|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   'naravni' porod
2.4.2005 12:53:49   
babylove
To me pa razkuri. Rodila sem z EA in marsikdo mi vrže pod nos, češ da ta pa ta je pa naravno rodila. Kako sem pa potem jaz, umetno? Saj pri EA gre ravno tako vse po isti poti in na enak način kot brez EA, edino kar pač ni bolečin. Ali so ravno bolečine to, kar naredi porod 'naraven':zmeden:

Zame porod ni naraven, če se uporabi vakuum ali napravi CR. Kako pa ostale gledate na to?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   'naravni' porod
2.4.2005 13:19:45   
Gina
Joj, joj, pa ne se na besede obešat. Seveda je porod z EA normalen ali naraven. Je pa to porod, pri katerem ne občutiš (hvala bogu!) bolečin. Morda pa je kdo, ki ti je to rekel, mislil samo in izključno na to. Najbrž že ni mislil, da je tak porod v resnici nenaraven. Mogoče je s to besedo označil pač vse, kar ni izključno tako, kot to določa narava sama. Nič sekirat zato. Naravno si rodila.:bravo::bravo::bravo: Pa vesela bodi, da se nisi namatrala. Prav fino je, da imamo končno v Sloveniji EA.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   'naravni' porod
2.4.2005 13:32:52   
sašaš

Jest bi se pa bolj EA bala, kot pa samih bolečin ob porodu...:ups: No, v vsakem primeru me bo full strah... :(

Lp :muca:

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   'naravni' porod
2.4.2005 13:34:53   
babylove
Saj se ne sekiram, Gina. Razvoj misli pač. Prej me to ni motilo, ker nisem niti razmišljala o tem. Sicer pa se v nosečnosti sploh nisem spraševala EA da ali ne, ampak mi je bilo samoumevno, da jo vzamem.

In še mimogrede: rodila sem v Franciji, kjer moraš vnaprej izrecno povedat, če EA ne želiš, ker jo dajejo kar sistematično.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   'naravni' porod
2.4.2005 13:37:47   
Gina
Oh, kdaj bomo šele mi do tega prišli?! Prav je tako, kot imajo v Franciji. Samo tukaj se ljudje še bojijo tega, ker ne poznajo.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   'naravni' porod
2.4.2005 16:50:36   
babylove
kaya, pošteno povedano - zelo boli. In ni je psihične pripravljenosti na porod, ki bi lahko pregnala fizično bolečino. Toplo priporočam EA, in kljub temu se pripravi na bolečino, da te ne bo presenetilo. Ni pa nič takega, kar se ne bi dalo preživet - še vse smo rodile, nekatere celo večkrat.

Porodne izkušnje ne želim opisovat, pa brez zamere. Sicer pa je vsak porod čisto poseben, in tudi tvoj bo najlepša porodna zgodba, boš videla!

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   'naravni' porod
2.4.2005 18:46:51   
nikitta
jaz gledam takole: če si mamica potem je to naravno IN če rodiš z EA ali CR ali kako drugače, sploh pa s CR ti medicina reši še eno življenje...mimogrede, včasih so CR delali le, da so eno življenje lahko rešili in tega ni tako daleč nazaj!

Vsekakor, če obstaja tehnika ali pripomoček, ki ženski olajša porod, ne vidim zakaj bi se spolh nekdo vtikal in razsojal kaj je tebi bolj pisano na kožo, če me razumeš?!

Res, včasih so ženske drugače rojevale in seveda drugače živele. Stil in stres sta spremenila.

Predstavljaj si (naravni) porod, ki so ga včasih ženske prakticirale : rojevaš stoje, držiš se za vejo (lahko pred blokom kjer stanuje tvoja "pametna prijateljica") in v oporo so ti tvoji domači...pač to je tudi naraven porod in priznana tehnika, a če bi to naredila, sem prepričana, da bi spet naletetela na "kritiko".

Kako boš rodila in kdo bo prisoten je tvoja stvar...materinstvo je tvoj dar!

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   'naravni' porod
2.4.2005 22:29:30   
Seven*
Stvar interpretacije. Jaz po naravno tudi ne smatram EA... Je pa res, da je dandanes naravno zal tezko rodit. Naravno je za mene, ce lahko hodis med popadki, in sledis temu kar ti narekuje telo.. Pa da rodis cepe ali pa vsaj sede. Vsaj priblizno tako kot bi to izvedla ena aboriginka ali indijanka. :)

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   'naravni' porod
3.4.2005 10:32:59   
sašaš

Mene tud vse to od kaye zanima!:zmeden:

Lp :muca:

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   'naravni' porod
3.4.2005 14:07:22   
polona2
Prav nič od naštetega me ni bolelo, Babylove,to ti lahko potrdi marsikatera punca iz foruma, ki je tudi rodila z EA,sama vstavitev katetra ne boli, boli položaj v katerem moraš biti, ko ti ga vstavljajo, ležiš sključena na boku, kar je težko, ker te ovira trebuh, pa še popadki, ampak, ko prime EA, lahko normalno zadihaš in sama sebi čestitaš za najbolj pametno odločitev v življenju, taki so bili namreč moji feelingi...

