|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   "Trdota" dojk
14.1.2006 12:18:27   
petja
Moja user posted image  je stara 7 tednov, jo dojim + dodajam (nimam dovolj mleka), imam pa ful mehke dojke. Prve tedne po porodu sem imela ful trde, pa ponoči mi je mleko kar brizgalo ven (sem morala sredi noči menjavati blazinice), zdaj pa nič več.

Pa me zanima, ali je to normalno ali mi bo počasi zmanjkalo mleka? Tamala se ne obnaša nič drugače, včasih ji je na dojkah dovolj, včasih pa ji moram dati še dodatek. Tekočine ful spijem, jem tudi dovolj ...

Hvala, petja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: "Trdota" dojk
14.1.2006 12:22:18   
Marogica
Dojke se "zmehčajo", če jih primerjaš z prvimi dnevi po rojstvu. To pa ne pomeni, da ti bo kar tako zmanjkalo mleka.Odvsino koliko so se zmehčale-ohlapnile. Pri meni je bila razlika naenkrat očitna in sem izgubila mleko po 3 mesecih. Upam, da pri tebi ne bo tako.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: "Trdota" dojk
14.1.2006 13:04:57   
amy26
Dojke je normalno da so mehke v primerjavi s prvimi dnevi po porodu, kar pa ne pomeni da boš izgubila mleko. Če boš redno pristavljala malčka in šele potem mu dodala dodatek bo vse ok. Tudi sama tako delam, takrat ko nimam toliko polnih dojk mu kasneje še malo dodam predvsem zvečer pred spanjem in mi spije vsaj 70ml. Čez dan ga pa pogosto pristavljam tudi na eno uro.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: "Trdota" dojk
14.1.2006 13:54:17   
lelaval
Po rojstvu si imela naval mleka, malokateri otrok pa zmore toliko popiti. Sčasoma pa se količina mleka prilagaja otrokovim potrebam .  Večje je povpraševanje, večja je ponudba - več bo otrok jedel, več bo mleka nastajalo. Dojke pa ne bodo vedno tako trde (hvalabogu), pač pa se kakovost mleka prilagaja tudi otroku - novorojenček pije bolj vodeno, kasneje pa je mleko bolj mastno.
Predvsem pa se ne sekiraj, ker potem boš hitro izgubila mleko.
Pa uspešno dojenje. 

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
14.1.2006 15:07:30   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lelaval)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: "Trdota" dojk
15.1.2006 21:43:16   
Maja Z
Se pridružujem mnenju Lelaval.

jaz bi poskusila brez dodatka in čim pogosteje pristavljala user posted image . In mleko se bo tvorilo še naprej.
Jaz sem tut okoli Kajinega 2. meseca mislila, da mi primanjkuje mleka, ker joške niso bile več trde in je hotla jest na 1-2 uri. (bilo je poletje, najbrž je bila žejna). In ji poskušam dati dodatek in ga ponavadi ni hotela, ali pa samo 30ml. Potem sem pa prebrala, da je normalno da se dojke zmehčajo in se ponudba prilagodi povpraševanju. Tako sem vrgla mleko stran in jo pogosteje pristavljala. Dojiva se še sedaj, ko je stara 9 mesecev.user posted image

Vztrajaj. In srečno.
Maja

_____________________________

Lepo je biti mamica!.......včasih tudi naporno seveda :)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: "Trdota" dojk
15.1.2006 21:56:09   
blazka
Tudi jaz sem imela na začetku (par mesecev) ful trde dojke, velike in mleko je skoz ven teklo, tako da sem imela skoz blazinice notri. Potem pa se je to kar naenkrat nehalo, tako da blazinic nisem več rabila, pa tudi mleko kar samo od sebe ne teče več ven. Ampak še vedno dojim (mali je star 7 mesecev) poleg druge hrane, seveda. Dojke so pa manjše in ne več tako polne.

Je čisto res, kar so že punce zgoraj napisale: čim večkrat pristavljati otroka, pa se bo ponudba in povpraševanje ujelo. Pa ne se sekirat!!!

LP

(odgovor članu Maja Z)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: "Trdota" dojk
15.1.2006 22:05:40   
Aleksandrin
Po teh odgovorih sem se še jaz potolažila user posted image .

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Seks po porodu: Ste vedeli?
Približno šest tednov po porodu, ko se konča čišča, naj bi par spet lahko pričel s spolnimi odnosi. Moški seveda nekolik...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?