|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   (ne)spanje čez dan
27.11.2008 16:30:48   
kaya2007
Hej,

naša tamala je stara leto in pol, ponoči normalno spi, ravno tako je do zdaj vedno spala tudi čez dan urico ali dve. ampak zadnje dni noče več, če jo dam v posteljo se dere kot hudič in imava ne boj, mesarsko klanje user posted image  če jo dam spet pokonci, normalno zdrži do večera, če pa vztrajam pri svojem in jo "prislilim" da zaspi, mi tudi ponavadi rata. zanima me, če je kdo od vaših user posted image  že tako kmalu nehal spati čez dan? naj jo silim da spi, ali jo pustim pokonci? je mogoče samo obdobje?
hvala za pomoč!

< Sporočilo je popravil kaya2007 -- 27.11.2008 16:31:40 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: (ne)spanje čez dan
27.11.2008 17:03:05   
zinkazi
če ima nočno spanje daljše, je v tej starosti normalno da potrebuje manj spanja. mislim , da ni pametno, da je to tako na silo, če pa ji bo manjkalo spanja, bo verjetno sama želela spati. ker pa normalno zdrži do večera, ima verjetno spanca dovolj.

_____________________________


Otroško srce je zaklad


(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: (ne)spanje čez dan
27.11.2008 17:04:41   
MATEJA
Mislim da je leto in pol staremu otroku premalo samo spanje ponoči, pa tudi če spi 12-13 ur ponoči... Moj ta mali ima 2,5 leta, pa ni šanse da zdrži brez popoldanskega spanja (od 1,5 - 2,5 ure) oz. je tako tečen, da je neznosno. Se pa spomnim da je tudi on imel eno kratkotrajno fazo bolj trmarenja kot česa drugega okrog 1,5 leta in se je tudi drl kot user posted image , ko sem ga nesla spat popoldne. Potem sem ga dvignila brez besed oz. z kreganjem in ga nesla na kauč in je po par minutah jokanja na sede zaspal user posted image . Bil je koma, spat pa ne... Mislim pa da je pomembno vztrajat pri svojem, ker ti naši mali škratki hitro pridejo do zaključka, kako doseči svoje in izsiljujejo z dretjem. In potem je večna borba... Ko včasih reče moj user posted image , da "ne nana" mu jaz rečem: ne greš nanat, samo malo počinit user posted image  in potem mu povem vse kaj bomo počeli ko se nanina in da komaj čakam da vstane. In zaspi brez problemov, hvala bogu... Moramo pa zato zvečer hodit z njim v posteljo, ker noče več sam. Je pa res da so otroci različni, zato je najbolje da delaš po občutku. LP.

_____________________________

MOJ OTROK ME JE IZPOPOLNIL...

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: (ne)spanje čez dan
27.11.2008 21:35:39   
mamabranka
Moj se je tud začel upirat spanju cca 2meseca. Ima čas med 12 in14, ko mora biti v postelji, ali spi ali pa samo leži! Spat bi moral, sej zdrži tud brez spanja, ampak je bolj tečen potem. Sem pa ugotovila, če spi od 20 do 7.00 ali 7.20, potem tudi zaspi čez dan. Če pa ga pustim spati do 7.30, ne zaspi. Na začetku, ko se je začel upirati je bilo dretja full pa brcanje, zdej pa samo malo, dokler ne oddidem iz sobe, pol pa se začne žurka - skakanje po postelji, samogovor,... Kar vstraji, če ne boš, bo še vedno veliko dretja!

_____________________________

Našemu Razgrajaču Eneju, se je na Miklavževo pridružil še en razgrajaček Vid.

(odgovor članu MATEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: (ne)spanje čez dan
27.11.2008 21:46:31   
kajajaka
Mislim da je leto in pol staremu otroku premalo samo spanje ponoči, pa tudi če spi 12-13 ur ponoči...


teoretično res, ampak naša pri 4,5 meseca spi ponoči od 20-8h, čez dan pa največ kakšno urico v vozičku ali pa npr. 2-3x na dan po 15-30 minut... Ampak, ker ni tečna in se normalno igra, jé in se razvija, je P rekla, da nekateri otroci pač ne rabijo toliko spanja in naj bom zadovoljna, da spi ponoči (in sem user posted image )

