|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   "Prijateljice" brez otrok
4.1.2005 20:44:03   
Seven*
V zadnjem casu sem naletela na hud odpor ene od mojih prijateljic. Prislo je manrec do konflikta, ker smo se na nekem srecanju mamice pogovarjale o nasih otrocih. Tej prijateljici gre blazno na zivce, ce se pogovarjam o otrocih. Meni je pa ful tezko, ker nicesar drugega ne pocnem. Sem pac na porodniski. Pa ni edina. Odkar imam otroka sem izgubila kar nekaj druzbe. A se je tudi vam zgodilo kaj podobnega? Nikoli si nisem mislila, da ne bodo sprejele dejstva, da sem cele dneve doma, umivam pokakano ritko. Najhujse je to, da ravmo zdaj rabim njihovo pomoc in druzbo. Clovek gre lazje skozi dan, ce pride kdo k njemu na obisk. In zdaj postajam v druzbi zadrzana, ker sploh ne upam vec omenit Jakoba, ker ne vem vec kje je meja da se ljudje navelicajo..

:(( :((
Neposredna povezava do sporočila: 1
   "Prijateljice" brez otrok
4.1.2005 20:49:19   
Teni_
Joj, čisto normalno. Na žalost. Seveda, bi se vsaka mamica rada pogovarjala o njenem otroku, oz. tudi o drugih. Ampak nam, mamicam, je to zanimivo, ostalim malo manj, ali pa sploh ne.

Jaz na srečo nimam takih izkušenj. Moja najboljša prijateljica ima tudi hčerkico, ostale, ki pa nimajo otrok, pa imajo Tejo full rade, tako, da ni problema.

Lp,
Mojca:rozica:

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   "Prijateljice" brez otrok
4.1.2005 20:54:51   
Anonimen
Ja, po moje res ljudi ne zanima, kako kakajo naši otroci..., ha, ha. Malo se je treba res kontrolirat. Saj si potem tukajle lahko damo duška.

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   "Prijateljice" brez otrok
4.1.2005 21:21:54   
lorelei
Tudi jaz imam podobne izkušnje. Naj te potolažim - ko bo tvoja prijateljica na tem, da bo imela otroka, te bo razumela oz. spet poiskala in takrat ji boš najbolj dragocena, ker boš imela izkušnje, ki jih ona še nima. Je pa tudi to res, da je otrok idealen izgovor za sklepanje novih prijateljstev. Ko greš na sprehod, lahko s kako mamico, ki jo večkrat srečaš, spregovoriš kako besedo, pa v posvetovalnici, trgovini, itd. Hudo je, ko te ne razumejo tisti, ki so ti najbolj dragi in še huje je biti doma sam, pa te nihče ne obišče. Tudi sama to prestajam - že drugič. Ljudje preprosto nimajo časa ali pa si ga ne vzamejo. Potolaži se - saj porodniška hitro mine, otrok pa je skupna tema mnogim ljudem in tako se boš vedno lahko s kom pogovarjala o temah, ki se otroka tičejo. Do takrat pa veselo na RR - saj zato pa je ta portal, ne? Me se ne naveličamo debat o naših malčkih. Lp, Lorelei

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   "Prijateljice" brez otrok
4.1.2005 21:32:37   
Jančika_
Jaz imam pa sicer malo prijateljic (vedno sem bila bolj sama sebi dovolj:zmeden2: ), pa se moj odnos s temi tremi ni na srečo nič spremenil. Ena ima 14-mesečnega sinka, druga načrtuje v tem letu nosečnost, tretja je še daleč od tega. Tudi če se kateri kdaj ne da več poslušati o Vasji, mi tega ne pokaže. Saj tudi mene ne zanima vedno, kakšne probleme ima katera z določeno sodelavko v službi, pa vseeno prisluhnem. Vidimo se bolj redko, ker pač stanujemo vsaka na svojem koncu in tudi zato so se naši odnosi počasi spremenili v družinska prijateljstva - ko se vidimo, so zraven možje in otroci. Tako to pač gre... naša življenja se spreminjajo, prioritete so druge...srečo imam, da so moja prijateljstva to zdržala.

Kar pa se tiče širše družbe, torej ljudi, s katerimi se dobro razumem, kdaj pa kdaj srečam, nismo pa prijatelji, je tako, da se pač ne vidimo več. Boh pomagaj, jaz res ne morem hodit ven za vikend, ko pa sem cela scotana in vesela, da se lahko malo dol usedem. Je bilo pa ful hecno, ko je tri dni pred mojim porodom en iz te družbe praznoval 30ti rojstni dan. To je fant, ki je hud žurer, njegovi rojstni dnevi so bili vedno vzor razvrata:)-, tokrat pa je to zgledalo takole: piknik popoldan, ena z vozičkom in tri nosečke:)-. Pa nobena ni bila njegova! Očitno je razmislil, koga želi videti na fešti in se je prilagodil. Bravo za take ljudi, marsikdo ne bi bil pripravljen naredit tega.

