|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   (pre)bujna domišljija - laž
16.5.2011 17:18:18   
Anonimen
Joj kar groza me je ko tole pišem ... samo res ne vem kako reagirati oz. kako tamali to pojasniti, zato upam, da mi bo katera vedela svetovati ... skratka ta vikend je bila tamala (2,5 let) na počitnicah pri mojih (sobota in nedelja). Ko sem jo v nedeljo prišla iskat je bila moja mami čist frapirana, ker ji je tamala dopoldne, ko jo je previjala rekla, da jo je babi zjutrej tepla (kar seveda ni res) in jo je potem moja mami spraševala kdo, kdaj in zakaj jo je tepel in tamala ji reče, da jo je ona zjutrej tepla ... in mami potem to pove meni. Men se ni zdelo kej omembe vrednega, a sem tamali vseeno še sama povedala, da to ni lepo, če reče da jo je babi tepla, ker to ni res in potem sem ji to še zvečer razložila in sem mislila, da je pač zgodba sedaj zaključena. No pa pridem danes iz službe, kjer me je že čakal moj pa tamala in mi moj ves paf reče, da ga je v vrtcu, ko jo je prišel iskat, vzgojiteljica poklicala na razgovor, ker je čez dan slišala tamalo, kako eni sovrtičkarici razlaga, da jo mami in dedi tepeta. In potem ko jo je previjala je po nogah še ene modrice videla in je paniko zagnala. Moj ji je povedal, da si je tamala to zmislila, ker je res ne tepemo in vzgojiteljica mu je (zaenkrat) verjela, čeprav bo sedaj itak ful pozorna na vsako modrico pomoje. Teh pa ponavadi ni malo, ker je tamala precej po meni glede štoravosti in jih ima po nogi kar naprej polno.
Naj šeenkrat poudarim, da je ne midva in ne moji ali njegovi tamale ne tepemo!
No in sedaj res ne vem, kako tamali dopovedat, da to kar govori ni ok. Da se nesme lagat. A tako mali otroci sploh že dojemajo kaj je laž in kaj resnica ... res čisto sem frapirana ker česa takega še nisem bila vajena ... se poskušam pogovorit z njo pa ne najdem pravih besed ... grem pa jutri jaz po tamalo in bom vzgojiteljico malo povprašala glede tega pa kako mi ona priporoča naj pristopim k stvari ... oh ja ... kakšen nasvet?

< Sporočilo je popravil Otika -- 16.5.2011 17:22:30 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
16.5.2011 18:42:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: (pre)bujna domišljija - laž
17.5.2011 8:00:16   
Anonimen
Saj to sem ji tudi sama učeri razlagala, da lagati ni lepo, da to samo poredne punčke počnejo, pridne pa ne (to ponavadi pali pri njej) in da tega ne sme več početi. In potem jo vprašam, če ne bo več tega govorila in reče da ne bo in se smeji ... Potem sem jo pa zvečer šeenkrat vprašala če jo je kdo kdaj tepel, pa spet reče:" ja, ti si me tepla" pa jo vprašam ja kdaj pa? pa je rekla da danes zjutraj (kar je pa sploh nemogoče, ker sem šla v službo preden se je sploh zbudila) in potem sem ji spet razlagala kako to ni lepo in da ne sme lagat itd. itn. in me je sedaj prav strah, kaj bo danes v vrtcu razlagala user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: (pre)bujna domišljija - laž
17.5.2011 8:38:31   
betty.ford
otika, ji je kdo kdaj rekel, da jo bo po riti, če se ne bo obnašala tako kot je prav? se mi zdi, da včasih otroci iz tega vzorca prenesejo tepež v svoj besednjak.

ali pa kdaj vzorec potegnejo iz kakšne šale. in je jim blazno fino zdi tepež, ker še niso občutili bolečine in dejansko ne vedo kaj to pomeni.
znanka je svojemu občasno zažugala, da ga bo po riti in se smejala zraven (v smislu igre).

jaz bi ji razložila, kaj pomeni tepsti in kako se počuti človek, ko je tepen. mogoče se ji ne bo več zdelo smešno in fascinantno.

< Sporočilo je popravil betty.ford -- 17.5.2011 8:40:06 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: (pre)bujna domišljija - laž
17.5.2011 8:39:19   
kristinaj
počakaj, mogoče je le obdobje ko tako govori, in bo minilo..... modrice so mi pa znane, sta jih tudi moja dva polna :))))

če veš, da je nihče ne tepe, ko to omeni jo poskusi ignorirat in jo preusmeri...

