcev v laboratorij

• Vrhunski laboratorij po najvišjih mednarodnih standardih (GMP priporoča)

• Obveščanje o stanju vzorca po odvzemu

• Konkurenčna cena

 

Za več informacij pokliči na brezplačno številko:


, nam piši na info@biobanka.siali obišči www.biobanka.si

 

Zdravje vašega otroka je vaša in naša največja skrb.   

 

Klikni in si oglej brošuro Biobanke!

 

 

 

Preberi še:

Matične celice lahko zdravijo neplodnost



Promocijsko sporočilo

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
15
Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
14
Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
12
10 zanimivih idej za velikonočne aktivnost...
Za vas smo pripravili 10. idej za praznične aktivnosti, ki jih lahko organizirate z otroki za veliko noč. Otroci bodo ta...
8



Downov sindrom: Obujmo pisane nogavice!
Praznovanje letošnjega, že 15. svetovnega dneva Downovega sindroma, lahko podprete tako, da na Facebooku društva Downov ...
Dobrodelna pustna nagradna igra Fala Slončka
Naj fotografija vaših pustnih dobrot osreči otroke v stiski, vam pa prinese čudovito nagrado.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?