|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   "Poreden" 11-mesečnik
11.11.2008 22:17:42   
bina30
Lepo pozdravljene!

Na tem forumu je veliko govora o kaznovanju, pa o vzgoji na tak in drugačen način, vendar so ti otroci, o katerih je govora, stari 2,3,4 leta ali več. Takrat jih res že lahko postaviš "v kot" ali v kopalnico, ali podobno.

Moj vragec pa je star komaj 11m. Sama sem 6m noseča, vendar to ni nikakršen problem, ker se dobro počutim in mi druga ne preostane, kot da vse porihtam. Mali je zelo navihan. Miljonkrat na dan mu povem, da tega ali onega ne sme, da je "ajs", se derem, da NE SME, ga dam vstran od tiste reči (recimo dvd, tv, zemlja v lončnicah), celo počnila sem ga že po rokici, pa on še vedno tja sili.
Kaj menite, se tu že kaže kak vzorec obnašanja za vnaprej? pričakujem preveč od takega malega? Bi moral moj "ne" razumeti? kako ste ve reagirale?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: "Poreden" 11-mesečnik
11.11.2008 23:12:25   
kaya2007
po mojih izkušnjeh jih ne le še bolj spodbudi in se jim zdi hecno, če nagajajo. pri nas se najbolj obnese, da preusmerim pozornost na kaj drugega ali pa če enostavno ignoriram-v tem primeru ji kmalu ni več zanimivo in ne rine več. če je kaj nevarnega (štedilnik, peč...), pa vztrajam pri svojem ne, pa tudi razlagam ji posledice, npr. da pečka speče itd. zdaj že kar dojame, zraven peči sploh ne gre in že od daleč piha vanjo user posted image

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: "Poreden" 11-mesečnik
12.11.2008 7:04:31   
Naja30
Poreden je res malo prezgodnja beseda za 11m otroka. Pri tej starosti jih pač vse zanima. In dobesedno vsega se hočejo dotakniti, ker bi radi stvar pregledali in občutili v svojih rokah, jo spoznali. Verjamem, da te ne "uboga" ampak on ne ve, da nekaj ne sme. In ne ve, zakaj se dereš na njega. Pomaga edino to, da ponavljaš v nedogled, da se nekaj ne sme. In ko boš 1000-ič rekla za neko stvar ne, bo prišel dan, ko bo tisto pustil na miru.
Po moje se pri tej starosti ne kaže še noben vzorec. Ali pa, ne vem, no. Naša je že od rojstva zelo radovedna, vse bi pregledala in vse jo zanima. Zdaj ko je stara skoraj 2 leti, nekako ve, česa ne sme, pa vseeno gre to stvar od bližje pogledat. user posted image  Tak da čisto ven še nismo iz tega.user posted image

Aja, tudi pri nas pomaga preusmerjanje. Sicer vedno manj, ampak pri 11m zagotovo je, pa do enega 18m.

< Sporočilo je popravil Naja30 -- 12.11.2008 7:05:27 >

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: "Poreden" 11-mesečnik
12.11.2008 7:11:15   
_andreja_
hmmm dvd tv to mu bo vedno zanimivo, pa naj šari po tv-ju saj ne more nič uničt, o.k dvd je druga zgodba...bolj mu boš govorila ne bolj bo silil tja... čeprav mu moraš rečt ne da bo vedel čez čas da se to ne sme... zemlja po lenčnicah to pa nekje 1- 1,5 let preraste in jo bo pustil pri miru, pečko pa naš dokler ni resnično občutil kaj to je ajs če se speče ni pustil, pri miru ker ni vedel kaj to pomeni... tvoj otrok odkriva stvari kar je za njegovo starost normalno in bodo ta odkrivanja še trajala kar je pravilno da odkriva svet in se sam uči, pa nič se ne kaže vnapej, samo vzstrajaj pri svojem in bodi potrpežljiva... pa ne ga tepst po rokici, ker tako majhen sploh ne ve zakaj jih je dobil po rokci...