(odgovor članu MATEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: (ne)spanje čez dan
28.11.2008 6:59:00   
nežka
Tudi mi smo imeli vedno težave zaspati, sploh popoldan, ko pa zaspi, potem pa ni problem, spi kot top. In jr tudi okoli 1,5l imel neke fore in ni hotel zaspati čez dan, pa sem ga pustila, a sem ugotovila, da je bilo po nekaj dnevih takega ritma prehudo, po moje je še premajhen, da bi spal le ponoči.
Še zdaj (2,5l) sicer on ne bi šel spat, a če ne gre je proti večeru siten in pade dol že ob sedmih-pol osmih.
Glede na to, da ko mu rata zaspat, spi uro in pol najmanj, vidim, da spanje še potrebuje in prav je tako, vemo, da majhni otroci rabijo spanec za zdrav razvoj. Možno je, da je tvoj drugače, a če se le da, poskusi vztrajati, za njegovo dobro.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: (ne)spanje čez dan
28.11.2008 8:05:50   
honey
Jaz pa našega nisem nikoli silila spat. Res je ponavadi zaspal v vozičku, ker sva bila cele dneve zunaj, če pa notri ni hotel spat, pa pač ni. Tudi zdaj, pri 3,5 letih, npr. čez vikend nikoli ne gre popoldan spat, pri babi pa med tednom spi tudi po 2 uri. Pa kaj. Pač ne rabi oz. nadoknadi.  Se je pa zadnjič zgodilo, da 3 dni zapored popoldan ni šel spat in je 3. večer padel dol ob 8.30 ob risanki. Tako da, ko bo otrok zaspan, bo spal. In tega se jaz držim že od vsega začetka in ga nikoli nisem silila spat, zato ker pač otrok mora veliko spat user posted image  Otroku ni problem zaspati kjerkoli - no, vsaj našemu ni bilo. Ko je postal zaspan, je zaspal, pa če je bilo to v vozičku, doma na kavču, na obisku ali pa v mojem naročju. Pač ko je bil zaspan, je zaspal in mir.

_____________________________

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu nežka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: (ne)spanje čez dan
28.11.2008 13:10:56   
ThinkPink
Moja pa ima ful rutino. Spanje 2 uri po kosilu (okoli 12h). Večinoma ta rutina drži, vsak dan jo takoj po kosilu dam spati in takoj zaspi, potem je celo pop. ok in gre zvečer spati ob 19h. Če teh dve ur po koslu nima (ker noče zaspati), je celo pop. tečna, stoka, kriči, vidno nerazpoložena...Potem pa ob 17/18 dol pade od utrujenosti in imamo cel sistem porušen. Tako, da jaz vztrajam na pop. spanju, po kosilu. Tako ali tako vedno sama zaspi, če pa se kdaj upira, jo pač "na silo" uspavam (nosim jo po sobi, božam, večkrat dam ajat, če se vstanejo položim spet...). Ker spanju se upira takrat, ko je preveč vznemirjena oz. preveč utrujena od vsega, da bi se toliko umirala, da bi lahko zaspala. Posebaj opažam, da ima težave s spanjem, če sva dop. kje na obisku in se ji ful dogaja. Naša ta spanec enostavno rabi.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: (ne)spanje čez dan
28.11.2008 21:33:47   
Solero
Prisluhni ji. Če bo rabila spanec, ti bo dala vedet.
Pridejo dnevi, ko otrok spi po tri ure popoldan, pa tudi dnevi, ko cel dan ne spi.

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: (ne)spanje čez dan
28.11.2008 22:30:40   
roberta
pri nas je bilo vse kar je bilo povezano s spanjem eno samo "siljenje" in sitrarjenje... enostavno ni hotela spati, že od kar se je rodila naprej. že kot dojenček je spala po nekje 15 minut na dan (to je groza, da si predstavljati ne moreš), čeprav je bila zaspana in sitna na kvadrat. no pri nekej 1,5 letih pa je začela spat tudi dlje, le da si je čas za spanje izbrala tam nekje okoli 16. zvečer. in seveda potem ni bilo govora o tem, da bi bila ob kaki pametni uri (npr. 20h) v posteljih. tkao, da na to tudi nisem prav dolgo pristajala. ob vseh težačenjih sem jo potem imela dosti, pa tudi svojega sitnarjernja, da naj gre že enkrat vendar spat, da to sploh ni več normalno (aja še to, tudi ponoči ni kaj dosti spala - v najboljših časih je spala skupaj 10 ur, ampak še to tam od nekje 1,5 leta naprej, prej se je skos zbujala in še ponoči tečnarila, da noče spat) in sem jo pri 2 letih nehala "dajat" spat čez dan. od takrat je večerno spanje precej boljše, ker recimo da zaspi vsaj do 21. ure, kar je za nas že krasno.   

roberta

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: (ne)spanje čez dan
29.11.2008 15:59:51   
Najaa
Moja je imela tako obdobje nespanja čez dan nekje po 1.letu in potem tudi okoli leta in pol. Nisem je silila, je pač šla zvečer prej spat. Ampak okoli petih je bila že skoraj koma in sem vidla, da vseeno spanec še rabi. Tak da sem vesela, da se je nazaj poštimalo in gre vsak dan spat.