Možev prijatelj, samski računalničar, hodi na obiske še bolj pogosto kot prej. Zdaj, ko sem tole vse napisala in se poglobila, vidim, da so se prava prijateljstva pravzaprav še izboljšala. Lepo. Za ostale pa je itak vseeno.:)

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   "Prijateljice" brez otrok
4.1.2005 21:45:39   
Anonimen
Kar se mojih prijateljic z otroki tiče, pa ima ena dve punčki, ena pa tri fante, tako da kadar se srečamo, sploh nimamo časa debatirat, samo otroke naokoli lovimo...

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   "Prijateljice" brez otrok
4.1.2005 21:51:14   
Seven*
Jaz pa izhajam iz druzbe tezkih karieristk. Glede na to, da sem 29, pa sem ena izmed prvih z otroci.. Pa se to so me na obletnici mature gledale (noseca) kot da sem iz drugega planeta. :)- :)-

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   "Prijateljice" brez otrok
4.1.2005 21:52:58   
Jančika_
Moj telefonski pogovor s prijateljico, ki ima 14-mesečnika, zgleda ponavadi takole:

-hojla -Maaaaaaks, pusti to (potem nekaj šumi, zraven se Maks dere)
-zdravo (zraven Vasja vriska in cvili, da še sama sebe ne slišim)
- čuj, ne morem zdajle, se čujeva kasneje

:)-:)-:)-

Pri nas se najbolje obnesejo srečanja, kjer je zraven vsaj ena punca brez otrok, ker so čisto vse nore na Maksa in Vasjo in si ju kar pulijo iz rok tako da imava medve mir:)-.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   "Prijateljice" brez otrok
5.1.2005 9:56:23   
piščanc
Tudi pri meni so se določena prijateljstva poglobila :love: druga pa oddaljila :grrr: nekateri res ne morejo razumeti, da v življenju pride druga prioriteta kot pa večerni žur po barih. ampak, jaz se tolažim s tem da se bodo vsi enkrat naveličali.
Najbolj pa se veselim obiskov :bravo: kjer z veseljem mamice obdelujemo otroške teme. Včasih se vprašam, le kaj sem počela prej.


(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   "Prijateljice" brez otrok
5.1.2005 10:19:32   
Anonimen
Seven, če te nočejo poslušat o Jakobu, potem že niso prave prijateljice. O čem pa se boš pogovarjala? Ne moreš zraven sedeti in samo poslušati! Konec koncev zakaj pa bi bilo njihovo življenje bolj pomembno od tvojega. Dejstvo je, da je Jakob tebi najbolj pomemben tako, da če o njem nočejo poslušat naj si pač najdejo drugo družbo. Ti pa tudi. Mnogo je takih mamic, kot si ti, ki nimajo nikogar za pogovore. Zakaj pa misliš, da sem jaz stalno na RR? Ker mi je Lea najbolj pomembna in se mi zdijo otroci tema o kateri nikoli ne zmanjka besed.
Jaz sem tudi pred časom imela najboljšo prijateljico, pa smo se potem sprli, pa nisva imeli kaj dosti stikov. No, pred parimi meseci je tudi ona postala mamica, pa se vedno več spet slišiva.
Je čisto normalno, da mamice tiščijo skupaj.
Tvoje "prijateljice" bodo pa že še vidle, kako je ko imaš otroka. Takrat si bodo tudi one želele pogovora o otrocih, pa jim bo morda žal za sedaj izgovorjene besede!


(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   "Prijateljice" brez otrok
5.1.2005 11:48:18   
barbara17
Ja, to zna biti kar težava. Meni pa je prav pasalo, ko je prišla kakšna prijateljica, ki nima otrok s katero sem se lahko pogovarjala tudi vse živo s čemer nisem bila več na tekočem. Seveda so bile teme tudi otroci ipd, poleg tega pa vse ostalo. In tako je tudi danes. Imam prijateljice s katerimi se pogovarjam samo o otrocih in nosečnosti, imam take, s katerimi skoraj ne spregovorim o tem in takšne kjer je vsakega malo. Mislim, da je kljub vsemu potrebno najti nek kompromis ali pa se enostavno prekinejo stiki,.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   "Prijateljice" brez otrok
5.1.2005 13:47:15   
Blanka77
Ja, jaz sem pa prav vesela, če srečam koga, ki se ne bi pogovarjal samo o otrocih. O pikici se pogovarjam s starši, z mamicami (vozički v parku), sestro ... Tko da včasih kar paše kakšna prijateljica, ki nima pojma o plenicah, mleku, previjanju, nespanju ...