_____________________________

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: "Poreden" 11-mesečnik
12.11.2008 8:18:04   
honey
Jaz našemu nisem nikoli prepovedala šariti po TV - saj kaj pa mu naj naredi? Pa daljinci so bili tudi najbolj zanimivi - pa naj jih ima. Pusti mu, naj raziskuje. Je pa res, da se mu zdi zelo fino, če ti skačeš za njim in vpiješ ne smeš tega, ne smeš onega user posted image  Pač ima tvojo pozornost. Jaz sem našega pustila povsem na miru, vsake toliko časa pa sem pogledala, kaj dela. Res pa je, da do rož ni mogel, ker so bile vse na policah. Če je bila pa že predolgo tišina, je bilo pa sigurno kaj sumljivega user posted image  Drugače je pa imel svoj poganjalec, imel je igralno mizico, ki je bila dolgo zelo aktualna in se je s tem zelo zamotil. Res pa je, da sva bila večino dneva zunaj, notri sva bila samo zjutraj in zvečer. Za to, da je pa nekaj "ajs" (npr. štedilnik, pečica) sem pa uporabila kar malo "kruto" metodo, ker mu drugače nisem mogla dopovedat. Imela sem še star štedlnik in staro pečico z neognjevarnimi stekli in je bilo res nevarno, pa še pod štedilnikom je bila - se pravi ravno v pravi višini. In že, ko je bil še mali, še v hojici, sem enkrat, ko sem nekaj pekla, počakala, da se je steklo skoraj že ohladilo in sem mu dala rokico na šipo, da je ugotovil, zakaj je "ajs". Ni bilo druge, sem morala to naredit, ker drugače vem, da bi enkrat sigurno prijel za steklo, ko ne bi bila pozorna.

Drugače pa naj raziskuje, njemu je zdaj vse zanimivo.

_____________________________

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu _andreja_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: "Poreden" 11-mesečnik
12.11.2008 8:22:11   
skuštrana
Dretje, da ne sme ne vodi nikamor. Umakni vse kar je res nevarno in nočeš da uniči (dvd, zemljo od rož, če nočeš da jo daje v usta,...). Pri 11 mesečniku ne moreš rečt, da je poredenuser posted image , je samo dojenček..Se pa vzgoja sedaj začne, in pri teh malih čmrlih je najboljši način preusmerjanje pozornosti..Ko dela kaj kar ne sme, mu reci NE ( ne se dret, ampak glasen in odločen ne), potem pa ga odpelji stran..Povej mu, da tega in tega ne sme počet, da pa se lahko igra s tem in tem..Rabiš pa dobre živce in veliko vztrajnosti..
Ja, vem, v nosečnosti to ni lahkouser posted image

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu _andreja_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: "Poreden" 11-mesečnik
12.11.2008 8:32:33   
barika
Naš je bil isti, vse je treba prešlatat...pač faza. Z vztrajnim NE (sama seb sem že šla na živce) in z umikanjem otroka od stvari ..vsega pač ne moreš umaknat (zakaj bi, saj se pa mora naučit, da ne neka stvar NE), s preusmerjanjem pozornosti nama je uspelo, ne sicer 100%, ampak kar na 1x so mu stvari postale nezanimive. Ima pa zdej novo foro, da naju pogleda če lahko, midva NE, on pa z angelskim nasmehom prime.user posted image
Bo že, enkrat ga bo že minilo.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: "Poreden" 11-mesečnik
12.11.2008 9:13:33   
Anonimen
Pri 11. mesecih otrokovo šarjenje po dvd-ju, predalnikih,... ni odraz preizkušanja mej in potrpežljivosti staršev, temveč čisto normalne otroške radovednosti, želje po odkrivanju novega, nekaj kar prej ni zmogel doseči, zdaj zaradi večjih gibalnih in mentalnih sposobnosit pa lahko. In tako majhen otrok še niti približno ne razume, da se mu tv lahko obrne na glavo, če se bo naslanjal nanj. NJemu je fajn, ker se sveti, piska, spreminja in to hoče na vsak način preizkusiti.
Ker pa vse stvari le niso zanj, ker so nevarne in škodljive, smo tu starši, da mu postopoma pokažemo, kaj lahko in kaj ne, kaj nevarnost sploh je, da ima njegovo raziskovanje tudi meje. Meje postavljamo mi, sploh potem ko enkrat shodijo. Kmalu znajo še plezat, so hitri, torej določene omejitve morajo biti. In se je treba ponavljat kot papagaj user posted image user posted image user posted image . Ne, ne, ne. Vztrajno in potrpežljivo pri stvareh, ki jih ne moremo odmakniti, skriti pred radovednimi otorškimi očmi, dokler ne bo dovolj zrel, da bo s temi stvarmi znal varno upravljat ali ga ne bodo zanimale več. Postopno si tudi otrok pridobiva izkušnje - vidi, da če ne upošteva mamo, da bo padel, se to res zgodi in to boli, ali pa ve, da mama vztraja in se je brezveze za določene zadeve kregat, spozna svoje meje in meje, ki jih določijo starši. Seveda jih bo skušal premikati, najprej zaradi radovednosti, kasneje zaradi pridobivanja pozornosti, izzivanja, uveljavljanja svoje osebnosti,...