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   'naravni' porod
3.4.2005 14:09:00   
polona2
Hi hi hi, Kayo sem mislila, ne Babylove, ooooops :ups:...

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   'naravni' porod
3.4.2005 15:34:53   
puncica
babylove kako lahko govoriš da zelo zelo boli če pa rodila z EA?:zmeden2:

Porod boli seveda boli a ne tako da se ne bi dalo preživet. Men je blo najbolj grozno pritiskanje, popadki sploh ne tako. Vsi pa pravijo da so popatki grozni. Kaj pa vem jaz celo nosečnost sploh nisem imela straha pred porodom in sem tudi potem v prodni sobi se smejala mojmu možu, ko mi je take klamfe špilal tam. pa rekla joj zdej pa bova v tej sobici 8 ur a ne Skratka jaz sem bila čist sproščena mogoče mal živčna zarad radovednosti kako bo. A ko se enkrat začne dogajat (sam porod) gre vse tako hitro, da sploh ne dojemaš vsega. Men se je sicer zdel da tamala ne bo prišla ven še pol ure sem potiskala in potiskala pa ni šlo nikamor, no vseeno pa se je rodila.

Po porodu sem bila kod da bi me en urnk avto povozo, vse me je bolel, vse mišice, ampak na bolečino pri porodu sem pa kr pozabila. A ja še to rodila sem brez EA, vendar so mi dal tisti smejal plin al neki, sem dihala noter, pa neki so mi dal v žilo, ne vem kaj, niso pa bli umetni popadki.

Nič se ne boj, sej boš vidla da ni tak bau bau. Res pa je da sem jaz prvič rodila v 2 urah od začetka (popadkov prej nisem mela) do konca.

Pa čim krajši porod vsem nosečnicam in prekrasnega dojenčka/dojenčico:bravo::bravo:

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   'naravni' porod
3.4.2005 17:08:09   
babylove
Kaya, porod z EA je načeloma neboleč. Ampak EA dobiš šele pri 3-4 cm, do takrat pa čutiš (in trpiš) bolečine pritiska glavice na maternični vrat ob vsakem popadku. In to kar fajn boli. Vstavljanje katetra sem čutila, ampak sem bila že tako izčrpana do takrat, da mi je bilo čisto vseeno, kaj mi anestezist za hrbtom dela in me to ni bolelo. Za razliko od polone2 sem pri vstavljanju katetra sedela na robu porodne mize, nagnjena naprej.

punčica, da je bolelo, si pa drznem reči zato, ker sem do EA ob vsakem popadku bruhala od bolečin in fizičnega napora. Od EA naprej pa tako kot pravi polona2 - luksuz!

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   'naravni' porod
3.4.2005 18:51:24   
polona2
Tega jaz ne razumem,
jaz, za razliko od žensk, ki niso rodile z EA in ne vedo kako poteka porod z EA, pa so vsepovprek najbolj pametne,
točno vem, kako bolijo popadki, ker sem jih imela in sem fino čutila vsakega posebej in tudi meni je bilo kar slabo od bolečine, a zakaj :(,
zato ker so me pred porodom na raznih forumih ženske prepričevale, da popadki bolijo, kot kakšne malo močnejše predmenstrualne bolečine in da takoj vse pozabiš :grrr:,
ko pa sem dobila prvi popadek, me je pa skoraj kap zadela, tako sem bila šokirana od intenzivnosti bolečine (ja, saj vem, da se zopet ponavljam, ampak, tako je pač bilo),
jaz ne bom nikogar prepričevala, naj vzame EA (za razliko od nekaterih, ki non-stop prepričujejo, da je naravni porod nekaj prijetnega...), jaz lahko samo povem svojo izkušnjo, ker ne bom jaz namesto vas na porodni postelji rojevala v bolečinah,
preveč burno sem zopet odreagirala, samo vedno imam feeling, da se moram branit, ker sem rodila z EA,
Kaya, pametno odločitev ti želim, pa rada se imej, lp!

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   'naravni' porod
3.4.2005 20:28:01   
Pupica
ne se tolk sekirat, to bo itak zmeri se kera najdla pa rekla, ja pol pa nis normalno rodila.
a če ti dajo pa v kanala analgetik, al pa za vdihavat je pa normalno al kaj??

Ej jaz se na te besede sploh ne bi ozirala. Saj sama veš da si normalno rodila. Zame je abnormalno carski rez.
:kuza:

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   'naravni' porod
3.4.2005 20:47:21   
ZARA
OK... jst sem pa rodila 'abnormalno' s CARSKIM REZOM,pa tud ni glih piknik!!!

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   'naravni' porod
3.4.2005 21:44:35   
Blink1
Oj punce...najbolj naravno je rodit na njivi med okopavanjem krompirja...Malce se prepogneš, stisneš, pa je...HALO!!!

Drage moje.....porod je težko delo, madona! Tako ali drugače. Jaz sem rodila z EA...pa sem zdravnico po pol urah od vstavitve katetra vprašala, če stvar sploh deluje, hudiča:hudicek:

BOLI...in to ne malo!