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   "Prijateljice" brez otrok
5.1.2005 13:51:00   
KIRA
jaz sem tudi bla taka. nisem imela pojma o otrocih, pa ratalo nama tudi ni, za IVF nisem hotela nobenmu povedat, pa sem se izogibala parov z otroci. to je vedno tako. se pač izogibaš takih tem, ki jih ne maraš ali pa nimaš pojma o njih...
zdaj pa se v glavnem pogovarjam samo o otrocih, oz. o moji punčki. tako pač je, ko postaneš mamica. otroček ti je prvo in edino na svetu. šele dolgo za tem pride vse drugo. ne se sekirat zaradi tega.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   "Prijateljice" brez otrok
5.1.2005 13:55:12   
KIRA
jančika to je pa fino da imate take prijatelje. najini se bolj redko pokažejo. tudi na obisk ne hodijo več. samo eni so bili oz. sta bila. k drugim sva morala tja it, pokazat bebico, z vsemi ostalimi pa že zdavnaj nimava kontakotv le občasno. so se naše poti razšle. tu se lepo vidi, da si sam nase postavljen.
jaz sem celo nosečnost in tudi še po porodu bila zelo osamljena. misliš da me je sploh kdo prišel gledat? niben. samo takrat me kličejo, ko je treba kaj pomagat, kaj prevajat ali popravljat računalnike in podobno. tem dvem ali trem parom še hodim pomagat, ker tudi oni včasih kaj pomagajo nama, z temi imamo malo več kontakta, vsi ostali pa - kdo ve kje so in kaj delajo...

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   "Prijateljice" brez otrok
5.1.2005 13:56:28   
KIRA
seven - najbrž so si tudi one želele tak trebuh in ga ponosno kazat okrog. to je žalostno, da je dandanes pri večini žensk služba na prvemmestu in otroci na drugem
jaz sem se odločila za otroka. mi je miljon krat bolj pomemben kot kariera.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   "Prijateljice" brez otrok
5.1.2005 13:58:30   
KIRA
alja, tudi jaz sem zato gori, ker se običajno nimam s kom pogovorit - sem že jančiki napisala, kako je situacija. malo sem žalostna zaradi tega. nikoli nisem imela dosti prijateljic, zdaj pa praktično nič.
le ve, punce tu na RR mi polepšate dneve.9nebesa :love:

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   "Prijateljice" brez otrok
5.1.2005 14:10:37   
Jančika_
Ja, najni prijatelji so res vredu. Saj sva imela tudi kakšne "bisere", pa so odpadli sami od sebe še preden sem zanosila. Recimo en par, taka dva zagrizena karierista...pa ne bom o tem, ko se mi še po dveh letih ježijo dlake:hudicek:. Pa pridejo novi ljudje...je že tako. Recimo en par, s katerim se se nekaj časa druživa in upava, da bo to preraslo v prijateljstvo.

Poleg fajn prijateljev pa sem tudi zelo vesela, da obstaja RR, ker ko sem sama, paše malo tu viset in kaj pametnega in manj pametnega zvedet...sem tako reklamo za RR med prijatelji naredila, da je mož moje prijateljice, ki letos načrtuje otroka, že povedal, da če ona ne bo imela časa gor viset, bo pa on, ker hoče vse vedet:)-.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   "Prijateljice" brez otrok
5.1.2005 14:18:01   
ZARA
:bravo::bravo::bravo::bravo: alja....
Jst ma naceloma tud samo 3 prijateljice,dve imata otrocke,ena pac ne ...ampak se nikol ni prislo do kaksnih izpadov glede tega...ne vem,jo morm vprasat:zmeden2:...


(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   "Prijateljice" brez otrok
5.1.2005 14:19:28   
Anonimen
Kira_in _Vikica v veselje mi je, da je tako malo treba, da imaš polepšan dan in da jaz pri tem včasih pripomorem.;)