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: (ne)spanje čez dan
29.11.2008 21:08:17   
BAMBINA_
Nekje sem čitala, kako lahko najlažje preveriš, če otrok še potrebuje dnevno spanje. In sicer, v času, ko je prej že sladko spal, gresta z aovtm na vsaj pol urno vožnjo. Če v tem času zaspi, je to znak, da dnevni spanec še potrebuje.
Naš mali čez dan še vedno spi od 2,5 do 3 ure v kosu, čeprav ponoči spi cca. 11 ur.


_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: (ne)spanje čez dan
29.11.2008 21:22:30   
petrazg
Naš malček tudi spi od 2 do 3 urce na dan. Enako je v vrtcu... S tem, da se doma včasih upira sploh, če imamo koga na obisku, ampak ga dam vseeno v posteljo. Večinoma zaspi takoj, včasih pa še nekaj časa govori, poje in hodi gor in dol po posteljci, joka nikoli. Bi pa tudi on zdržal brez spanja (kdaj babi prepriča, da ni zaspan), ampak je potem zvečer siten in nič ne velja...

Poskusi vztrajati par dni, pa boš videla. Je pa tudi Bambin predlog dober... v avto, pa se zapelji malo naokoli....

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: (ne)spanje čez dan
29.11.2008 21:22:39   
sabri
Naša je stara dobro leto in pol, je imela v zadnjem času par dni, ko ni in ni zaspala čez dan in je bila budna do večera, samo zvečer prej zaspala, ampak ni ponoči nič dlje kot običajno, celo manj. Tista fora z avtom je enkrat vžgala od teh dni in je zaspala za pol urce, drugače pa tudi to ne. Sem jo pa pustila skoraj eno uro, ker ni niti tolk težila ampak kar pela pa govorila se igrala, samo spala ne, je pa res, da zdaj potrebuje tudi 20 min do pol ure včasih, da zaspi čez dan. Očittno je v taki fazi, da pride kak dan spočita in noče spat podnevi, ampak drug dan pa še vedno zaspi.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: (ne)spanje čez dan
1.12.2008 16:55:21   
naraščaj
IZVIRNO SPOROČILO: honey

Jaz pa našega nisem nikoli silila spat. Res je ponavadi zaspal v vozičku, ker sva bila cele dneve zunaj, če pa notri ni hotel spat, pa pač ni. Tudi zdaj, pri 3,5 letih, npr. čez vikend nikoli ne gre popoldan spat, pri babi pa med tednom spi tudi po 2 uri. Pa kaj. Pač ne rabi oz. nadoknadi.  Se je pa zadnjič zgodilo, da 3 dni zapored popoldan ni šel spat in je 3. večer padel dol ob 8.30 ob risanki. Tako da, ko bo otrok zaspan, bo spal. In tega se jaz držim že od vsega začetka in ga nikoli nisem silila spat, zato ker pač otrok mora veliko spat user posted image  Otroku ni problem zaspati kjerkoli - no, vsaj našemu ni bilo. Ko je postal zaspan, je zaspal, pa če je bilo to v vozičku, doma na kavču, na obisku ali pa v mojem naročju. Pač ko je bil zaspan, je zaspal in mir.

Blagor teb da zaspi kjer kol. Moja sama od sebe ne zna zaspat.Ja lahk tak zaspana, da se sama na seb spotika in tečka in joka in ..... Zadnji teden pa mamo noro. Jaz je pa popoldne ne morm vozt po dežju in zdej ko je že skor tema, prej sem jo še lahk.
Ne spi čez dan (razen pri babi v vozičku cca 1h al pa mal več) Stara pa je komi 1let. Včer ni spala cel dan (po treh poskusih sem obupala) in zvečer je zaspala ob steklenički, sam je bla za 5min že pokonc in dretje na polno do 1h zjutri, ko sem skor že znorela. Nočno spanje je pa itak poglavje zase. Mogoč je do zdej 2x prespala nož brez zbujanja, drugače pa na pol ure - 1,5h je budna in joka in jo uspavamo, groza.
A je to normalno. Jaz ne vem več sem že čist obupana. Danes sem pa vztrajala in sem se z njo vlegla (kot običajno ) in nisem popustila dokler ni zaspala. No in zdele bo že 1h odkar spi. Men je tko hudo. Moja nujno rab spanc sam ne in ne spat.