Sicer pa za nekatere tudi nosečnost ni ravno uživanje. Jaz sem imela srečo, da je bilo prav to. porod je le zaključek te dobe. In vsak porod je naraven...ne vem kako bi lahko bil nenaraven.

Sploh pa mi ni jasno, zakaj bi se morale zagovarjat ker smo rodile z EA. Če komu kaj ne paše, naj rodi brez. Najbolj pa me razkuri če to reče kak moški:grrr:

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   'naravni' porod
3.4.2005 21:46:39   
puncica
Polona2, tudi ti ne moreš bit pametna bolj od tistih ki so rodile brez EA, ker ne veš kako je to, si pač imela EA. Veš prag bolečine je pri ljudeh zelo različen in jaz vem kakšna je bila moja izkušnja. Moram povedat da se zobarja bojim ko hudič križa in da obvezno hočem imet anesetizjo če mi kej šarjo po zobovju ampak na porod sem bila pa čist pripralvjena, brala kako bli, bla bla bla in vse to, sem misla mater pol mora pa res bolet a je bilo čist drugače, popadki so bili znosni, ne rečem da ni bolel a ko se koncentriraš na dihanje je veliko lažje in ne razmišljaš na popadek a ja pa še sprostit moraš druge mišice, jaz sem mojga nonstop opozarjala da naj mi pove ko bom imela napete mišice na nogah da jih sprostim, tako je bilo veliko lažje. Kot sem rekla popadki so bili čist ok, men je blo huje potiskat. Tako da se da tud brez EA rodit čist ok, in je to ena lepa izkušnja. Sama sem hotela prvič videt kako je brez EA, kjer popadkov baje kasneje ne čutiš, no bolečine mislim, sam nek pritisk in uspelo mi je.

Mi pa gre na živce ko nekatere sam ta EA propagirajo kot da naravno (zanalašč sem to napisala:hudicek: ) sploh ni možno rodit in imet prijetne izkušnje poroda.

Sicer se bo pa vsaka sama odločila a rodit brez ali z EA, je pa vse to na razpolago za določeno ceno seveda:zmeden2:

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   'naravni' porod
3.4.2005 21:47:51   
Blink1
Aja Kaya...vstavitev katetra pri meni ni bila boleča...so bili popadki bolj...Popadke sem čutila v sprednjem delu trebuha in niso bili ravno neboleči:zmeden: Iztis otroka...sploh ne vem kako in kdaj...nič čutila. Šivanje??? Sploh nisem vedla, da so me kaj zašili...oni dohtar je nekaj šaril z neko vrvico...zašil...nič čutila.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   'naravni' porod
3.4.2005 21:49:53   
Blink1
:hudicek: No, ja jaz sem popadke čutila do zadnjega. Saj drugače ne vem kako bi šlo... Ko je popadek moraš potiskat:zmeden2:

Hmmm...mogoče pa res ni primlo?:zmeden2:

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   'naravni' porod
3.4.2005 21:57:57   
Mojca P.
Babylove, zanimivo, da te je ze tako bolelo preden si dobila EA. Pises, da zato, ker moras biti ze 3-4 cm odprt, ko ti sele dajo EA.
Meni je sredi Ariela voda odtekla, sva drvela na urgenco, kjer so ugotovili, da sem ze 3 cm odprta pa tud vedla nisem. Vem, da je vsak porod drugacen, amoak..piknik se je zacel sele potem, ko sem bila odprta preko 5, ostalo je blo bolj "pisofkejk", kot karkoli drugega. Verjami, tisto tik pred zdajci je vsekakor najhujse.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   'naravni' porod
3.4.2005 22:04:08   
Blink1
Hmmm...jaz sploh ne vem koliko sem bila odprta ko sem dobila EA, ker ni bila načrtovana in sem jo pač dobila. Sploh pa sem se zelo hitro odpirala.

no glede na to da sem rodila v treh urah je šlo takole:

- prvi dve uri smo se med popadki še zabavali in smejali (moj dragi in babica)- to je bilo brez in z EA

- tretja ura (kljub EA) so bili popadki toliko intenzivni, da sem med njimi res raje počivala, kot pa še kaj govorila;)

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   'naravni' porod
3.4.2005 22:13:52   
polona2
Puncica, enkrat globoko vdihni in si še enkrat preberi moj post, jaz VEM, kako izgledajo popadki, ti NE VEŠ kako izgleda porod z EA, tako "simple" je to, ajd!

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   'naravni' porod
3.4.2005 22:21:11   
Anonimen
O.K., če ste tako pametne, potem gotovo katera ve, zakaj moraš biti 3 cm odprt, da ti dajo EA. Zakaj ne dajo takoj na začetku in lepo nadaljujejo do konca?

(odgovor članu babylove)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   'naravni' porod
3.4.2005 22:25:42   
puncica
Polona2, tudi ti vdihni, in me porod z EA tudi ne zanima, ker je porod brez EA lahko (kot baje tvoj) tudi prijetna izkušnja, kar pa ti NE VEŠ. Ajd!

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?