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   "Prijateljice" brez otrok
5.1.2005 14:33:45   
Anonimen
No moram reči, da veliko prijateljev res nimam, oziroma jih tako ne smatram, imam pa 3 prijateljice, z 2 dvema od teh smo skupaj že zadnjih 24 let od 1. razreda OŠ, ena ima ravno tako :duda:, druga pa ne in še samska za povrhu in moram reči, da se ni med nami popolnoma nič spremenilo, predvsem naša "samska" prijateljica je bila cel čas zelo pridna, že takoj naslednji dan, ko sem prišla iz porodnišnice stala pred vrati z pecivom, juhico....prišla skoraj vsak drugi dan...skratka zelo lepo....danes pride kdaj pa kdaj popazit našo sončico, ker bi jaz rada kam skočila, pa se navadno zgodi, da se zaklepetava in potem ni s samostojnim potepanjem nič....no z drugo se pogosto slišiva...tretja je pa malce zatajila, no ampak srčno upam, da bomo tudi s tretjo prišli na "stare" tire....
Kolegi nas sicer še vabijo sem ter tja, vendar moram reči, da je naša pupa kar zahtevna in se najbolj spočijem, če sem z njo doma....na vsake toliko časa se kdo pojavi na naših vratih, pa je morda res malce težje potem z nami "mladimi" mamicami vzpostavit kakšen dober pogovor, ko smo pa vse zaverovane v svoje :duda::love::duda:....in se vse obrnemo hote ali nehote na tamičkine....
O karieristih pa tako - sama sem bila dolgo podobnega mišljenja - najprej kariera potem pa :duda:, no danes razmišljam drugače in bi imela :duda: že mnogo prej....
Kariera se po mojih izkušnjah (vsaj v državni upravi) po 30 letu, prej tako ali tako ni zakonskih pogojev za kaj bolj konkretnega...

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   "Prijateljice" brez otrok
5.1.2005 16:38:01   
KIRA
alja - se pač veselim, če se lahko s kom pogovarjam o svojih težavah, pa tudi veselje lahko delim z vami.
ni mi čisto vseeno, če se osebno poznamo ali ne, ampak ko bereš poste, lahko čisto dobro spoznaš karakter punc tu na RR. jaz vas poznam zdaj že kar nekaj kolkor tolko in men je tu všeč, ker ste ve fejst punce. če pa ma katera vmes kak slab dan, pa nič zato. saj jaz tudi.
ti pošiljam eno :rozica:. rumeno. za prijateljstvo. ali je bela? no ne vem. rožica je pa vseeno.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   "Prijateljice" brez otrok
5.1.2005 16:43:51   
Anonimen
To si pa res lepo napisala.
Ti vračam :rozica:!

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   "Prijateljice" brez otrok
5.1.2005 16:49:19   
KIRA
a tako dišečo? take imam najraj - ki dišijo, ne samo da so lepe.. 9nebesa (;))

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   "Prijateljice" brez otrok
5.1.2005 21:18:31   
frutka_
Seven PRAVA PRIJATELJICA te bo razumela!!!Jaz imam več prijateljic s katerimi se glede "mama tem" odlično razumem. Ampak odkrito povedano se tudi rada pogovarjam o čem drugem, sploh o službi, ker smo v glavnem iz istega faha!Tako da malo o otrocih, veliko o službah, pa o frajerjih (ki so zdaj že možje!) in odnosih s taščami...hahaha!!!Pravi trdi orehi za možgančke, a ne!?
Mislim, da je to čisto običajno, enostavno ne vidijo tvojega položaja ampak so zgolj zunanji opazovalci katerim se zdiš iz drugega planeta!
Upam, da mi ne bo katera "karieristka" zamerila ampak življenje je še vse kaj več kot služba in futranje lastnega ega. No, pač mislim da je užitek tudi prestopiti meje in uživati v materinstvu, usranih plenicah, pokozlanih cotah, kaotičnem stanovanju, slabem zadahu, mastnim lasem, raztegnjeni trenerki, strijam, bolečim joškam, šivom tam doli, začasnemu slabšemu seksu, neprespanim nočem,...sem še kaj malega pozabila...ampak ČISTO VSE odtehta en sam samcat nasmehec...takšen nedožen...zapeljiv...nežen...da izvabi še smeh na tvoja usta in potem se pač počutiš ko kraljica!To so moji občutki. Mislim pa, da niso daleč od realnosti tvojih.

Ne pozabi pa v tej anarhiji nase, sistem se bo spet sestavil oz. zgradil nanovo, prioritete so ti znane...otrok pa je tvoj sonček in ne si misliti, da kaj velikega in pomembnega zamujaš, če nisi v službi in še nisi odkrila nove teorije za blablabla in če nimaš uau!frizure (GORI&DOLI! da se razumemo!) zato ker je za vse čas...čas za otroka, čas za službo, čas za prijatelje, čas za objem, čas za solzice in čas za sebe... Ne obupaj, ker se bodo pravi prijatelji vrnili ostali pa naj kar korakajo na mestu.

Rada se imej, ostani taka kot si, ker takšna si najboljša!!!Za ostale prijateljice pa si gospa mama, da se razumemo!!!

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   "Prijateljice" brez otrok
5.1.2005 21:21:47   
Seven*
Joj Frutka. Thx. Zdaj se pa grem res jokat. :((

Ena :rozica: za tebe.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?