Najlažje in najmanj stresno za vse je, če se vse zanimivo odmakne ali začasno pospravi v omare. Kar ne gre, se preusmerja pozornost, če tudi to ne gre, pač stari dobri ne. Samo je potrebno biti vztrajen.
Meni je bilo to obdobje daleč najbolj naporno, ker nimaš trenutka predaha, tako so firbčni ti malčki user posted image . Pri kakem letu in pol pa že kar konkretno razumejo, da ne pomeni ne. Seveda, če so bili starši ves čas dovolj dosledni pri postavljanju mej. Pridejo pa druge finte potem na vrsto user posted image .

(odgovor članu barika)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: "Poreden" 11-mesečnik
12.11.2008 11:07:48   
bina30
Hvala vsem za odgovore in vzpodbudne besede! Tista beseda "poreden" v naslovu je pa v narekovajih, ker se pač nisem spomnila nekega drugega izraza.

Zanimalo me je pač ali je to res samo radovednost ali je ža taki mali "porednež" (narekovaji!!!!), glede na to, da sem nekje brala, da že pri 8m dobro razumejo kaj pomeni NE.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: "Poreden" 11-mesečnik
12.11.2008 11:16:34   
lenika
Razumejo že, samo niso še sposobni upoštevat, ker je radovednost prehuda. Pa saj je razumljivo, do sedaj so bili več ali manj nemobilni in sedaj, ko postajajo mobilni, morajo raziskat okolico.

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: "Poreden" 11-mesečnik
12.11.2008 11:51:09   
ninocka
Jst sem pri prvem, ko je bil v tej fazi, vse stvari, ki niso bile zanjga, umaknila, predale zavezale, edino en predal je imel dovoljen, noter pa igrack nabutanih, da se ti zmesa. Ko je odkril ta predal, ga nic drugega vec ni zanimalo.
Ta drugi pa zaenkrat samo daljince krade in se potem navihano smeji in bezi pred nama in se skrije user posted image

_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: "Poreden" 11-mesečnik
12.11.2008 11:56:27   
lenika
Naš je pa imel foro, da če se je prikradel do daljinca, ga je vrgel na tla in potem gledal našo reakcijo.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: "Poreden" 11-mesečnik
12.11.2008 12:09:33   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: bina28

, glede na to, da sem nekje brala, da že pri 8m dobro razumejo kaj pomeni NE.


no, seveda lahko razume kaj pomeni ne...da tega pač naj nebi počeluser posted image definitivno pa ne razume ZAKAJ naj nebi tega počeluser posted image

(odgovor članu bina30)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: "Poreden" 11-mesečnik
12.11.2008 13:53:33   
zinkazi
poskusi brez dretja, ampak z odločnim ne, odmakni ga, naj bo pri tem tudi tvoj obraz resen. parkrat ponovi, pa bo sigurno efekt. poskusi najprej sebe umirit, tako, da prešteješ do 10. predvsem pa , verjetno išče tvojo pozornost. otroci je ne znajo dobit s pridnostjo, ker jih takrat običajno ne opazimo. kmalu spoznajo na kakšen način morajo ukrepat, da so opaženi. poišči možnost, da se ukvarjaš z njim, mu pokažeš način prijetne komunikacije, božanje, mojčkanje. spoznal bo, da ima tako več od tebe. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
12.11.2008 14:14:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu zinkazi)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: "Poreden" 11-mesečnik
12.11.2008 15:25:13   
annie
IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007

po mojih izkušnjeh jih ne le še bolj spodbudi in se jim zdi hecno, če nagajajo. pri nas se najbolj obnese, da preusmerim pozornost na kaj drugega ali pa če enostavno ignoriram-v tem primeru ji kmalu ni več zanimivo in ne rine več. če je kaj nevarnega (štedilnik, peč...), pa vztrajam pri svojem ne, pa tudi razlagam ji posledice, npr. da pečka speče itd. zdaj že kar dojame, zraven peči sploh ne gre in že od daleč piha vanjo user posted image


...se podpišem user posted image

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: "Poreden" 11-mesečnik
13.11.2008 8:16:41   
lenika
Bo bolje. Jaz sem tudi pri teh mesecih tako razmišljala, ker je bil ultra naspidiran. Sedaj pri dveh letih in pol, ko se sam zaigra in nimam zraven kaj počet, pa se včasih sprašujem, kdaj je postal tako velik fant.

(odgovor članu annie)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: "Poreden" 11-mesečnik
13.11.2008 13:07:04   
Mesečnica
11-mesečnik že zelo dobro razume pomen besede "NE", ne more pa se zadržati, da ne bi počel nečesa, kar mu je zanimivo, a je prepovedano. Tu se skriva njegov problem: nima še razvite samokontrole. Samokontrola se razvija postopoma, večina otrok jo "doseže" nekje med 18 in 24 meseci. Torej te čaka še kar nekaj mesecev neuboganja ...