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: (pre)bujna domišljija - laž
17.5.2011 9:04:04   
Anonimen
Ma hecali sva se že tako, da je naprimer zvečer na previjalni ležala na trebuhu, jaz sem jo pa masirala s kremo in pol za konec sem jo parkart potrpljala po riti, kot po bobnu in se ji je to jako fino zdelo in je vriskala in hotela še, ko sem nehala. Pa včasih ji rečem, ko jo imam res že čisto na vrh glave, da jo bom po riti, če ne bo pridna (samo je nikoli še nisem). A mislite, da je to res povezala v glavi v to, da jo tepemo doma? Bom upoštevala ta nasvet in ji probala razložit kaj tepež dejansko je in da to ni trepljanje po ritki. Mah saj glede na to, da sem 1000%, da je nigče ne tepe bi pač preživeli to obdobje v vsakokratnem razlaganju, da se ni lepo lagat ... samo me je pa kar starh, kaj bo tamala v vrtcu razlagala, da ne bodo tam še kakega CSD-ja klicali user posted image

(odgovor članu kristinaj)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: (pre)bujna domišljija - laž
17.5.2011 9:36:22   
picola1
Jst sem moji hčerki (sicer je stara 3,5 let) kr povedala (poleg tega, da lagat ni lepo itd.), da ne sme nikoli rečt, da jo kdorkoli tepe, če ni res, ker potem lahko pridejo ene gospe in gresta ati in mami lahko v zapor ali pa njo vzamejo in jo dajo drugim staršem. Sem ji povedala parkrat, da ni lepo, da laže o takih stvareh pa ni zaleglo, potem sem pa pomislila ravno na to, kar se dogaja pri tebi Otika in me je mal pograbla panika in sem se odločla, da bom povedala bolj na hard. In je zaleglo. Sem pa ji istočasno povedala in povdarila, da pa bi vseeno morala povedat, če bi jo nekdo res tepel ali ji kaj hudega počel.
Naj povdarim še jaz, da jih je v vseh 3,5 letih sam enkrat dobila po riti (en udarec) pa še to sem se ji potem opravičila in sva se pogovorili...

Mogoče sem bla mal kruta al kajjazvem...sam o takih stvareh lagat je resno lahko nevarno in resno lahko privede do obravnav na csd-ju.



_____________________________

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: (pre)bujna domišljija - laž
17.5.2011 11:16:44   
Anonimen
Kaj če prebereta Ostržka?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: (pre)bujna domišljija - laž
17.5.2011 11:27:43   
Anonimen
Lahko probam ... samo ne vem če bo imela potrpljenje in koncentracijo za tako dolgo pravljico.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: (pre)bujna domišljija - laž
17.5.2011 11:29:24   
Anonimen
Se dobi tudi krajše verzije, ali pa mogoče risanko?
Vprašaj v knjižnici.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: (pre)bujna domišljija - laž
17.5.2011 11:31:16   
Anonimen
Bom, hvala!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: (pre)bujna domišljija - laž
17.5.2011 15:20:41   
pelin
Iz takšnele na videz šaljive štorije lahko nastane fina godlja...Rada bi poudarila da so nas pedagoške delavce (vsaj pri nas)fino zmasirali in obremenili s temi zadevami. Zagrozili so nam, da smo  v primeru, da pride do tega da opazimo znake nasilja pri otroku, ali pa samo sumimo, da do tega prihaja, dolžni, da  zadevo nemudoma javimo do pristojnih organov (vodstvo vrtca, csd...). V nasprotnem primeru, da stvar ignoriramo in se kasneje pokaže, da smo zato vedeli in molčali, smo lahko kaznovani z denarno ali celo zaporno kaznijo...
Prav zaradi tega slednjega, so nekatere kolegice prav panične in velikokrat nadležne glede teh perečih zadev.
Žal pa jih je med njimi tudi veliko, ki le čakajo, da se kaj podobnega dogaja, da lahko zadevo napihujejo, prenašajo okrog, delajo probleme tam kjer jih ni...Vsak, ki ima malo soli v glavi, ve, da so znaki nasilja nad otroki tudi drugačni in ne le nedoločljive podpludbe . Če je vaša vzgojiteljica to omenila možu, se je zagotovo pred tem posvetovala s pomočnico, pa še s kakšno kolegico, pa mogoče še celo s kom... npr. hišnikom, če je prišel ravno takrat mimo...Žal zadeve v vrtcu dostikrat tako delujejo...Skratka, mislim, da vas bodo fino opazovali, pa čeprav mogoče ne bo tako zgledalo...Jaz ti svetujem, da se o tem temelito pogovoriš z njeno vzgojiteljico,ter ji predstaviš situacijo ( ki mimogrede sploh ni redka za to starost otrok)da bo dobila občutek, da želiš zadevo razjasniti in ne nekaj skrivati.
Osebno sem pač mnenja, da se s temi zadevami ni zaigrati oz. je treba stvar prej zajeziti, pregnati vse dvome in končati stvar še preden se sploh dobro začne...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: (pre)bujna domišljija - laž
17.5.2011 15:57:00   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: pelin
( ki mimogrede sploh ni redka za to starost otrok)

Tudi mi smo imeli primer, da je mali rekel da mu je en dal lubčka user posted image . Še danes ga vsakič sumničavo gledam user posted image .
Ena punčka pa se je "zmislila", da jo je udarila vzgojiteljica.

