|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Namen društva

Društvo za pomoč prezgodaj rojenim otrokom je bilo ustanovljeno leta 1996 na pobudo staršev prezgodaj rojenih otrok ter zdravstvenih delavcev z oddelka za intenzivno nego in zdravljenje novorojenčkov Porodnišnice Ljubljana. Čeprav je bilo sprva namenjeno predvsem pripravi srečanja prezgodaj rojenih otrok v Mostecu, je v letih delovanja prevzelo mnoge dodatne naloge, da bi pomagali prezgodaj rojenim otrokom in njihovim svojcem.

Vsaj enkrat mesečno pripravimo predavanja za starše otrok, ki se zdravijo na "intenzivni": zdravnik pediater, medicinska sestra, fizioterapevtka in psihologinja spregovorimo o najpogostejših težavah prezgodaj rojenih otrok in njihovih svojcev, možnostih ukrepanja ter načinih, s katerimi lahko starši pomagajo svojim novorojenčkom. Izdali smo več številk časopisa Nedonošenček, v katerem so poleg strokovnih prispevkov tudi risbice in pisma odraščajočih "bivših nedonošenčkov" ter njihovih staršev. Oblikovali smo spletno stran nedonosencek.net, ki jo redno dopolnjujemo z novicami in obvestili, v albumu pa se zbirajo fotografije malih in velikih. Lani smo izdali priročnik Vaš nedonošenček, ki na 174 straneh z besedo in sliko odgovori na marsikatero vprašanje o dogajanju ob prezgodnjem rojstvu in v prvih letih življenja teh otrok.

V zadnjih letih smo bili zaradi pomanjkanja in zastarelosti aparatur na intenzivnem oddelku primorani veliko časa porabiti za iskanje in prepričevanje darovalcev, da se denar "vložen" v generacijo, ki šele začenja svojo življenjsko pot, najbolj oplemeniti. S pomočjo donatorjev smo sprva kupovali predvsem opremo, ki je omogočila zgodnje in varnejše sobivanje mame z novorojenčkom (vodne posteljice, "apnoe" blazinice, črpalke za izbrizgavanje materinega mleka) ali odpust domov (jeklenke za kisik). Druga polovica leta 2005 se bo zapisala v zgodovino Društva kot posebno obdobje, saj smo s pomočjo medijev, ki so v začetku jeseni predstavili stisko oddelka za intenzivno zdravljenje novorojenčkov zaradi prezasedenosti in slabe opremljenosti, naleteli na nepričakovano sočuten odmev ljudi v Sloveniji. Z denarjem, ki so ga prispevali tako veliki donatorji, kot DARS s partnerji v akciji "Povezujemo Slovenijo" ali POP TV v posebni oddaji Lepo je biti milijonar, s prispevkom z dobrodelnih prireditev, zlasti pa z nakazili številnih posameznikov, smo kupili naprave, ki bodo "za dlan velikim otrokom" naredile prve samostojne korake v življenje lažje in varnejše.

 




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?