So pa zanimivi ti naši mulčki, ko počnejo nekaj, česar ne bi smeli, pa to vedo - naš mali je ravno nekje pri starosti 11, 12 mesecev stal zraven daljinca, govoril "ne, ne", odkimaval z glavo in s prstkom šel proti gumbom na daljincu user posted image user posted image user posted image . Je bilo zelo očitno, da se zaveda prepovedi, a si enostavno ne more pomagati oz. da se ne more upreti skušnjavi user posted image user posted image user posted image .

Ja, ja, samokontrola ... še odrasli imamo težave z njo, kaj šele majhni otroci user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: "Poreden" 11-mesečnik
13.11.2008 13:23:04   
picola1

IZVIRNO SPOROČILO: Mesečnica

So pa zanimivi ti naši mulčki, ko počnejo nekaj, česar ne bi smeli, pa to vedo - naš mali je ravno nekje pri starosti 11, 12 mesecev stal zraven daljinca, govoril "ne, ne", odkimaval z glavo in s prstkom šel proti gumbom na daljincu user posted image user posted image user posted image . Je bilo zelo očitno, da se zaveda prepovedi, a si enostavno ne more pomagati oz. da se ne more upreti skušnjavi user posted image user posted image user posted image .





Hah, ha...naša je tudi takšna...Čeprav ji je enih parkrat uspelo tudi to, da se je zadržala. Zadnjič je padla zraven škatle od računalnika (kjer ji ne pustiva šarat, ker ga vedno ugasne) in se je hotla prijet za škatlo in se je v tistem trenutku spomnila, da je tam NE. In je začela govorit ne, ne in se sploh ni upala prijet za škatlo. Tako da se je na koncu odplazila stran in se šele potem pobrala, se je zasekirala, da se ja ne bi nečesa dotaknila...Sem se ful smejala in fajn mi je blo tut to, da že sama pri 13ih mesecih ve, da tja ne sme in celo to upošteva...(no, še vedno je veliko tega, kar pa ne upošteva...samo začetek pa je, ane?user posted image user posted image ).

(odgovor članu Mesečnica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: "Poreden" 11-mesečnik
13.11.2008 15:42:52   
Leela
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Dretje, da ne sme ne vodi nikamor. Umakni vse kar je res nevarno in nočeš da uniči (dvd, zemljo od rož, če nočeš da jo daje v usta,...). Pri 11 mesečniku ne moreš rečt, da je poredenuser posted image , je samo dojenček..Se pa vzgoja sedaj začne, in pri teh malih čmrlih je najboljši način preusmerjanje pozornosti..Ko dela kaj kar ne sme, mu reci NE ( ne se dret, ampak glasen in odločen ne), potem pa ga odpelji stran..Povej mu, da tega in tega ne sme počet, da pa se lahko igra s tem in tem..Rabiš pa dobre živce in veliko vztrajnosti..
Ja, vem, v nosečnosti to ni lahkouser posted image


Se čisto strinjam. Umakni čimveč stvari in naj raziskuje. "Ne" uporabi takrat, ko je res treba (za stvari ki jih ne moreš umakniti ali so nevarne). Takrat bo tudi bolj razumel, da ne res pomeni ne. ga pa fizično odpelješ stran.
Moj je v takem času odpiral omare, "bral" knjige vse sorte. recimo šporget, hladilnik je bil ne. Če mu določene zadeve sedaj pustiš še ne pomeni, da bo kasneje nevzgojen. To fazo raziskovanja prerastejo in potem raziskujejo bolj na fin način.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: "Poreden" 11-mesečnik
13.11.2008 17:22:36   
Anonimen
jaz tudi delam po principu, da odstranim vse kar je NE, ker res nima smisla zgubljat živcev in se dret nad tako malim otrokomuser posted image za vse ostalo, kar se ne da odstranit, preusmerjam pozornost, če pa ne pali, pol se pač gremo NE SME...kar se konča s trmo in jokom, ampak obvelja pa mojauser posted image sam men je smešno, jst se ne obremenjujem s tem in si ne delam sivih las. kaj vse še pride, ufuser posted image

(odgovor članu Leela)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: "Poreden" 11-mesečnik
13.11.2008 18:29:05   
tinkatonka
IZVIRNO SPOROČILO: bina28

Mali je zelo navihan. Miljonkrat na dan mu povem, da tega ali onega ne sme, da je "ajs", se derem, da NE SME, ga dam vstran od tiste reči (recimo dvd, tv, zemlja v lončnicah), celo počnila sem ga že po rokici, pa on še vedno tja sili.
Kaj menite, se tu že kaže kak vzorec obnašanja za vnaprej? pričakujem preveč od takega malega? Bi moral moj "ne" razumeti? kako ste ve reagirale?