Saj ne veš a je bilo kaj res ali domišljija, ampak ni se ponovilo in je pri tem ostalo. Seveda s temeljitim pogovorom, da mora povedati, če bi se kaj takšnega zgodilo. Pa da ga tepem mi je tudi rekel, po detajlnem spraševanju pa je prišlo ven, da misli tako, trepljanje po ritki.

Lahko pa je samo, da otrok pogrunta da s takšno izjavo dobi veliko pozornosti. user posted image

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: (pre)bujna domišljija - laž
18.5.2011 14:06:13   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: pelin

Iz takšnele na videz šaljive štorije lahko nastane fina godlja...Rada bi poudarila da so nas pedagoške delavce (vsaj pri nas)fino zmasirali in obremenili s temi zadevami. Zagrozili so nam, da smo  v primeru, da pride do tega da opazimo znake nasilja pri otroku, ali pa samo sumimo, da do tega prihaja, dolžni, da  zadevo nemudoma javimo do pristojnih organov (vodstvo vrtca, csd...). V nasprotnem primeru, da stvar ignoriramo in se kasneje pokaže, da smo zato vedeli in molčali, smo lahko kaznovani z denarno ali celo zaporno kaznijo...
Prav zaradi tega slednjega, so nekatere kolegice prav panične in velikokrat nadležne glede teh perečih zadev.
Žal pa jih je med njimi tudi veliko, ki le čakajo, da se kaj podobnega dogaja, da lahko zadevo napihujejo, prenašajo okrog, delajo probleme tam kjer jih ni...Vsak, ki ima malo soli v glavi, ve, da so znaki nasilja nad otroki tudi drugačni in ne le nedoločljive podpludbe . Če je vaša vzgojiteljica to omenila možu, se je zagotovo pred tem posvetovala s pomočnico, pa še s kakšno kolegico, pa mogoče še celo s kom... npr. hišnikom, če je prišel ravno takrat mimo...Žal zadeve v vrtcu dostikrat tako delujejo...Skratka, mislim, da vas bodo fino opazovali, pa čeprav mogoče ne bo tako zgledalo...Jaz ti svetujem, da se o tem temelito pogovoriš z njeno vzgojiteljico,ter ji predstaviš situacijo ( ki mimogrede sploh ni redka za to starost otrok)da bo dobila občutek, da želiš zadevo razjasniti in ne nekaj skrivati.
Osebno sem pač mnenja, da se s temi zadevami ni zaigrati oz. je treba stvar prej zajeziti, pregnati vse dvome in končati stvar še preden se sploh dobro začne...



Čaki mal. Meni se v takšnem primeru dobesedno odpelje in garantiram, da ta vzgojiteljica nebi več mirno spala, ker bi do potankosti naštudiral vse zakone in pravila in verjemi mi, da bi jih mogla izvajat do pike in za vsako odrgnino, ki bi jo otrok prinesel iz vrtca bi sledila tožba. Me zanima koliko časa bi me še opazovala. Drugače niti pod razno ne kompliciram v vrtcu.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: (pre)bujna domišljija - laž
18.5.2011 14:07:37   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

Lahko pa je samo, da otrok pogrunta da s takšno izjavo dobi veliko pozornosti. user posted image



Seveda. Samo nekatere vzgojiteljice začnejo takoj zganjat cirkus.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: (pre)bujna domišljija - laž
18.5.2011 14:19:24   
Anonimen
Hja ... jaz sem sedaj včeraj govorila z vzgojiteljico in pomočnico ... sta rekli, da tamala včeraj ni več nič takega govorila tam. Pa da nas ničesar ne obtožujeta, samo da sta morali opozoriti na zadevo, ker so se stvari poklapale ... tamaline zgodbe pa modrice po stegnu. Samo jaz res ne vem kako tamali preprečit modrice? Zdej se uči s poganjalcem vozit, pa vedno rada na vsa plezala spleza, pa z bratrancema se rada podi in glede na to da sta onadva starejša, je tudi ta njihova igra malo bolj groba ... nevem a naj ji zdaj skos za ritjo stojim pa pouštre podlagam ... mah ... zdaj se vsak dan pogovarjava oz. ji razlagam kaj to tepež sploh je pa da se ne sme lagati itd. Sem učeri probala tudi z Ostržkom, pa ni imela potrplenja ... no mogoče moram kakšno šekrajšo verzijo najdt ...