_____________________________

Moji princeski: 23.11.2007 Taja
23.6.2010 Ajda

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: (ne)spanje čez dan
1.12.2008 17:40:02   
SONČEK LARA
ojla

vsak otrok je zase, naša spi 2-3 ure doma, v vrtcu manj in je stara 16mes. Otroka ne sili v spanje, ko jo daješ spat pa poskusi biti sproščena in ne misliti, joj kaj če spet ne bo zaspala, verjemi otrok te čuti. In tudi on postane nervozen.

Tudi moja mala ni v nedeljo hotela zaspat takrat ko se je meni zazdelo, da bi mi najbolj odgovarjalo, saj me je čakalo kuhanje kosila, a glej ga zlomka, mala vstane v posteljci se mi zasmeji in sem ji samo rekla, še ni čas, no pa se pojdi igrat in tako je šla spat čez uro in pol brez problema.

spanje je zoprna zadeva, včasih imaš poln kufer vsega in sam čakaš da bo ura da gr eotrok spat, da lahko postoriš kar pač moraš ali pa se preprosto vležeš na kavč in bereš. Ampak dejstvo je, da tudi nam kakpen dan ne uspe zaspati takrat ko se odpravimo, pa mogoče spanje preložimo še za kakšen film ali knjigo

tudi jaz sem imela probleme, živčne vojne ko mala ni hotela zaspat še kos em bila na porodniški, vsak dan sva imele živčne vojne, pa nošenje, guncanje, cela flaša laja je šla...mislim mešalo se mi je, pa križ je tudi bolel, samo ko pa sem se sprostila in pač ni šlo, sem takoj popustila in pač videla saj je v eni uri ali dveh pokazala sama da je čas....

toliko iz moje strani

srečno

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: (ne)spanje čez dan
1.12.2008 20:11:48   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: naraščaj

Moja sama od sebe ne zna zaspat.Ja lahk tak zaspana, da se sama na seb spotika in tečka in joka in ..... Zadnji teden pa mamo noro. Jaz je pa popoldne ne morm vozt po dežju in zdej ko je že skor tema, prej sem jo še lahk.
Ne spi čez dan (razen pri babi v vozičku cca 1h al pa mal več) Stara pa je komi 1let. Včer ni spala cel dan (po treh poskusih sem obupala) in zvečer je zaspala ob steklenički, sam je bla za 5min že pokonc in dretje na polno do 1h zjutri, ko sem skor že znorela. Nočno spanje je pa itak poglavje zase. Mogoč je do zdej 2x prespala nož brez zbujanja, drugače pa na pol ure - 1,5h je budna in joka in jo uspavamo, groza.
A je to normalno. Jaz ne vem več sem že čist obupana. Danes sem pa vztrajala in sem se z njo vlegla (kot običajno ) in nisem popustila dokler ni zaspala. No in zdele bo že 1h odkar spi. Men je tko hudo. Moja nujno rab spanc sam ne in ne spat.

Preutrujeni otroci tudi ponoči slabo spijo. Vzami si en dan čas, pa pojdite kakšne 4 ure po tistem, ko se bo zjutraj zbudila, na dooolgo dve do tri urno vožnjo. Res, enkrat se mora fajn čez dan naspati. Boš videla, tisto noč se zagotovo ne bo zbujala ali pa vsaj občutno manj. In naslednji dan potem pazi, da jo boš podnevi pravočasno uspavala. In tako ustvarite vsakodnevo rutino.


_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: (ne)spanje čez dan
1.12.2008 22:58:15   
kaya2007
no, naša zdaj spet spi, očitno je imela tako obdobje ali pa ji je šlo na živce ležat, ker je smrkala. se je namreč tudi zjutraj zbujala že ob 9h, zdaj pa je spet prešaltala na 10.-upam, da bo tako tudi ostalo user posted image  
je pa res, da ima zdaj popoldanski spanec precej pozno, šele ob ene 5h, prej pa je šla spat ob 2h.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?