Ne deri se. Toliko majhen se šele uči kaj lahko in kaj ne. reči NE in ga premoti oz. odstrani od kraja "zločina". Žal je ravno v tem obdobju, ko boš zgubljala  živce, ker boš tolikokrat ponavljala eno in isto. Ampak to je pač proces. Če mene vprašaš je bilo najbolj naporno obdobje med 8 in 18 mesecem, ko se jim še ne da veliko dopovedati, so pa ful raziskovalci.  

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
13.11.2008 21:21:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu bina30)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: "Poreden" 11-mesečnik
14.11.2008 8:12:19   
lenika
Nalin, a ne, ko imaš enega ne veš kako ravnat, pri drugem je gotovo drugače. Jaz sem tudi pri 11. mesecih mislila, da je ultra naporen, pa kaj sem naredila narobe, da ne uboga. user posted image  Danes pri 2,5 letih pa je zelo ubogljiv in vodljiv otrok.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: "Poreden" 11-mesečnik
24.11.2008 14:11:09   
massylou
IZVIRNO SPOROČILO: honey

Jaz našemu nisem nikoli prepovedala šariti po TV - saj kaj pa mu naj naredi? Pa daljinci so bili tudi najbolj zanimivi - pa naj jih ima. Pusti mu, naj raziskuje. Je pa res, da se mu zdi zelo fino, če ti skačeš za njim in vpiješ ne smeš tega, ne smeš onega user posted image  Pač ima tvojo pozornost. Jaz sem našega pustila povsem na miru, vsake toliko časa pa sem pogledala, kaj dela. Res pa je, da do rož ni mogel, ker so bile vse na policah. Če je bila pa že predolgo tišina, je bilo pa sigurno kaj sumljivega user posted image  Drugače je pa imel svoj poganjalec, imel je igralno mizico, ki je bila dolgo zelo aktualna in se je s tem zelo zamotil. Res pa je, da sva bila večino dneva zunaj, notri sva bila samo zjutraj in zvečer. Za to, da je pa nekaj "ajs" (npr. štedilnik, pečica) sem pa uporabila kar malo "kruto" metodo, ker mu drugače nisem mogla dopovedat. Imela sem še star štedlnik in staro pečico z neognjevarnimi stekli in je bilo res nevarno, pa še pod štedilnikom je bila - se pravi ravno v pravi višini. In že, ko je bil še mali, še v hojici, sem enkrat, ko sem nekaj pekla, počakala, da se je steklo skoraj že ohladilo in sem mu dala rokico na šipo, da je ugotovil, zakaj je "ajs". Ni bilo druge, sem morala to naredit, ker drugače vem, da bi enkrat sigurno prijel za steklo, ko ne bi bila pozorna.

Drugače pa naj raziskuje, njemu je zdaj vse zanimivo.


Točno. user posted image

Pozornost mu lahko preusmeriš, lahko si kdaj pa kdaj vzameš kako minuto več in mu na dolgo in široko komentiraš, kako in zakaj, pa še demonstriraš zraven. Vse boš morala ponavljati v nedogled.
Za tepež je prezgodaj (moje mnenje), poreden pa še dolgo ne bo znal biti, razen če mu bo to edini ali redki vir tvoje pozornosti.

Je pa to faza. Malčka muči neizmerna radovednost, saj ga narava žene k temu, da spoznava svet okoli sebe. Ne ve, zakaj je elektrika tako nevarna in si niti ne zna predstavljati. itd.

Tudi sama sem ubrala dokazno "ajs" metodo: tamala je atiju stalno rinila v farcajg in prižgane cigarete. Enkrat sem prižgala ogenj in se ga je narahlo dotaknila (ni se opekla do opeklin!!) in je videla, kako in kaj. Prav tako sva sprobali, kako vilica pika, kako je radiator vroč, kako pupa pade po stopnicah... In mi je hitro začela verjeti na besedo. Tudi na vtičnico in šporhet kaže samo od daleč...

Minilo bo še prehitro. Je pa res, da moraš imeti pogosto kar precejšnjo mero potrpljenja...

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
40 otroških laži, ki jim starši vedno nase...
So laži, ki so skupne vsem otrokom, ne glede na njihovo starost in tem lažem starši tudi največkrat nasedemo. Preverite,...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?