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: (pre)bujna domišljija - laž
18.5.2011 15:20:59   
pelin
Za moje pojme si ti s svoje strani naredila največ kar si lahko...otroku skušaš zadeve okrog laganja in pretiravanja razložiti, prav tako si se takoj o tem pogovorila z vzgojiteljico....To, da skušaš zadevo razjasniti in ji priti do dna, bi meni kot vzg. največ pomenilo in bi štela kot največji dokaz, da imaš čisto vest...Splošno znano je namreč, da se tisti, ki so žrtve nasilja, ali pa nasilje izvajajo o tem ne želijo pogovarjati oz. zadevo zanikajo in jo skušajo pomesti pod preprogo. Kolegica iz šole mi je povedala, da je imela v razredu dva fantka, ki sta bila žrtvi  fizičnega nasilja doma...Večkrat sta prišla v šolo z marogami po hrbtu od pasa, če si le privzdignil glas, sta se čisto skrčila vase,sama sta se večkrat zagovorila  o tem v pogovoru z vrstniki in z učitelji....drugače pa sta vztrajno zanikala, da bi se pri njih doma kaj takega dogajalo...Učiteljica je poslala večkrat obvestilo staršem, da jih vabi na pogovor ( nikoli se niso odzvali), organizirala je predavanje za vse starše o nasilju nad otroki (prišli so skoraj vsi, samo oni ne)....skratka, tu sta starša že s svojo ignoranco nekako pokazala, da stvar ni takšna kot naj bi bila...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: (pre)bujna domišljija - laž
18.5.2011 15:26:37   
pelin
Čaki mal. Meni se v takšnem primeru dobesedno odpelje in garantiram, da ta vzgojiteljica nebi več mirno spala, ker bi do potankosti naštudiral vse zakone in pravila in verjemi mi, da bi jih mogla izvajat do pike in za vsako odrgnino, ki bi jo otrok prinesel iz vrtca bi sledila tožba. Me zanima koliko časa bi me še opazovala. Drugače niti pod razno ne kompliciram v vrtcu.

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: pelin

Iz takšnele na videz šaljive štorije lahko nastane fina godlja...Rada bi poudarila da so nas pedagoške delavce (vsaj pri nas)fino zmasirali in obremenili s temi zadevami. Zagrozili so nam, da smo  v primeru, da pride do tega da opazimo znake nasilja pri otroku, ali pa samo sumimo, da do tega prihaja, dolžni, da  zadevo nemudoma javimo do pristojnih organov (vodstvo vrtca, csd...). V nasprotnem primeru, da stvar ignoriramo in se kasneje pokaže, da smo zato vedeli in molčali, smo lahko kaznovani z denarno ali celo zaporno kaznijo...
Prav zaradi tega slednjega, so nekatere kolegice prav panične in velikokrat nadležne glede teh perečih zadev.
Žal pa jih je med njimi tudi veliko, ki le čakajo, da se kaj podobnega dogaja, da lahko zadevo napihujejo, prenašajo okrog, delajo probleme tam kjer jih ni...Vsak, ki ima malo soli v glavi, ve, da so znaki nasilja nad otroki tudi drugačni in ne le nedoločljive podpludbe . Če je vaša vzgojiteljica to omenila možu, se je zagotovo pred tem posvetovala s pomočnico, pa še s kakšno kolegico, pa mogoče še celo s kom... npr. hišnikom, če je prišel ravno takrat mimo...Žal zadeve v vrtcu dostikrat tako delujejo...Skratka, mislim, da vas bodo fino opazovali, pa čeprav mogoče ne bo tako zgledalo...Jaz ti svetujem, da se o tem temelito pogovoriš z njeno vzgojiteljico,ter ji predstaviš situacijo ( ki mimogrede sploh ni redka za to starost otrok)da bo dobila občutek, da želiš zadevo razjasniti in ne nekaj skrivati.
Osebno sem pač mnenja, da se s temi zadevami ni zaigrati oz. je treba stvar prej zajeziti, pregnati vse dvome in končati stvar še preden se sploh dobro začne...



Čaki mal. Meni se v takšnem primeru dobesedno odpelje in garantiram, da ta vzgojiteljica nebi več mirno spala, ker bi do potankosti naštudiral vse zakone in pravila in verjemi mi, da bi jih mogla izvajat do pike in za vsako odrgnino, ki bi jo otrok prinesel iz vrtca bi sledila tožba. Me zanima koliko časa bi me še opazovala. Drugače niti pod razno ne kompliciram v vrtcu.

user posted image Hvala enako...meni verjetno tudi in bi tudi naredila vse, da jim dokažem kako se motijo...pa verjetno bi tako ravnalo večina staršev s čisto vestjo...

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?